Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pokud nastoupíš neschopenku, pak se bude mateřská počítat stejně jako u neschopenky, tj. ze čtvrtletí, kdy jsi skutečně pracovala, ne kdy jsi byla „nemocná“
Ahoj, Sarko, diky za odpoved, takze kdybych v mem pripade nastoupila nemocenskou v unoru 2003, pocitala by se mi materska jeste z posledniho ctvrtleti 2002, tak to je dobra zprava ![]()
Ahoj, Julie.
Nevím jistě, ale já si myslím, že se ti mateřská bude počítat z prvního čtvrtletí 2003.
Pokud na neschop. nastoupíš v únoru, bude se počítat z 4/Q 2002.Pokud máš teď nějaké odměny tak to s neschop. nebude tak hrozné, ale projeví se to pak na mateřské.
Sand jen když nastoupíš na neschopenku hned 1.1.03 tak by se počítala i MD z posledního čtvrtletí 2002.
Chce se to zeptat mzdové účetní.
Je to napsaný dost krkolomně, snad pochopíš jak to myslím. Moc jsem asi neporadila. Čau Markéta
Ahoj Julie,
ja jsem si taky tyhle okolnosti dost podrobne zjistovala - nejlepsi a nejpresnejsi informace ti daji na socialce - podle toho, odkud jsi - bud si brnkni do Prahy - tel. 221924613-4 - tam je velice ochotna pani a vsechno ti odpovi - a nebo tam kam spadas podle bydliste. Vyplati se to.
Ahoj,
ráda bych se zaptala na trošku jinou věc související s mateřskou. Nevíte některá jak to probíhá, když člověku během mateřské skončí pracovní smlouva? Mám vždy pracovní smlouvu jen na dobu určitou a to na rok, takže se mi to stane. Nebo pracovní smlouva vyprší během rodičovské dovolené na kterou bych ráda šla. Jak je to v takovém případě s financemi?
Eva
Ahojte.Mám stejny problém jako Eva.Mám smlouvu do 30.6.2003 a na meteřskou dovolenou nastupuji kolem poloviny března.Jsem na neschopence, protože mám rizikové.čí budu po 30.6.zaměstnanec??A jeste mam jeden problem.Mam na neschopence zametnavatele-OÚ referat školstvi a ted bude školstvi spadat pod města.Takže budu mít jinou smlouvu.Nebude se přepsání neschopenky brát jako přerušení??Budu brát stále stejnou nemocenskou jako nyní??Prosím, poraďte.Děkuji Renata
Ahojte, mohly byste mi holky nektera prosim poradit, co se tyce vypoctu vyse materske? Vim, ze se pocita z posledniho uzavreneho ctvrtleti, ktere se bere jako zaklad. Muj dotaz ale zni: pokud bych mela termin porodu cca v polovine cervna a beru ze narok an materskou je 6-8 tydnu pred datem porodu, tj. mohla bych odejit z prace v pulce dubna. A materska by se v tomto pripade pocitala z prvniho ctvrtleti roku 2003 (leden-brezen). Pokud bych ale napriklad sla nejdrive na nemocenskou, dejme tomu na konci unora, tj. asi o mesic a pul drive, je postup vypoctu potom stejny nebo proto, ze jsem uz v prvnim ctvrtleti roku 2003 byla na nemocenske, se bude materska vypocitavat z posledniho ctvrtleti 2002? (rijen-prosinec). Moc dekuju az odpoved, preji krasny den, Julie, 13.tyden