Máte Superior 20 palců?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1749
6.2.14 20:35

Máte kolo 20 palců pro prcka?

Zdravím,
potřebovala bych zjistit, jak vysoko je sedlo v nejnižší poloze. Máte někdo nějaké z kol, buď Superior XC-20 Panda nebo Superior RACING TEAM 20 nebo jiné malé, ale 20-tipalcové? Malej má asi 105cm, tak to potřebuju zjistit. Za měsíc má narozky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
6.2.14 21:19

My máme Pandu, zítra ti to můžu změřit. Ale na 105 cm mi přijde už dost velký. Kolik je malýmu? Naše Lucka je hodně veliká, teď měří asi 140 cm ve skoro devíti letech. A tohle kolo dostala až v šesti, teoreticky by ho asi zvládla už v pěti. Navíc je to už kolo s přehazovačkou, tak to někdy dětem dělá problémy s ovládáním. Lucka s tím bojovala ještě před rokem 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
6.2.14 21:31

Naše malá má 110 cm a teď dostala 16" kolo a sedátko má v nejnižší poloze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.14 21:48

@Žižule
On jezdil na 16´už vloni. To neměl ani metr.
@MarketaJ
Malýmu budou 4. Na stránkách Superioru uvádí, že je pro děti od 100cm. Až bude mít 140 cm, tak mu dám moje dospělácký kolo s malým rámem :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
6.2.14 21:48

Máme Pandu, syn ho dostal asi v pěti a čtvrt a dosáhl tak tak špičkama. Pro 105 cm vysoké dítě je určitě velké. Mladší má 107 cm a určitě by na zem nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
6.2.14 21:58

@MarketaJ
Prosím tě, změř mi to a ještě od sedla ke středu mezi šlapkama. Budu ti moc vděčná.
@Kacka2
Nepotřebuju, aby dosáhl na zem. Stačí na šlapky. Když má brzdu na řídítkách, jen se sešoupne ze sedla dopředu a dá nohu na zem ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
6.2.14 22:05

Ještě jsem si našla, že v těch 5ti letech měl syn 111 cm, takže při koupi kola tak 113. A dosáhl opravdu jen špičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
6.2.14 22:06

No podle mě tak malé dítě by ještě mělo dosáhnout na zem. Kvůli větší jistotě na kole a rychlejším reakcím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
7.2.14 20:17
@Dajdula píše:
@MarketaJ
Prosím tě, změř mi to a ještě od sedla ke středu mezi šlapkama. Budu ti moc vděčná.
@Kacka2
Nepotřebuju, aby dosáhl na zem. Stačí na šlapky. Když má brzdu na řídítkách, jen se sešoupne ze sedla dopředu a dá nohu na zem ;).

Promiň úplně jsem na to zapomněla, ale zítra ti to manžel změří. Já jsem na měření antitalent :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
7.2.14 20:23

Lucka by ho ve čtyřech letech ani omylem neutáhla. Kolo s přehazovačkou ve 4 letech je moc brzo, nebude mít na něj sílu. Navíc to ovládání je těžší, Lucka ve 4 letech jezdila na 12, právě kvůli bezpečnosti. V pěti dostala 18 a Pandu až v šesti. Tu 18 měla proto, že 16 už jí byla malá a dvacítka velká. Elča teď ve třech letech zvládá tu 12ctku, myšlenka, že bych jí za rok měla posadit na Lucčino kolo, je docela legrační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.2.14 21:18

Tak já počkám do zítra :mrgreen: Nemám strach, že by neměl sílu, vždyť na 12´palcovém kole nic nevyjede, zatímco na 16´palcovém skoro všechno ( loni na něm najel asi 320km ). Čím větší průměr kol, tím líp se na něm šlape. Nedávno seděl na 12tce a ta je mu viditelně malá, 16tka je mu akorát, jenže je hnusná, skoro 30 let stará po mě :oops:. Tak jsem myslela, že kdyby ta 20´tka byla nějak přijatelně větší, tak by už dostal tu. No, uvidím po přeměření, kdyžtak dostane mikrovlnku do kuchyňky a stan s tunelem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
8.2.14 20:56

Tak od sedla do středu šlapek je to 37 a sedlo jde dát nejníž na 57 cm. Manžel říká, že s kratší sedlovkou by to šlo ještě tak o 1cm níž.

Upřímně, nevím, proč tak pospícháš na velká kola. 20" kolo má na tak malé dítě nejen vysoko sedlo, ale i příliš vysoko a daleko řídítka. 16" je IMHO mnohem vhodnější. Není to závod…

Stejně tak má 142cm dcera by na mém super malém 26" kole rozhodně spokojená nebyla. I když by se asi dokázala rozjet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
9.2.14 09:28

Moc děkuju. Já to poměřím s tou jeho 16´ a uvidím, kdyžtak ho dostane za rok. Ono nejde o velikost kol, ale velikost rámu. Tak právě hledám, jestli někdo dělá prťavej. Na závodech jsem viděla klučinu na 26´palcových kolech s malým rámem a měří kolem 130 cm. Jeho táta má tak 160 cm a má 29´palcový kola. Je na ně pěkný pohled - jak vosy na bonbonu :mrgreen:. S řídítkama si dokážeme poradit. Představců pár v garáži máme a dá se otočit. A výš řídítka než teď mít určitě nebude ( má je po bradu :roll: ) Nevím, co tenkrát vyráběli za vehikly. Taky by se mu hodila ruční brzda. Druhou 16´kupovat nebudem. Ještě jednou děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
9.2.14 12:44

Ještě se zkus podívat na Authory. Když jsme vybírali kolo pro Lucku tak jsme váhali mezi Superiorem a Authorem. Ten Author měl kratší rám než Superior, my jsme naopak potřebovali delší. Ještě se zkus podívat po bazarech, tyhle kola se dají koupit použitá za velice slušnou cenu.

Poznámka manžela: Rozhodně bych spíš koupil starou 16" a za pár let ji zkusil za totéž prodat, než přecházel na 20". Větší kola nejsou taková výhoda. Může se ti to zdát, ale jestli ten kluk na velkých kolech jezdí rychleji, je to mnohem spíš kvůli většímu tréninku a lepší technice šlapání. Nejdůležitější část kola je jezdec, dobrý jezdec tě předjede na čemkoli. Aneb: kolega z cyklistického klubu si onehdá na silničním závodě liboval, že jiný kolega z klubu (jedoucí na starém horáku) ho předjel až v půlce závodu. Říkal si, to jsem dnes nějak dobrý…pak se na ujíždějícího kolegu pořádně podíval a zjistil, že má píchlé zadní kolo…

A ještě poznámka: než velikost kola je imho mnohem důležitější hmotnost (a 20" jsou těžší). Vynásob si ji 3× (děti jsou lehčí), abys chápala, co to pro ně znamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
10.2.14 20:19

Tak jsem to porovnala, a sedlo by bylo výš jen o 3 cm, než má teď. Řídítka jsou taky stejně, jen rám Superioru je delší. Asi zkusíme sehnat ten Superior racing team, ten má rám ještě o 2 palce menší než Panda a váží 9,1kg. To by mu mohlo být dobře. A taky Cube a Apache má malý rám, teď se jen rozhodnout. Mě prostě přijde, že ta 16´mu je akorát teď. Nehledě na to, že když jede, tak točí, jak o život a rychleji to kolo nejede. Ta malá 20´ bude mít podobné rozměry jak ta naše 16´.
http://www.kola-online.cz/…0-2014/d7591
http://www.kola-online.cz/…0-2013/d8256
 http://www.bike-life.cz/…ne-2014/d928

Jaké se líbí vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení