Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte doma automechanika? Zda by mi neporadil s cenou autodílu, nějak jsem ho nikde po netu neobjevila ![]()
@Big boss Děkuji za odezvu
Máme auto Chevrolet Nubira combi a poslední dobou stále „zdechá“ po cestě. Prý může jít o propálený píst, je to možné? Jaká by mohla být cena tohoto dílu? Eventuelně plus mínus cena i s výměnou? ![]()
Prej musíš napsat obsah motoru a rok výroby, ale říkal že to tím může být, ale taky nemusí.
A to někdo kontroloval nebo to někdo jen tak střelil od boku? To může být teoreticky cokoliv.. v motoru, s palivem, v elektronice..
Mám vzkázat že pokud je propálený píst tak to je hodně špatný, samostatně se u některých značek vůbec nedělá, musí se koupit polomotor. To je finančně dost raketa, je lepší kupit celej motor někde z bouračky, je s tím i poměrně dost práce takže i peněz za práci.
Ovšem tato závada je nejspíš pouze následek jiné závady která tohle zapříčinila, většinou je vině špatné dávkování paliva.
Cena, no to je fakt hodně individuální, když by to to měli v autorizovaném servisu tak se ti to nevyplatí, to raději kup jiný auto. Pokud to bude dělat nějakej šikovenj mechanik tak záleží za kolik sežene ty náhradní díly.
Podobná oprava na Fabii od kamaráda ho vyšla na 8000Kč, ale to byla cena ze známosti a náhradní díl byl skoro zadarmo z bouračky.
Jiného kamráda na Wolksvagenu stejná oprava jako na Fabii vyšla na 45000 korun a taky to dělal jeho známý mechanik a ne autorizovaný servis.
Dobrá zpráva je že to může být klidně i něco jiného a ne tohle, po internetu se to diagnostikovat nedá, auto může tohle dělat z více příčin.
Jo a jen tak poznámka pod čarou, kdyby jste to náhodou opravili za nějakej slušnej peníz tak to máte co nejrychleji prodat a koupit si normální auto. ![]()
@Tunrida @Big boss Říkalo to jako tip více lidí. Nedávno se dělala oprava, často blikala nebo svítila kontrolka motoru. Poté dobrý a časem se to už dusilo, což je teď pár dní. Byla i rada, jezdit jen na benzín, že někdy blbne přepínač na plyn. Ale ani to nezabralo. Máme známého mechanika, ten to opravil, že víc už tam pomalu předělat nejde. A zase to blbne
Proto by mě eventuelně zajímalo, jestli právě někdo neví cenu samotného dílu, pokud by to byl tedy ten píst ![]()
@Big boss To je právě ta sranda. Chtěli jsme auto prodat, že bude lepší jiné, ale bohužel zase přišlo tohle ![]()
@Paprika.Cervena píše:
@Tunrida @Big boss Říkalo to jako tip více lidí. Nedávno se dělala oprava, často blikala nebo svítila kontrolka motoru. Poté dobrý a časem se to už dusilo, což je teď pár dní. Byla i rada, jezdit jen na benzín, že někdy blbne přepínač na plyn. Ale ani to nezabralo. Máme známého mechanika, ten to opravil, že víc už tam pomalu předělat nejde. A zase to blbneProto by mě eventuelně zajímalo, jestli právě někdo neví cenu samotného dílu, pokud by to byl tedy ten píst
Cena samotného motoru, tedy toho dílu, protože píst samotnej asi nekoupíš, čili musíš koupit celej polomotor (bez hlavy) by se možná dal sehnat z bouračky třeba za 5-8000Kč, plus, práce a náhradní díly (těsnění, filtry atd.) + při takové opravě se musí vyměnit i olej, to máš dalších 1000-2000Kč, a to ještě musíš vyměnit to co ti dělá to špatné dávkování paliva, to může být vstřik za pár tisíc nebo něco jiného třeba za 15tisíc.
Počitejte že když se vlezete pod 15.000Kč i s prací tak budete mít sakra štěstí.
@Paprika.Cervena píše:
@Tunrida @Big boss Říkalo to jako tip více lidí. Nedávno se dělala oprava, často blikala nebo svítila kontrolka motoru. Poté dobrý a časem se to už dusilo, což je teď pár dní. Byla i rada, jezdit jen na benzín, že někdy blbne přepínač na plyn. Ale ani to nezabralo. Máme známého mechanika, ten to opravil, že víc už tam pomalu předělat nejde. A zase to blbneProto by mě eventuelně zajímalo, jestli právě někdo neví cenu samotného dílu, pokud by to byl tedy ten píst
Pokud se rozsveci kontrolka motoru, bude chyba na.lpg. kdy jste menili filtry? Zajedte nechat plyn seridit
@araw Určitě je to skrz LPG? Nebo to tím může být? Je pravda, že nám na jaře měnili bombu, ale prý i před se auto sem tam lehce dusilo, ale jinak dobré. Jezdíme autem docela dost, takže je v provozu téměř denně.
@Paprika.Cervena píše:
@araw Určitě je to skrz LPG? Nebo to tím může být? Je pravda, že nám na jaře měnili bombu, ale prý i před se auto sem tam lehce dusilo, ale jinak dobré. Jezdíme autem docela dost, takže je v provozu téměř denně.
Tohle jsou všechno jenom dohady. Vy nemáte kolem sebe žádnýho automechanika, který by vám prostě jen zjistil, co s tím je?
Chlap radí udělat nejdřív celkovou diagnostiku než začnete opravovat. Takhle po netu to může být cokoliv. Možná se vám oprava vůbec nevyplatí