Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny
, mám syna jsou mu skoro 4 roky a už tak rok možná dele
se nevykaká jinak než bez oblečení. Stolici má normálně pravidelnou, ale vždycky když přijde že se mu chce na záchod, tak už hlásí, že chce bez trička.
Když se mu snažim rozumně domluvit, že by to měl s tričkem lepší, vždycky je uplně hysterickej, že musí bez trička.
Doma jsme kuli tomu měli jeden čas celkem rozepře, protože ho přítel nutil kakat aspon v triku.
Poslední dobou už ho radši necham, mám strach aby to nezačel zadržovat.
Tak doma to asi uplně nevadí, ve školce na velkou nechodí a když jsme někde na návštěvě, tak to probíhá stejně jako doma.
Myslíte mám to nějak řešit, nebo ho mám nechat jestli ho to přejde, už to trvá celkem dlouho. Říkala jsem si až pojede třeba na školku v přirodě nebo kamkoliv jinam bez nás, tak jak to bude probíhat…
Syn má 4,5 roku a kalhoty si musí úplně sundat, zatím to neřeším. Do 4 zase chodil jen na nočník, to už jsme odbourali a chodí na záchod, sám na to musel přijít a věřím, že i toto ho časem přejde. Jinak on hodně zadržuje, takže ve školce nechodí a já jsem ráda, že si dojde aspoň tak. Už jsme řešili velké problémy se zadržováním při střevní chřipce, takže takovouto drobnost řešit nehodlám.
Chapala bych kalhoty, ale i triko?
To je celkem srandovni
A ptala ses ho, proc musi i to tricko? Co zkouset postupne-domluvit se, ze nejprve vyndate jen ruce (triko zustane kolem krku),pak jen vyhrnout tricko nad prsa a postupne nechat? Treba ma blok, aby si obleceni nepokadil.Nebo neucili jste ho zprvu nahateho v lete?
Jo trochu srandovní to je
, ale už mě to někdy celkem štve…Musím všechno oblečení i odnest ze zachodu ![]()
Zkoušela jsem to at si jen triko vyhrne, ale vždycky si ho pak svlíkne. Ale ty ruce zkusit vyndat můžem
.
Když si tak vzpomínám tak v letě jsme se na nočník učili a to chodil nahatej, ale to mu byl třeba 1-2 roky, na nočníku mu to nevadilo, až když začal chodit na záchod tak s ním prostě nehnem
Aha, díky
já jen zkoušim jestli je to normální, tak se z toho asi nebudem moc stresovat, hlavně že mu to jde ![]()
Nenuť ho ani nekomentuj, samo ho to přejde. On k tomu má svůj důležitý důvod a raději ať se neblokne. U nás jsem se zadržováním u syna bojovala 2 roky!
Moje dcera si při kakání přikrejvá hlavu, čímkoliv co najde po ruce.. začalo to nevinně, jako „mimino“ na nočníku si zakrývala oči ![]()
No anebo ho nech, at si s oblecenim dela co chce (neasistuj mu)-cili at si svlikne treba i ponozky, ale zase se po potrebe oblekne.Tobe odpadnou starosti, on treba casem prijde na to, ze je pohodlnejsi se nesvlekat plne ![]()
Tak se proste svlíkne a zase oblékne no..Horší to bude na lyžáku
to bude mít práce, že ho to přestane bavit:)
Meli jsme to take. Nekolik mesicu. Vcetne obdobi, kdy chodil na zachod 4 x denne. A nahej. Tamy me to stvalo. Nejak to preslo samo:)
Asi nejaka chlapska uchylka:)
Muj syn taky kakal uplne nahy a uplne samo to casem „odeznelo“
Vydrz, urcite to bude v poho
![]()
@Tereza69 mame doma uplne totez, jen syn uz je o rok starsi…kdyz nemuze byt nahy, je hystericky, pry se nechce zaspinit. K tomu si jeste zvedne prkynko a drepne si na tu uzounkou misu, hotova akrobacie.tim chci naznact, ze na tom jeste nejste zas az tak zle.na obrou radu si pockam, cekam kdy ho to prejde.ve skolce zatim adil jednou a pani ucitelka z toho byla dost vykulena ![]()