Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to nevím, ale představ si, že se bude ucházet třeba o práci, nějakou vyšší manažerskou pozici a bude se muset představit - Dobrý den, jmenuji se Rozárka Nováková. ![]()
@Gabrielaa 2 moje známé a jedna sousedka - u všech bez problémů ![]()
A jsi si tim uplne jista? Rozalie je krasny tvar..
Kolikrat bude muset vysvetlovat, ze je vazne Rozarka, a pak si predstav korpulentnejsi pani, treba vedouci banky a bude Rozarka.. Pritom Rozalie jako vedouci banky, uplne v pohode..
Jinak jmeno je to moc hezke.. ![]()
Kazdopadne Rozarku ti povoli v pohode.
Nebude dítě napořád a jméno by mělo být i pro dospělého důstojné.
Rozárku ti povolí, ale dávání zdrobnělin mi nepřijde dvakrát šťastné. To je jako dát Ríša nebo Andělka. Krom toho, že pořád budou vysvětlovat, že nejsou Richard a Anděla, tak to v dospělosti může způsobit celkem trapné situace. Úplně klidně bych dala klasickou Rozálii, vždyť je jasné, že jí budete říkat Rozárko ![]()
Ségra má Rozálii, vůbec se mi to nelíbí…jméno jak pro kozu
ale jejich je to dítě, tak to neřěším.
Rozina mi příjde pro kozu ale můžeš to jméno vylepšit třeba Rosilie nebo Rozalie
Asi ti ji povolí, ale nedávala bych zdrobnělé jméno
Když si představím, že dospělá žena řekne „Dobrý den, jsem Danuška, Verunka, Barborka, Petruška Dvořáková“ ![]()
Rozárka je ze stejného ranku a věčně to holčička nebude
Tak abyste jednou neběhali po matrikách s nafučenou pubertačkou ![]()
Až bude 50 létá Rozárka, to bude šťastná.
Chápu, že ji zakladatelka miluje, ale tímhle jí moc dobrou kartu na cestu do života nelosuje. Rozárka Polívková - pojďte dál. ![]()
Teta je oficialne Danuška a cely zivot tim trpi. Zdrobnelinu nedavejte.
Já znám jednu dospělou Lilinku, váží asi 150kg a je to fakt trapas ![]()
Rozárka pro malou holčičku je krásné jméno. Ale v dospělosti bych chtěla být Rozálie.
Jinak teda, pokud v čr takové jméno oficiálně (byť jen jednou) už někdo má, tak s povolením nebude problém.
@pe-terka Přesně - já znám osobně dospělé ženy - jedna Danuška, jedna Petruška a ač v občankách mají tyhle zdrobněliny, všude se představují jako Dana a Petra.
Díky všem za reakce, i když většina mimo téma ![]()
Už máme doma 2 děti, takže splněno, ale pomáhám kamarádce s diplomkou, kde je součástí právě i řešení českých jmen, které ale nejsou v kalendáři a napadla ji právě Rozárka, tak zkoušíme najít pro rozhovor i někoho, kdo má Rozárku doma. ![]()
Proto asi není v kalendáři Míša, Ríša, Honza, Jirka, Péťa, Verča, Barča a mohla bych pokračovat do nekonečna. Rozárka je zdrobnělina, ne samostatné jméno.
Edit: osobně znám ve svém okolí Rozárky- oficiálně Rozalie
Příspěvek upraven 24.07.19 v 22:54