Susedia nám búchajú

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85466
16.10.17 13:23

Mame normalni sousedy. Ja se jim obcas omluvim, kdyz je potkam, ze se snazim, at nelita a oni mavnou rukou, ze je to dite a ze kdyz to neni kazdy den… v 8 vecer uz teda ne a taky ne denodenne. U nas dupou sousedi nam nami snad do 9, ale uz jsme si zvykli. Nase dcera jim to obcas zase zprijemni brecenim. Ale taky se obcas modlim, at nekdo nedojde. :oops: :lol: ale neni to denne

Jo a mame kvuli nim koberce, i na chodbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116490
16.10.17 13:54

Docela čtu pobaveně diskuzi a musím taky přispět. Když jsme ještě bydleli v bytě, tak poslední dva roky než jsme se odstěhovali, jsme měli skutečně „štěstí“ na sousedy nad námi. Dodneška nechápu jak je to možné, ale za ty dva roky nás asi dvanáctkrát vytopili. Nepřeháním. Naštěstí to odnesla jen omítka v koupelně a v chodbě na stropě. Vůbec jsme nepřišli na to, jak je to možné, jestli nechali hadici od pračky na podlaze nebo se tak zuřivě koupali? chápu, že se to může stát jednou nebo dvakrát. Vždycky se mooc omlouvali a když nám pak opadala omítka tak se nabízeli, že to spraví nebo zaplatí… No k tomu nedošlo, odstěhovali se zpět na Slovensko.
Takže nějaké pobíhání :-)
Jo a předtím tam bydlela mladá holka s buldočkem a to byl rachot na plovoucí podlaze. Obzvlášť když si hrála s míčkem :mrgreen:
Už to tady několikrát zaznělo, já bych na místě zakladatelky zašla za sousedy a zkusila se s nima lehce zkamarádit. A upřímně, bouchání do stropu mi teda taky nepřijde jako vzor sousedského chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.10.17 13:55

Ty jo, já koukám, já nenechávám běhat děti doma :think: a to máme vlastní barák, takže kvůli hluku by to bylo jedno. Ale doma se nelítí, na to mají zahradu a prostor venku. Proč by měly :think: běhat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.10.17 13:59

No os a chvíľu pohrá v izbe, potom sa u naštartuje vrtuľa v zadku, prebehne cez kuchynu, potom naspať do izy, tam si zase sadne, ale to už búchaju, ja mu už aj spievať zakazuje, lebo aj to počuť a už som z toho búchania v strese a to mi pri moej chore nepomáha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116490
16.10.17 14:03
@Janka43 píše:
No os a chvíľu pohrá v izbe, potom sa u naštartuje vrtuľa v zadku, prebehne cez kuchynu, potom naspať do izy, tam si zase sadne, ale to už búchaju, ja mu už aj spievať zakazuje, lebo aj to počuť a už som z toho búchania v strese a to mi pri moej chore nepomáha

tak tam jdi zazvonit a přímo si to s nimi vyříkej. to mi přijde nejjednodušší řešení, ať ti řeknou do očí co jim vadí, třeba budeš překvapená, že se dohodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 14:07
@BohunkaP píše:
@Janka43, podívej, ono je to všechno o komunikaci - a ta tady evidentně nefunguje ani z jedné strany. Místo abyste se se sousedkou spolu zastavily, popovídaly, zkusily si vysvětlit, co komu vadí, kdo kdy potřebuje klid a v čem má kdo největší problém, tak spolu komunikujete tak, že sousedka Ti buší na strop a Ty ji ignoruješ. To je pak těžké.

Řeči „já jsem onkopacientka, tak za ní nepůjdu, potřebuji klid“ jsou jen nesmyslná výmluva - onkopacientky také umí mluvit, předpokládám… a stávající situace je pro všechny zúčastněné taky stres.

Buď pro zlepšení věci chceš něco udělat - a pak za nimi zajdi, domluv se na tom, co jim vadí a vysvětli jim, jaká je u Vás doma situace - nebo nic udělat nechceš a chceš jen na internetu politovat, jací jsou sousedi otravové. To už si přeber sama…

Jinak, mimochodem… vždycky se lépe snáší „obtěžování“ od dítěte, které znám - od dítěte, jehož maminka je mi sympatická, příjemná a se kterou si občas třeba u výtahu popovídám - než od dítěte, jehož maminka se na mne kysele tváří a cíleně mne ignoruje.

Tak tohle podepisuju, skvěle napsané. Vše je to o vzájemné ohleduplnosti a komunikaci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 14:14
@terinka4444 píše:
Ty jo, já koukám, já nenechávám běhat děti doma :think: a to máme vlastní barák, takže kvůli hluku by to bylo jedno. Ale doma se nelítí, na to mají zahradu a prostor venku. Proč by měly :think: běhat doma?

Taky na některé názory tady koukám… @lucenka napíše, že doma by děti lítat neměly, na to je přes den hřiště, zahrada apod. a pro někoho to je hned scifi, omezování a nevim co ještě :nevim: Já myslela že se tomu říká výchova :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
16.10.17 14:44
@Hořčiceplnotučná píše:
Taky na některé názory tady koukám… @lucenka napíše, že doma by děti lítat neměly, na to je přes den hřiště, zahrada apod. a pro někoho to je hned scifi, omezování a nevim co ještě :nevim: Já myslela že se tomu říká výchova :D

To co popisuje zakladatelka je běžný přesun dvouletého dítěte z místa na místo, žádné děsivé lítání po bytě. Podle mě v popsané záležitosti potřebují vychovat spíše bouchající sousedé. Možná by bylo na místě zabouchat na ně zpátky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.10.17 14:50

Zakladatelko klouček je ještě malý na to, aby rozlišoval denní dobu. Na večer mu připrav nějakou klidovou aktivitu. Třeba mu napusť vanu s pěnou, po druhé zase vytáhni plastelínu, jindy zase navlékat třeba nějaké tvary, nebo malovat…prostě takovou klidnou zábavu. Je to přechodné období a naučí se brzo sám zabavit tišší zábavou, když mu řekneš, že je pozdě a sousedé už odpočívají. Je to o ohleduplnosti a ty se asi snažíš být ohleduplná. Pod náma naštěstí bydlí věčně navátá alkoholička, takže je jí jedno co děláme. Holt to je úděl života v paneláku a je to jen o lidech jak to soužití bude vypadat. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
16.10.17 15:17
@lucenka píše:
tak popravdě mně by v paneláku vadilo, kdyby nade mnou neustále běhalo nějaké nevychované dítě :nevim: Holt když nezvládám výchovu a bydlím v paneláku, mám blbě udělané podlahy, tak musím počítat s tím, že budou sousedi naštvaní.

:mrgreen: ty nezklameš. ;)

ale ona nepsala, že běhá neustále, jen občas přeběhne z místnosti do místnosti.
tak když ti nevychovaní a naštvaní sousedi bydlí v paneláku, tak přece musí počítat s tím, že tam hrobové ticho v 8 večer nebude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.10.17 15:42
@lucenka píše:
Tak na běhání je snad hřiště a ne byt. A hlavně hodně dělá kvalita podlahy. Parkety nebudou zrovna moc vhodné do bytu. Ne nadarmo se tam v minulosti dávalo měkké lino a koberce.

fuj tajbl, koberec a lino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 15:49
@alifie píše:
To co popisuje zakladatelka je běžný přesun dvouletého dítěte z místa na místo, žádné děsivé lítání po bytě. Podle mě v popsané záležitosti potřebují vychovat spíše bouchající sousedé. Možná by bylo na místě zabouchat na ně zpátky. :mrgreen:

Ale ty to taky víš jen teoreticky z popisu zakladatelky. Těm sousedům to tak připadat nemusí, třeba je to tak běžný přesun, až se jim klepe strop :D Proto by si to prostě měli vyříkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.10.17 18:56
@Hořčiceplnotučná píše:
Tohle je většinou ten kámen úrazu - radši dát spát dítě pozdě, jen aby ráno nevstávalo v nedejbože v pět. Takže pak si maminka „libuje“, jak jí ráno dvouleťak spí do 8, 9 když chodí večer v 10. Je to celé o posunutém režimu, ve většině případů.

No a, v čem je problém? Z pohledu sousedů je dupání horší v osm než v pět ráno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.10.17 18:59
@alifie píše:
Až když začne chodit do práce. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054