Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny ![]()
Přejdu hned k věci…
dnes jsem těhu přesně 38+0,mám 14 dnů do termínu..
Dnes jsem byla na gyndě a zatím se rodit nechystám,ale můj problém jsem zjistila teď,když jsem koukla do těhu průkazky a uviděla že CS mám pořád 1 ![]()
Nastal ve mně strach,že 14 dnů před porodem mám pořád CS1,je to normální?
Máte někdo zkušenost chvíli před porodem mít jenom CS1? Mám strach,že budu muset nakonec rodit císařem,malá je už narvaná hlavičkou dole a doktorka teda nic neřekla,ale CS1 v tomhle týdnu je asi divné,ne? jsem normálně teď zmatená,prosím jestli máte někdo zkušenost,tak pište…
Předem děkuju ![]()
Mamino tak třeba já jsem byla otevřená na prst ještě 10dní po termínu ![]()
M-a-j-a píše:
Mamino tak třeba já jsem byla otevřená na prst ještě 10dní po termínu
A pak si rodila normálně nemusela si císařem?
to mně hrozil i předčasný porod a nakonec tohle,přitom doktorka mi tvrdí,že s moji placentou to na přenášení nevidí,tak jsem fakt zvědavá ![]()
Byla jsem 37+2 na kontrole a také jsem měla CS 1 a ještě ten den mě musel přítel odvezt do porodnice a druhy den jsem přirozeně porodila ![]()
Ahoj,
klííííd
Jednak CS score nic moc nevypovídá a za druhé moje CS se kolem TP pohybovalo CS 1, max. CS 3 a porodila jsem přirozeně ![]()
Vydrž a zbytečně se neplaš ![]()
jo? tak to je fajn,že je to v pohodě,tohle je moje druhé těhotenství a můžu říct,že každé je jiné
Mámkluka a toho jsem rodila přesně 38+0 a den před porodemjsem mněla poslíčky a teď čekám holčičku,ale na to ,že mi hrozil předčasný porod a začala jsem se i otvírat,tak teďse vůbec nic neděje,nakonec se ji u mně líbí ![]()
fragola píše:
Ahoj,
klíííídJednak CS score nic moc nevypovídá a za druhé moje CS se kolem TP pohybovalo CS 1, max. CS 3 a porodila jsem přirozeně
Vydrž a zbytečně se neplaš
Vidím dobře???
![]()
Pardon za OT, ale… ![]()
K tématu - CS bych neřešila… Dr. mi říkal ráno, že to dneska ještě nebude… a večer Majda na světě.
Děkuju za reakci,jsem ráda,že je to normální,normálně mi spadnul kámen ze srdce,chtěla bych rodit přirozeně,i když mám trochu strach z porodu,ale budu šťastná,když porodím přirozeně
Holky děkuju moc za rady a zkušenosti
![]()
Pipet píše:
Vidím dobře???![]()
![]()
Pardon za OT, ale…
Pipet, na oční nemusíš, zrak máš v pořádku ![]()
Hehe, tak já to tu dneska už jednou psala, jen v jiné diskuzi. Nález žádný, mimčo stále dost vysoko, dle lékařky do porodu hodně daleko a za 2 dny se rodilo - přesně v 38+2
.
M-a-j-a píše:
Mamino tak třeba já jsem byla otevřená na prst ještě 10dní po termínu
Jsem na tom bylo podobně.....klííííd ![]()
Mě porod vyvolávali sedmý den po termínu a CS stále 1. Ale CS hodnota je na houby, ta nic moc nevypovídá…