Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blobfish píše:
No a, v čem je problém? Z pohledu sousedů je dupání horší v osm než v pět ráno?
Z pohledu matky bych prostě nenechala dítě lítat ani v osm večer, ani v pět ráno. Protože z pohledu sousedky by mě to štvalo v obě tyto hodiny ![]()
Dnes o osmej večer sa začal hrať s loptou - skoro ma drblo - tak so si s ím radšj sadla k tomu youtubu - snád bola suseda spokojná - na knihy sa mi može malý to, prečítam mu jednu riekanku a ujde..
@kontramatka píše:
Zakladatelko klouček je ještě malý na to, aby rozlišoval denní dobu. Na večer mu připrav nějakou klidovou aktivitu. Třeba mu napusť vanu s pěnou, po druhé zase vytáhni plastelínu, jindy zase navlékat třeba nějaké tvary, nebo malovat…prostě takovou klidnou zábavu. Je to přechodné období a naučí se brzo sám zabavit tišší zábavou, když mu řekneš, že je pozdě a sousedé už odpočívají. Je to o ohleduplnosti a ty se asi snažíš být ohleduplná. Pod náma naštěstí bydlí věčně navátá alkoholička, takže je jí jedno co děláme. Holt to je úděl života v paneláku a je to jen o lidech jak to soužití bude vypadat.![]()
tak tohle pro mého staršího (5,5) rozhodně nejsou klidové aktivity
on ale neumí ani normálně chodit, jen běhá, sedět v klidu jsem ho snad nikdy neviděla ![]()
jinak my měli sousedku, které vadilo, že ráno v 8 si umývám vlasy, pak spolykala prášky, zapila to alkoholem a hotovo.. teď nad námi bydlí pětičlenná rodina, dětem je 16, 13 a 7 a pohoda, nikdo si nestěžuje, dupání se od nich ozývá někdy ještě v 11 večer, pes jim občas vyje i po půlnoci, protože je doma sám.. sousedce pod námi se pravidelně omlouvám, ale tvrdí, že nás neslyší..
moje děti momentálně usínají v rozmezí 21-23, do té doby je u nás zkrátka řev.. ![]()
vlastně mě teď během psaní napadlo, že když jsem nedávno kolem šesté večer potřebovala zatlouct dva hřebíčky, tak na mě někdo bouchal, ale kdo, to netuším ![]()
@Tamtama píše:
tak tohle pro mého staršího (5,5) rozhodně nejsou klidové aktivityon ale neumí ani normálně chodit, jen běhá, sedět v klidu jsem ho snad nikdy neviděla
jinak my měli sousedku, které vadilo, že ráno v 8 si umývám vlasy, pak spolykala prášky, zapila to alkoholem a hotovo.. teď nad námi bydlí pětičlenná rodina, dětem je 16, 13 a 7 a pohoda, nikdo si nestěžuje, dupání se od nich ozývá někdy ještě v 11 večer, pes jim občas vyje i po půlnoci, protože je doma sám.. sousedce pod námi se pravidelně omlouvám, ale tvrdí, že nás neslyší..moje děti momentálně usínají v rozmezí 21-23, do té doby je u nás zkrátka řev..
vlastně mě teď během psaní napadlo, že když jsem nedávno kolem šesté večer potřebovala zatlouct dva hřebíčky, tak na mě někdo bouchal, ale kdo, to netuším
Měla jsi taky zabouchat
To by byla moje aktivita v paneláku, odpovídat sousedům na bouchání
Bych se naučila morzeovku ![]()
@Janka43 píše:
Dnes o osmej večer sa začal hrať s loptou - skoro ma drblo - tak so si s ím radšj sadla k tomu youtubu - snád bola suseda spokojná - na knihy sa mi može malý to, prečítam mu jednu riekanku a ujde..
kup velkou karimatku a může si na ní cvičit. Dělat kotrmelce nebo zvedat v leže nohy, kočičku a podobně blbnout…když se chce hýbat. Nebo s ním bývej víc venku. Hodina je podle mě dost málo.
My zijeme se sousedy pod nami ve vzajemne symbioze. My jim dupeme nad hlavou, oni nas očuzují cigaretovym kourem
Jsou to moc fajn lidi, uz duchodci. Vzdycky kdyz jsem se jim za decka omlouvala, ze jsou hlucne, mavli rukou a rekli mi, at je necham zit. Me to jejich vejskani a poskakovani vadi vic nez jim. A ja jim zase toleruju cigarka a zaviram okna, kdyz si oni vetraji. Nikdy jsem jim nic nerekla. To je dukaz toho, ze kdyz jsou lidi rozumni, da se v pohode zvladnout i kolektivni bydleni ![]()
@Borůvka1990 píše:
Měla jsi taky zabouchat![]()
To by byla moje aktivita v paneláku, odpovídat sousedům na bouchání
Bych se naučila morzeovku
@terinka4444 píše:
- -././…/./.-./-/.--/.
ach jo, nedá se tu psát morzeovku, celé se to změnilo
![]()
čárka tečka/tečka/tečka tečka tečka/tečka/tečka čárka tečka/čárka/tečka//čárka čárka/tečka
@terinka4444 píše:
ach jo, nedá se tu psát morzeovku, celé se to změnilo![]()
čárka tečka/tečka/tečka tečka tečka/tečka/tečka čárka tečka/čárka/tečka//čárka čárka/tečka
a co to znamena? „trhni si“?
Ja som vonku doobeda hodinu a pol, poobede detto, aj niekedy viac, to sú aspon tri hodiny
@lucenka píše:
tak popravdě mně by v paneláku vadilo, kdyby nade mnou neustále běhalo nějaké nevychované dítěHolt když nezvládám výchovu a bydlím v paneláku, mám blbě udělané podlahy, tak musím počítat s tím, že budou sousedi naštvaní.
Spis kdyz bydlis v panelaku, pocitej s tim, ze obcas slysis sousedy anebo se prestehuj do domku a mej svaty klid ![]()
@blumen píše:
Spis kdyz bydlis v panelaku, pocitej s tim, ze obcas slysis sousedy anebo se prestehuj do domku a mej svaty klid
Máme rozumné sousedy, co nemají v paneláku parkety a berou ohledy na druhé a vychovávají své děti ![]()
@Šmoulice píše:
ADHD ma dnes každej rozmazlenej fakan
Děkuju, vzala jsi mi to přímo z úst
![]()