Máte někdo dítě z předchozího vztahu?

Anonymní
6.5.24 19:54

Mate to

Ahoj Maminky🍀 má tu někdo dítě s chlapem s kterým jste se rozešli? A mate nového partnera? Dokázaly jste znovu milovat? A jaký je to vůbec pocit žít s chlapem kterého máte rádi, jenže potom se podíváte na to dítě a vidíte jak se to dítě podobá ex? Při pohledu na to dite myslite na nej? Myslite na nej často? (Myslím ty co nemají stridavou péči)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32877
6.5.24 20:50

8o :roll:
Mám to tak a vůbec to neřeším. Jsou to prkotiny. Navíc každé dítě má něco i ze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.5.24 15:27

Mám dvě děti a jsem po rozvodu. A už si upřímně nedokážu představit mít vztah s někým jiným.
Vůbec bych na toho nového chlapa neměla čas ani náladu.
V dětech ex vidím, ale nijak to neprožívám.
Ten potencionální chlap by byl asi tak na 150. místě v priority listu.
Nikdy by mi nesměl kecat do výchovy, vždy by musel být 100% slušný a respektovat potřeby moje a mých dětí, které by byly nadřazeny jeho potřebám.
Musel by si uvědomit, že on je u nás na víc a nesměl by mít žádné požadavky na změny.
Když to všechno sečtu, tak mi z toho vychází jen to, že musím být sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 15:34

@Dollorres
Neee toto si nezasloužíte :(((

• Citovat
  • Upravit
1123
7.5.24 15:44

Ahoj mám dvě děti z předchozího vztahu, dvě další děti má můj nynější muž (byly s námi )a jedno dítko máme společné..do výchovy si kecame, dokážeme se shadat, moje děti dostanou větší maso ve vomacce.🤣mámu dělám všem a manžel tátu…neříkám že bylo lehké se tkz zžit, ale děti s vámi nebudou do smrti, ten pravý by mohl ne??však odejít se dá vždycky…a že se děti podobají ex…no a co? hlavně ať jsou šťastné a zdravé…můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
7.5.24 20:28
@Dollorres píše: Více

To je drsný.
Já jsem teda už 6 let znovu vdaná a vztah s manželem je ta priorita. Protože to je základ, jistota pro děti, zázemí, pohoda.. dohromady máme čtyři děti ( moje, tvoje, naše) a časem se osamostatňují. Nakonec zůstaneme spolu. Všechno je o toleranci, kompromisech, vstřícnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.5.24 20:38

Mám dítě a jsem s ním sama, zatím je malé a spíš do mojí podoby, ale to se může změnit. A je mi jedno jak bude vypadat, jeho táta je hezký chlap, klidně ať je po něm… ale určitě na jeho otce nebudu myslet, kdybych náhodou doma měla jeho kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
7.5.24 20:41
@andelka83 píše: Více

Tak já o nikoho ani nestojím, to by nedávalo smysl ani jednomu.
Je fajn, že vám to vyšlo, ale budete výjimka.
Většina vztahů, kde figurují děti z minulých vztahů nepřežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
7.5.24 20:46

@Dollorres neřekla bych. Aspoň teda v okolí to tak nevypadá. Ale nefunguje to samo od sebe a přináší to náročné situace, to každopádně. Není to pro každého. Úplně ok je i možnost už do žádného vztahu nejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
7.5.24 21:18

Někde jsem četla, že matky, které si nenajdou po rozvodu nový protějšek tím škodí svým dětem.
Dítě má v dospívání a dospělosti pocit, že matka zůstala sama kvůli němu, takové ty řeči (já nikoho nepotřebuju, mám vás děti). Dítě má pak pocit zodpovědnosti vůči matce a může mít pocit viny, že ji něco dluží.
Matky, které zůstaly s dětmi samy, mají taky větší problém nechat dítě osamostatnit se a žít svůj vlastní život.

Nevím jestli to tak je, nebo ne, každopádně je to zajímavá úvaha, protože z okolí a ze života to není až tak výjimečná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 22:27

@Rádkyně Krásně napsané.. tohle by si měla do hlavy vzít každá maminka.👍 👏 👏

• Citovat
  • Upravit
17472
7.5.24 23:31

Partnera jsem měla, nevyšlo to. S případným dalším vztahem to mám stejně jako @Dollorres .
Když se dívám na syna (nestridaveho), vidím jeho otce. Stejné oči, stejný úsměv, obličej, postava, má i jeho kouzlo osobnosti. Coz je vlastně dobře, taky mohl být, chudák, podobný mně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
8.5.24 00:31

@Dollorres jeee to mas úplně stejně nastavené jako já :lol: :dance: :srdce: :palec: já jsem ještě najivně hledala muže s jedním i žila ale rychle jsem to ukončovala.. samota mi navíc vyhovuje a to ze děti nemají mužský vzor už neřeším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
8.5.24 00:33

@Rádkyně tak já mám 15 ti leteho a 5 ti leteho a nemám problém poslat staršího na tábor nebo jít za kamoskou a hodinu nechat mladšího se starším synem..ale kamarádka je na svém 13ti létem synovi opravdu závislá a když on není doma tak pomalu ani nespí..je to o povaze člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
8.5.24 07:05

@Al35
U nás to bylo velmi podobné.
Otec si po rozvodu našel partnerku, později manželku a matka ne. Otec je v pohodě, žije si svůj život, navštěvuje se, ale nemá potřebu se nám montovat do života.
Matka zůstala sama a i když máme ok vztahy, mohla by být „samostatnější“. Často volá jen protože nemá s kým pokecat, nemá se s kým poradit, nudí se, tak jezdí k nám dětem, zajímá se o vše, někdy trochu moc. Musím to korigovat.
Pamatuji si ty řeči, jak nikoho nepotřebuje, má přece nás děti a to je přesně ono.
Jo, je to vše ok, jsme její děti, pomáháme, ale kdyby měla partnera, tak tech telefonátů z nudy a zájmu o blbosti je méně. Zatím je to v únosné míře, ale věštím, že věkem se to bude zhoršovat.

Já nejsem ojedinělý příklad, v okolí i rodině je to vesměs stejné. Jo jsou mámy, co mají svůj život, přátele a koníčky, ale není jich tolik jako těch, co se mladým montují do života, někdy víc, někdy míň.

Kolik je chlapů mamánků, co v dospělosti pečují o mámu, byť je zdravotně v pořádku a samostatná, kolik lidí jezdí s mámou na dovolené, nebo ji s sebou berou i s rodinou, protože máma nemá s kým jiným jet… Neříkám, že je to špatné a ano rodina si musí pomáhat, ale je to realita.

Tohle se děje většinou u matek, které nemají partnera. Ty, co mají muže, na dětech tolik nevisí i když ano, nelze to paušalizovat, jsou i vdané tchýně fúrie :lol:

Za mě se má dítě přivést do dospělosti, naučit samostatnosti a nechat žít.

Nechci paušalizovat ani se nikoho dotknout, je to spíš taková úvaha.
Pro mě je vztah s mužem na prvním místě, to je moje jistota, děti bych chtěla nechat žít a dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová