Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
No jako mi nepřipadá moc normální že ti dvouleté dítě v 8 večer doma běhá, to si musíš zařídit nějak ty, sousedy plně chápu..
Nechala bych ho běhat v kuchyni a obýváku. Předpokládám, že sousedi mají ložnici pod vaší ložnicí, takže kuchyň by vadit nemusela, ne?
Musím říct, že mně by taky trefilo, kdyby mi večer v osm běhalo dítě nad hlavou.
Co myslis tim „beha?“ jako ze prebehne jednou dvakrat z obyvaku do pokoje? Nebo obiha jadro jako splasenej?
Nicmene i pro vas bude lepsi, kdyz touto dobou uz dite udrzite v klidovem rezimu, cili vecere u stolu, koupel, pohadka v posteli a spat.Za sousedy klidne zajdi, situaci vysvetli, ale uprimne pro vetsinu lidi, hlavne starsich, je dite po Vecernicku litajici po byte nepripustne. Vlastne i pro me, a to mam sotva tricet ![]()
@Janka43 píše:
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
Dát ho v osm spát. Nebo alespoň do postýlky, k pohádce, prostě klidový režim před spaním.
Mám to stejně syn lítá po baráku taky, musela bych ho někam přivázat a to by asi řval
,pod námi teda nikdo nebydlí..sousedí by měli vědět, že tak malé dítě neví, že někoho ruší..
@Janka43 Tak mi to zase normální přijde, pokud neběhá tak, že skáče po patách a dupe jako slon. Ještě nedávno nad námi bydlel 4 letý kluk, který běhal třeba ještě v 9h. Mám dvě mladší děti, do práce vstávám v 5 a nikdy by mě nenapadlo si chodit stěžovat. Noční klid je od 10h, jestli s tím má někdo problém, tak ať se odstěhuje na samotu do lesa. V bytovém domě holt člověk musí počítat s tím, že tam hrobové ticho nebude.
@elle21 píše:
Mám to stejně syn lítá po baráku taky, musela bych ho někam přivázat a to by asi řval,pod námi teda nikdo nebydlí..sousedí by měli vědět, že tak malé dítě neví, že někoho ruší..
Dítě to nevím, ale rodiče ano.
Ty si nedokážeš zkrotit děcko??? On každej na to dupání opravdu není zvědavej.
Já bych to vydržela pár dní a pak už bych na vás rovnou vlítla. Místo nějakého bouchání!
To je jako kdybych řekla sousedům co jim řve v noci mimino ať mu zalepí pusu ![]()
@elle21 Tak male dite asi ani nevi, ze kdyz skoci z okna, zlomi si nohu…Od toho snad jaou rodice, aby to diteti vysvetlili, naucili, vstipili.
@Hoa Mai Presne tak
nam tady prave naopak duchodci porad a necim vrzou, bouchaj, porad neco tahaj po podlaze
od rana, jeste nekdy v pul 11..pozadani o klid nepomohlo, takze v 10 trisknu po topeni a je klid…zrovna u deti bych to pochopila, jsou to deti ale dospely clovek by mohl mit drobet ohleduplnosti…
@elle21 Vsak ano, at mu ji rychle zalepi-prsem, lahvi, dudlikem.. ![]()
@elle21 píše:
To je jako kdybych řekla sousedům co jim řve v noci mimino ať mu zalepí pusu
Ono pláč a dupot jsou dvě odlišný věci. Brečícímu miminu to nevysvětlíš, ale dupajícímu dvouleťákovi ano