Mateřská na 3 roky, nechápu :(

1769
28.12.10 20:45

Mateřská na 3roky, nechapu ://

ahoj holky, ted jsem nasla tento clanek :http://www.novinky.cz/…skrtaji.html

materska mi konci 16unora a pak bych mela jit na rodicak, ale jestli to chapu dobre tak musim jit na 4roky? ja chtela jen na 3 :nevim: jsem uz z tech zmen mimon :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22585
28.12.10 20:49

ahoj, taky jsem to zrovna četla :) ale ne můžeš si vybrat.. jen tam píšou, že o tu tříletou variantu musíš požádat do konce ledna nebo února, dle věku dítěte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
28.12.10 20:51

Nechápeš to dobře, to se týká těch, jejichž dítko bude mít 9 měsíců, což tvoje mít nebude, takže na volbu máš čas do jeho 9 měsíců. V únoru normálně požádáš o rodičák a vybereš si 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
28.12.10 20:51

Jdi co nejdriv na socialku a zazadej si o triletej. Jdi nejlepe zitra, hned jak otevrou, bude narvano a je to vetsinou posledni uredni den letos. Po novym roce uz se da zadat podle veku ditete, jsou tam nejaky pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
28.12.10 20:52

Dneska jsem to slyšela ve zprávách a prý je nevýhoda ta, že máš pouze měsíc na to, o kterou variantu zažádat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.12.10 20:52

Proč musíš na 4 roky? Jestli jsi měla nárok na PPM, tak máš nárok i na 3 letou (tak to aspoň chápu já, i když přiznávám, že mně se tyhle změny snad nedotknou, takže to moc nestuduju). Jen si ji musíš včas zvolit, tj do 9 měsíců od porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.12.10 20:55

Určitě nemusíš na čtyři, to se neboj. Změna u 3-letého je jen v jeho volbě, tzn. že si i o něj musíš zažádat nejpozději do 9 měsíců dítěte, dříve to bylo myslím do 22 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.10 20:57

KLID. Zvolis si variantu jakou budes chtit, musis tak vsak ucinit do te doby, nez bude mit tvoje ditko 9 mesicu, takze mas casu dost. V clanku se mluvi o detech, ktere prave v lednu dosahnou tech 9 mesicu, coz neni tvuj pripad. Cti pozorne: Rodiče, jejichž dítě v lednu 2011 dosáhne věku devíti měsíců a kteří volbu tříleté varianty čerpání dosud neprovedli, ji přitom mohou uskutečnit pouze do konce ledna 2011.
Takze radim zavolat zacatkem unora na socialku a domluvit se, abys mohla z materske rovnou prejit na rodicak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.12.10 20:59

aha :-) tak to se mi ulevilo, ja na socialce byla uz min. tyden a nemam potvrzeni ze mi byla priznana materska :-? tak cekam az mi to prijde a az pak muzu na socku :-) tak to se mi fakt ulevilo ze muzu na ty 3jak mam naplanovano :palec: tak diky holky, vy me vzdy tak uchlacholite :lol: jsem takovej plasan, no :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
28.12.10 21:07

hm, pekny bordel.

Treba ja mam doma papir od socialky, ze mam Rp do 3 let ditete a ted musim o to zadat jeste jednou?
Malej bude 18 mesicu v lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.12.10 21:14
ka-tka píše:
hm, pekny bordel.Treba ja mam doma papir od socialky, ze mam Rp do 3 let ditete a ted musim o to zadat jeste jednou?

Já myslím že ne, týká se to jen dětí do devíti měsíců, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
28.12.10 21:15
ka-tka píše:
hm, pekny bordel.Treba ja mam doma papir od socialky, ze mam Rp do 3 let ditete a ted musim o to zadat jeste jednou?

Pokud máš papír, že máš vybráno na 3 roky, tak už znovu žádat nemusíš. Ono je rozumné volit hned při žádosti, alespoň na to člověk pak nezapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
28.12.10 21:44

Za mně to bylo do 22 měsíců dítěte. Volilajsem to na poslední chvíli než jsem se definitivně rozhodla :jazyk: Mám ji na 3 roky 8-) Jde to možná jen ted pozměnili jak píšou holky měsíce.

• Citovat
  • Upravit
2904
28.12.10 21:54

Taky mě to pěkně zmátlo, když se malý narodil a byla jsem žádat o porodné, pak jsem si vyřizovala mateřskou a teď si matně vzpomínám, že v té žádosti jsem psala, že chci na 3 roky a měla jsem to za vyřízené, ani jsem netušila, že existuje někdo, kdo nechává na potom, tak jsem taky teď měla nutkání volat na sociálku, zda máme vše v pořádku a pořád si nejsem 100% jistá, jestli nejsem natvrdlá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
28.12.10 22:00

ahoj, tak já jsem asi natvrdlá, jak to tedy je :nevim: .Malá bude mít v lednu 8 měsíců a rodičák už mám zažádaný a pobírám na 4 roky, protože jsem byla na úřadu práce, tak jsem musela. Mění se tedy něco pro mě?To už teď od jejích 9 měsíců budu brát jen těch 3800? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí