Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jasně, ať je s kýmkoli, klidně v nevyhovující vztahu, klidně ať to střídá, hlavně že bude doma nějaký mužský vzor! Ať se přemůže, však co je na tom, najít di někoho k žití, i když nechce.
Já jsem si jistá, že bych nikdy nesnesla chlapa, který už má děti a bývalou, a že v žádném případě nechci mít další dítě s novým chlapem. Na randíčka jsem se nehrnula ani v nácti a nebudu to případnědělat ve 40 ![]()
@johanka.1987 Trochu přeháníš ne? Nikde nečtu, že musí mít jakýkoli vztah. Lepší žádný, než patologický. Lepší žádný, než co rok jiný chlap.
A ano, pokud to máš takhle, tak je jedině správně a pochopitelné, že chceš zůstat sama. S takovým přístupem bys ani kvalitní vztah založit s někým nemohla.
Já jsem měla jen dva vztahy, dva manžely. Podruhé jsem se vdávala v 35. Moje máma v podstatě až na asi 2 letý vztah, když jsem byla v pubertě, zůstala sama, taky od podobného věku. Ne že by nechtěla, ale prostě už se fajn chlap nenašel a nebyla z těch, co berou cokoli. Já měla štěstí, ale taky víru, odvahu, trpělivost a oba jsme chtěli. Pokud si v tom dva nesedí, fungovat to nebude.
Jo a chodit ve 40 na rande, zamilovat se a vytvářet vztah není nic divného, opovrženíhodného, směšného, trapného.. nebo co jsi tou poznámkou chtěla říct ![]()
Tak tak, s nikym nic neresit, jet si jen svoje, nikoho nepotrebovat, protoze neni dost dobry. Vyborny vzor jak na vztahy pro deti.
Mam takovou maminku, je samostatna, nepotrebuje, abych ji bavila, verim, ze bez chlapa doma nijak netrpi a je v zivote stastna, ale byla bych radeji, kdyby nedala na slova 11lete holky, ktera o zivote nevi nic a budovala sve vztahy podle sebe a ja to tak mohla odkoukat a nemusela se to v dospelosti ucit pracne sama na svych chybach.
Jsem vdaná a máme děti ( moje, jeho, naše ) občas kvůli výchově vznikne konflikt,..děti mezi sebou v pohodě,..při pohledu na děti ex vidím, ale je mi to jedno, jsou to prostě moje děti ![]()
@Rádkyně tak u nás rodiče brali prarodiče na dovolenou protože predtim byla železná opona a děda s babi se nikam nedostali..a taky to nikoho neobtezovalo..moji rodiče byli spolu 40 let a přesto jsem mámě denně volala a 3× v týdnu tam jezdila, přece je neodkopnu na 2 návštěvy měsíčně jen proto, ze jsem dospěla a samostatná? A v mem okolí to máme všichni podobně.. pořad je to rodinná jednotka i když už méně důležitá než partner.. a teď po rozvodu z toho úzkého kontaktu s babičkou syn jen těží.. je opecovavany on ne já a já k máme jezdím na kafe a ve staří ji uklízet a pomáhat.. a věřte mi když je syn na táboře nemám potřebu mu vyvolávat mám 3 své stálé kamarádky a stále někde cestujeme..člověk nemusí mít partnera jako středobod světa, já mám stredobod zvířata doma, cestování a kamarádky..
@andelka83 mě už se tedy ty náročné situace s cizím člověkem nechtějí řešit raději řeším děti a svůj život kam půjdu, co se ještě můžu v životě naučit a kam vycestovat..
@Rádkyně píše: Více
Kdyz jsem jela na prvni dovolenou s pritelem/manzelem, mati, ktera do te doby nemohla prenest pres srdce, ze vubec s nekym chodím, ukazala na fotku pokoje na pristylku - tady jsem mohla spat ja! ![]()
A ocividne nebyla sama, kdo si myslel, ze bychom ji meli vzit s sebou. I sestrenice mi to vytykala.
To ji jeste nebylo 60.
@Rádkyně a nebo mají vzor v samostatné matce a nevadí jim když adekvátních partnera nějaký čas nebudou moci najít, v dnešní době nic neobvyklého..můj kamarád byl 40 let sám a měl z toho regulérní deprese a znám takových případu několik..mě stačí Kamoska na víno a pokec…
@Al35 píše: Více
Však jasně. Každému po jeho libosti.
Jen že.. já jsem ráda, že na to řešení dětí, učení, cestování a spoustu dalších příjemných věcí nejsem sama. Ale jsem vděčná, že mám skvělého chlapa. Nebyla bych s někým jen proto, abych nebyla sama. To rozhodně ne.
@Al35 kdyby mi bylo 40 a neměla bych do té doby vztah, asi bych taky měla deprese.
Na druhou stranu, rodinu lze založit i později. Můj bratranec si užíval, pracoval, cestoval a ženu na stálo našel až v cca 38. Ve 40 se ženil. Během krátké doby stihl dům, dítě, svatbu..
Mnohé z maminych kamarádek, které se buď rozvedly nebo ovdověly si nového partnera našly klidně až kolem 50. Ale to musí člověk jednak chtít, jednak mít štěstí.
Moje matka nedokázala být sama a tak pořád vytvářela nějaké „pseudorodiny“ s novými partnery, které si brala. Vždy je měla na prvním místě a muselo být po jejich. Po této zkušenosti z dětství vychovávám dceru sama a máme se skvěle. Užívám si ji teď, dokud je malá a až vyroste, na krk se jí rozhodně věšet nehodlám. Možná si i nějakého bližšího partnera najdu. Zatím mám přátel dost.
Tohle mi přijde padlý na hlavu. Není to černobílý, buď se pověsim na chlapa nebo na děti.
Pro mě je středobod života hlavně práce, a taky mám kočku. ![]()
@Rádkyně píše: Více
Ale takovych maminek jsou statisice abiz by to souviselo s tim, jestli jsou nebi nejsou sami. Je to o povaze, ne o tom, ze je sama. A to, ze otec zije svuj zivot je zase spis o tom, ze maloktery chlap ma takovoj povahu, aby se mladym pletl do zivota, otcive to maji jinak obecne, ne kvuli tomu, ze jsou nebo nejsou sami. Ja sama zatim jsem a nikdy bych netahala svym detem nekoho domu. Tys nezazila asi jake to snaset macechu, co prudi a jeji deti:), takze to vidis jen z jedne strany.
Ale nerikam, ze jsem sama, protoze mam je, vi, ze mam kamarada a vi, ze jak budu mit vic casu, budu s nik vic, ale nemusim mit nikoho za zadeli, hrat si s nim na rodinku a prat mu a varit:). Je to prave naopak o samostatnosti ze, ty co to sami nedavaji se hned nalepi na dalsiho:).
Presne:(. To co ted predvadi ex se svoji pritulkyni anjak ji necha chovat se k holkam ![]()