Máte někdo dítě podobného ražení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
391
13.4.17 23:00
@Svistice píše:
Ale některé děti udělají nežádoucí věc dnes a znova, opakovaně třeba po sto páté a můžeš jim 104× vysvětlovat, že se to nedělá a je to nevhodné. :nevim: Ony to prostě cítí jinak a přestanou to dělat, až to tvé vysvětlování přijmou za své. A jestli to budeš muset říct sto šetkrát nebo dvěstěkrát, nikdo neví. Ono ví, že se budeš zlobit nebo s tím nesouhlasit, i Ti odmeldují, proč se něco nedělá, ale stejně to udělají, protože je to asi silnější než ony.

S tím souhlasím. A podle mě to nesouvisí vůbec s IQ ale s povahou toho dítěte. Dcera stejne stará, je naprosto bezprostřední, přátelská a povídá si naprosto s každým. Někdy je to mile, ale někdy tím určitě ostatní lidi už štve. Mne introverty taky. Ale proste si asi nějak nemůže pomoci. A nevím jak IQ ale je chytrá jak opice. Jen proste rada navazuje vztahy. Kdekoliv, kdykoliv, s kýmkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.4.17 23:06

@bigl Já bych řekla, že to je v tom věku zakladatelčina syna pořád širší norma. U řekněme šestiletého dítěte to opravdu vypadá divně (zažila jsem s dítětem od známých a tam člověk opravdu neví, zda jde o těžkou nevychovanost nebo jak píšeš nějakou poruchu sociálního vnímání), ale u 3-4 letého je to pořád pro mě ještě v rámci mezí. Samozřejmě za předpokladu, že maminka nastavuje hranice a právě do zblbnutí opakuje, vysvětluje a děá drába, že tohle v pořádku není a k cizím lidem se takhle nechováme. Některé děti prostě v sobě mají určité dovednosti (např. empatie, zdravé sebeprosazení apod.) v sobě od narození, jiné se to musí naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.4.17 23:06

Nemám tedy takový extrém jak popisuješ, ale hodně spontánní a bez zábran je syn také. Má teď 6 let a dokáže se chovat celkem normálně v neznámém prostředí. Ale když je to jen trochu domácí (už tam kdysi byl, vidí tam pár známých, tak se tam chová jako kdyby byli všichni kamarádi). IQ má hodně vysoké. Jen ta sociální složka dozrává později. Já to vnímám tak, že ty děti za to nemůžou, on to tak prostě vnímá, že je součásti takové jedné velké komunity, kde se všichni lidé znají a mají se rádi. Vlastně si kolikrát říkám, jestli náhodou není v pořádku on a to ta společnost je „divná“ :lol: Na něm je krásné, že nemá předsudky, nebojí se, je veselý a optimistický. Nabízí lidem úsměv a lidé jsou za to rádi, hlavně důchodci. Je to takový můj indikátor díky kterému poznám, kteří lidé jsou v pohodě a které něco trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.17 23:10

Ano, syn má adhd, proto ten asistent ve školce, navíc má v papírech od psychologa napsané, že má nepředvídatelné chování. nemá osobního aistenta, jen toho aistenta pedagoga a vzhledem k tomu, že maj ve třídě ještě pár dětí kterým nebyli tři roky, tak není pozornost věnovaná jen synovi, ale i jiným dětem. Ale doposud si na něj nestěžovali, naopak se hezky adaptoval a učitelky ho chválili, ví jak ho motivovat když ztrácí pozornost. Jinak mi syn přijde chytrý, ostatně ai jako každý matce její dítě :mrgreen: ale kolikrát se fakt divým. On je protě hodně spontánní, upovídaný a i pycholožka mu napsala, že se okamžitě adaptoval na nové prostředí a bez problémů navázal vztah, je zvídavý…

• Citovat
  • Upravit
18145
13.4.17 23:15

Ale mít asistenta pedagoga není žádná ostuda, to nemusíš obhajovat. Nicméně já do toho trochu vidím a vím, že asistenta pedagoga nenapíší dítěti jen tak. Asi je to chování teda hodně nepředvídatelné :)
Tak se držte a bojujte, věřím tomu, že syn je inteligentní, jen ta sociální oblast ještě potřebuje dozrát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.17 23:17

Já to právě synovi vysvětluju, pořád dokola, ale jestli mě vnímá netuším, odkýve mi to a stejně to a nebo něco jinýho udělá příště znovu. Já mám pocit, že je ta touha silnější než on a neumí e ovládnout. Třeba už asi dva roky potkáváme jednu tarou pani o berlích, nikoho nemá a pořád tady sedí na lavičce. Syn když jí vidí, hned za ní utíká nebo jede(na kole, koloběžce)a volá na ní „dobrý den, jak se máte“a normálně i s ní povídá, babí je z něj celá pryč, je ráda že si má s kým popovídat a jeho spontánnost a bezprostřednost je v tuhle chvíli taková kouzelná

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.17 23:19
@bigl píše:
Ale mít asistenta pedagoga není žádná ostuda, to nemusíš obhajovat. Nicméně já do toho trochu vidím a vím, že asistenta pedagoga nenapíší dítěti jen tak. Asi je to chování teda hodně nepředvídatelné :)
Tak se držte a bojujte, věřím tomu, že syn je inteligentní, jen ta sociální oblast ještě potřebuje dozrát. :mavam:

Já e za to nestydím, jen jsem to chtěla vysvětlit, proč má asistenta.Ale mylím, že ve školce se chová jinak než doma, myslím, že si tam tak nedovolí

• Citovat
  • Upravit
2927
13.4.17 23:22
@bigl píše:
@Svistice Ano, to chápu. Jak píšu, syn byl taky hodně živý a byly věci, co jsem mu musela opakovat x krát. Ale ne v tom sociálním chování. Tam teda mé děti vždycky věděly, co si můžou vůči cizím dovolit.
Jasně, beru to, že každé dítě je jiné. Jen mi připadá už moc, když si třeba dítě řekne cizímu, že chce kousnout rohlíku, nebo napít piva. To už mi připadá fakt jako výraznější porucha sociálního chování.
Ještě chápu, že jsou děti, co se dávají s cizím do řeči, povídají jim o sobě a své rodině, ale toto už mi připadá moc, asi je to dítě v té sociální oblasti výrazně nezralé.
:zed: :zed: no jasný, asi to dítě bude psychopat…Já zazila takovejch deti cizejch, co ode mě něco chtěli…Mě to přijde docela normální…Vidí něco dobrého, tak si prostě spontánně řeknou dej mi…Ale příště je asi pošlu k psychiatrovi na vyšetření…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.4.17 23:22
@Anonymní píše:
Já to právě synovi vysvětluju, pořád dokola, ale jestli mě vnímá netuším, odkýve mi to a stejně to a nebo něco jinýho udělá příště znovu. Já mám pocit, že je ta touha silnější než on a neumí e ovládnout. Třeba už asi dva roky potkáváme jednu tarou pani o berlích, nikoho nemá a pořád tady sedí na lavičce. Syn když jí vidí, hned za ní utíká nebo jede(na kole, koloběžce)a volá na ní „dobrý den, jak se máte“a normálně i s ní povídá, babí je z něj celá pryč, je ráda že si má s kým popovídat a jeho spontánnost a bezprostřednost je v tuhle chvíli taková kouzelná

Já si pamatuju, že můj bratr ve stejném věku obcházel staré lidi a ptal se jich, kdy umřou (v tu dobu nám umřel praděda). Nebo s nimi měnil jejich hole za svačinu, klacík a podobně (a chtěl si je na férovku odnést domů). To je ještě taková ta dětská bezprostřednost, se kterou se dítě musí naučit pracovat. Stejně tak jako se plaché a introvertní dítě musí naučit v tomto věku postupně osmělovat a socializiovat, aby mohlo fungovat ve společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
13.4.17 23:24
@Anonymní píše:

A co vám konkrétně na tomto vadí? Vždyť je to bezvadný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.17 23:45

Mně se některé diagnózy adhd nezdají, dcera má spolužáka adhd s asistentkou a to je jiný kalibr, ale určitě jde i o prostředí, které jej formuje. Dcera jako malá byla něco podobného, všude si všechno vyptala, když bylo i nam blbe si o něco říct nebo zeptat, tak jsme nastrčili ji :lol: Říkala jsem vždy, že když se ztratí, tak v pohodě přežije :) Teď ma devět a vcelku to pominulo. Toho IQ se obávám, aby to byl aspoň průměr, bohužel já ho mam dost nadprůměrné a tudíž tuto stránku těžce nesu. Nevím jestli to s tím souvisí, možná. Ale ona je zase vysoce sociálně zaměřená, má ráda i mladší děti, dokáže se na veřejnosti velmi mile a slušně chovat, ale neposlouchá mě. Asi klasické dítě, takže mužů říct, že u nás to přešlo. Teď se stydí oslovovat cizí a ta průbojnost na veřejnosti zcela zmizela. Ale je to holka a určitě to závisí i od povahy. Samozřejmě je třeba řádná výchova, což tam samo máme my i vy, jak tady píšete :) Že mu to klape ve školce je moc dobře a s tou starou paní, to je nádherné. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14.4.17 02:20
@Russet píše:
Takovej Vašek Benda z Jak vytrhnout velrybě stoličku. Je to asi náročný, ale snad raději toto, než bojácné nesamostatné dítě ;-)

Tohle bylo první, co mě napadlo, přihlásit ho k filmu :P
Spousta dětských herců, říká, že si je vyhlídli od filmu na atletice/gymnastice, že byly hyperaktivní a rodiče je potřebovali zabavit. Všichni ti dětští herci jsou u filmu kvůli svoji spontánnosti. Pak vyrostou a už se u filmu, ani na konzervatoři nikde nechytnou. Protože nemají herecký talent, je poháněla jen ta spontálnost a roztomilost.

Tvůj syn se tak chová, protože ještě nemá žádnou negativní zkušenost. Někde něco plácne, lidi se na něj usměji, on problém nevidí. Až mu někdo nadaná bude mít strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
14.4.17 02:52

Probuh ženský a kde mate otce? To ty děti vychovávate jen vy? Proc je neda do late otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.4.17 06:48

Mam tri zdrave decka a taky jsou s kazdym kamaradi. Neboji se nikoho, dom.je teda nezvou, protoze bych je pretrhla, jak hada, ale daji se s kazdym do reci. Zas si rikam lepsi, jak kdyby delali sceny a breceli. Povidani si jim neuskodi. V praci ucetni ze srandy rekla moji dceri co berusko jdes semnou dom? Holka skocila pro bundu, ze jde, ucetni v soku, jak se s toho maleru vyvlect. Uz jsem se setkala s tim, ze oni jsou po tobe ukecani, ze? Asi jo. Ja, kdyz byla mala na trhu se pry chytla cernocha a sla s nim, ze jdeme pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 06:59
@Anonymní píše:
Ano do školky chodí měsíc, s asistentem a zatím si nikdo na nic nestěžoval, naopak ho chválí jak je šikovnej. Ale třeba jsem byla svědkem toho, jak do třídy přišla ta druhá paní učitelka co jí má syn rád a on k ní běžel, objal jí a dal jí pusu :* Je hodně spontánní a citlivej.IQ má snad v pořádku, hloupej neni, obča mě i dost překvapí. Mylím, že je mu jedno když mu něco říkám, vysvětluju, asi mu to jde jedním uchem tam a druhým ven, protože příště to udělá zase a nebo něco jinýho :nevim:

Zakladatelko,
Myslím, že IQ má víc než v pořádku. Tipla bych i, že pokud byste ho nechali otestovat, tak zjistíte, že ho má nadprůměrné.
Něco podobného máme s dcerou. Není tak spontánní, ale to jedním uchem tam, druhým ven, to mají více než společné.
Dcera už je starší, chodí do školy a od první třídy udivuje znalostmi, které si získává sama. Vše bylo ok, než se změnil třídní učitel. Teď jsou takové problémy, že jsme si nechali otestovat. Výsledek nás vlastně nepřekvapil, i když se z něj v podstatě stále vzpamatovávam a přemýšlím co dál. Dcera ADHD nemá, jen je nadaná a ti se prostě někdy chovají jinak.

Co poradit tobě, asi bych ho nechala otestovat na IQ a pak se podle toho zařídila dál. Pokud vám vyhovuje tato školka, je to super, zůstaňte tam a dejte si hodně záležet na výběru školy. Nebudete to mít v budoucnu jednoduché a tak přeji hodně štěstí do dalšího boje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML