Mateřská

116
28.12.10 23:30

mateřská

Dobrý den..právě jsem se na internetu dočetla o tom,že už je napevno rozhodnuto o změně v mateřské,porodném i rodičovském příspěvku..Mé dilema se ale týká toho,že jsem prvorodička a moc se těším,ale musíme to také nějak zvládat..Nevím si rady s tím,na jak dlouho mám jít na mateřskou..Chci být se svým dítětem co nejdéle to půjde,ale nevím,co se v dnešní době vyplatí..Na jak dlouho mám jít..Nevíte o tom někdo něco?Abych věděla..kolik zhruba budem dostávat a jestli stále platí-nezaměstnaná-automaticky mateřská na 4 roky?Jsem zaměstnaná do 31.12.2010..bohužel..smlouva na dobu určitou a přes dobré vztahy v práci a dobré slovo majitelky samozdřejmě nikdo smlouvu neprodlouží.. :( Prosím poraďte…nevím jestli nemám dát na dva roky a jít raději do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101641
28.12.10 23:46

Tak finančně je nejvýhodnější 3 letá varianta - v součtu dostaneš nejvíc. Já třeba budu dvouletou volit, ale je potřeba si říct co v těch 2 letech - budeš mít hlídání pro dítě a kam nastoupit?
Jinak tu druhou otázku zjednodušuješ - obecně nezaměstnaní nemají na mateřskou nárok a rodičák mají automaticky na 4 roky, ale pokud ti skončí smlouva, tak je ještě max. 180 dní ochranná lhůta a během ní nárok na PPM je i když už si vlastně nezaměstnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
29.12.10 00:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
31.12.10 20:39

děkuji :)

• načítám...