Máte doma sušičku prádla?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Máte doma sušičku prádla?
Zdravím všechny,
diskusí o sušičkách jsem tu několik našla, tak s tím nechci znovu obtěžovat, ale chtěla bych udělat takový menší průzkum, tak prosím zahlasujte
.
Samozřejmě uvítám i vaše názory a zkušenosti, to zase né že né ![]()
Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojda, já bych sušičku brala. Co vím, tak jsou z ní krásně nadýchané věci a v zá:,–(ě se ani nemusí žehlit. Jen bych do té ankety dala „nemám, ale chci“, protože jediný, kdo ji chce, jsem já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my máme a jsem spokojená, ačkoliv jsem jí původně nechtěla. Zbyla nám doma po tchýni, kterou jsme odstěhovali do menšího a sušička se jí tam nevešla, mě to nejdřív přišlo, že budeme mít doma zbytečný krám, ale je super, a s miminkem dvojnásob. Nežehlím, neřeším počasí, prostě peru, když je potřeba. Samozřejmě když je hezky, věším na balkón, nejsme milionáři, ale v zimě se hodí, nebo třeba na ručníky a povlečení, to je pak krásně nadýchané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojik mamae kombinovanou pracku se susickou, vyuzivam v zime a malo, ne kvuli tomu, ze by to vadilo pradlu, ale protoze to vysuseni vyjde opravdu draho, takze je to na nouzovky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A máte někdo zkušenost, že by sušička ničila prádlo? Máti jí kdysi používala a prý pak měla dost rychle potrhané povlečení nebo prořídlé ručníky
Při klasickým praní a sušení venku to tak nemá. A pere i se stejným gelem a vodu máme taky stejnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nemám a ani nechci mít, připadá mi to zbytečný žrout energie. Sice ještě nemám děti, ale taky peru kdy chci, prádlo pověsím na sušák (v bytě), se schnutím nemám problém ani když je ošklivo. A prádlo nežehlím, skládám rovnou do skříně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme a ani nechceme.
Jsem maximálně spokojená s voňavým prádlem z venku a v zimě nosím na půdu. Aspoň si trochu protáhnu tělo, což by mě sušička o tohle ochudila…
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme něco přes rok a nadšení pořád neopadalo. Nevyměnila bych ji. Topíme na elektřinu, takže máme levnější tarif a nepřijde mi, že by žrala nějak příliš. V tom co sežere topení se to ztratí.
Dřív jsem neustále po bytě honila dva narvané sušáky a nemohla prát dál, protože to nebylo kam dát. Například synovec přijede na víkend, vyklopí špinavé prádlo a v neděli když odjíždí ho chce mít suché a vyžehlené. Dřív to byla utopie, teď to má zpět ve skříni ještě v pátek večer. Prostě nádhera.
Je pravda, že ručníky řídnou, ale zase mi stačí pro každého jeden, jednou týdně dám všechno do pračky, do sušičky a za tři hodiny mi visí zpátky.
Víc jich ani neupotřebím.
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info o tom řídnutí, mě to přišlo dost drastický, takže u nás sušička fakt nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme sušičku druhým rokem a jsem za ni vděčná snad každý den!!!!
Jednak téměř nežehlím (tak jednou za dva měsíce se mi tam pár kousků sejde), tahám prádlo ze sušičky teplé, takže složím a je vyžehleno.
Z prvu jsem pořád sledovala cedulky, co tam smí co ne, ale už na to prdím, nedávám tam svetry, bundy a jinak všechno přežilo bez úhony.
Nevýhody - leze to do peněz, jeden cyklus vyjde tak na 10-15,– a to máme AA. A druhá nevýhoda - některé prádlo se zmenší. Jen poprvé, pak už ne, ale některé věci se prostě scvrknou. Nejlíp tepláčky, takže kupuju radši o číslo větší. Ovšem když jsem potřebovala zmenšit džíny, tak mi je sušička nezmenšila ani o milimetr:-)
Jinak žádný negativ nevidím, spíš pozitiva - neskutečně šetří čas, ručníky a tak jsou nadýchané ( o tom řídnutí nic nevím, nevšimla jsem si, že by byly řidší), nežehlím a hlavně je to všechno šup šup.
A vlastně další velkou výhodou je to, že nepotřebuju tolik věcí. Mates už nepotřebuje patery tepláky, ale třeba jen dvoje troje, protože je všechno hned. Ráno dám věci do pračky a v poledne jsou ve skříni. A třeba prostěradlo na velkou postel mám jedno oblíbené a když převlíkám peřiny, tak ho tam prostě rovnou dám po vyprání a usušení rovnou zas.
Suším takhle i v létě, protože když máme prádlo na balkóně, je tu v kuchyni a obýváku hrozná tma. A sušák nemám kam dát. Když už na něm suším výjimečně svetr, tak se o něj všichni přerážíme.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemam, ale chtela bych… pereme temer nonstop a ven momentalne nemame kam veset (boze, jak me chybi ten balkon)… Detem uvnitr nestihaji veci schnout, takze obcas resim v cem poslat malyho do skolky… a nedovedu si predstavit zimu a se trema detma, to je tak na dva susaky soucasne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ziju v Kanade,susicku ma kazdy kdo ma pracku,ale hodne lidi chodi susit i prat do pradelen.
Ja si na susicku zvykla rychle,hlavne proto ze neni treba zehlit,susicky jsou tu obrovske a pradlo neni vubec zmackane-kdyz se vytahne jeste teple…
Je pravda ze nektere veci zmensi,hlavne pro malou a pak se musi opatrne se vsim co obsahuje vlnu.
Taky bych rekla ze pradlo se rychleji opotrebuje,hlavne na takovych tech fleeacovych vecech je to videt,peru je poprve po zakoupeni a po vytazeni se susicky jsou na tom zmolky ![]()
Co mi jeste chybi je ta vune z pradla suseneho venku to si v CR u segry vzdycku uzivam ![]()
Tady i kdybych nalila hrnek avivaze,po vysuseni je vzdycky stejna -divna
„vune“(i kdyz ja pouzivam eco nebo zadnou..),ale kdyz mela prijet navsteva chtela jsem aby jim povleceni vonelo a zkusila klasickou avivaz a nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meduzo, jako bych to psala já
. Teď jsme zrovna na dovolené na Šumavě a můj manžel se dopoledne ,,vykoupal" v potoce a hrozně se diví, že to na žebříku přes oběd neuschne
.
A kolik sušička dokáže odsát prachu a chlupů z kočky!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ručníky už máme několik let, nepozoruju, že by mizely a řídly, možná trošičku, ale o to jsou měkčí
. Jak už jsem psala, suším minimálně, ale hlavně ze začátku jsem jí ale využila dost, když se Ondra několikrát za den poblinkal, se mi možnost vyprat a usušit několik rychlozavinovaček a overálků v jednom dni mooooc hodila. Jinak bych oblečeníčka musela mít mnohem víc, abych ho měla do čeho převlíkat.
Takže - je to žrout energie, snažím se používání minimalizovat, ale na druhé straně jsem ušetřila za kupu dětského oblečení, které jsem tak nemusela nakoupit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já už si sušičku užívám 5 let a nemůžu si ji vynachválit. Že by ničila prádlo jsem si nevšimla. Provoz je dražší než sušení na sušáku, ale prádlo je pak tak měkoučké, že mi stojí za to si připlatit. Navíc se prádlo většinou nemusí žehlit, takže ušetřím energii jinde.
Všechno má svá pro i proti. Jsem přesvědčená, že podobnou diskusi vedly naše babičky ohledně pračky, naše maminky ohledně myčky, my ohledně sušičky a naše děti … kdo ví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit