Mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Janisek píše:j.a.n.i1 píše:A platí to i když jsem na rodičáku a nastupuji na druhou mateřskou? Předem děkuji za odpověď.
Tak to pak záleží, kdy končí… je potřeba abys při konci smlouvy byla alespoň ve 3. měsíci
Teď se přiznám, že nechápu dotaz
zkus to prosím rozvést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Janisek píše:Teď se přiznám, že nechápu dotazj.a.n.i1 píše:A platí to i když jsem na rodičáku a nastupuji na druhou mateřskou? Předem děkuji za odpověď.
Tak to pak záleží, kdy končí… je potřeba abys při konci smlouvy byla alespoň ve 3. měsícizkus to prosím rozvést.
Omlouvám se, špatně jsem to napslala. ![]()
Jsem na rodičovské s prvním synem a příští týden nastupuji na mateřskou. Papír jsem odevzdala v práci, ale zapoměla jsem se zeptat jestli si mám zajít na sociálku a odhlásit rodičovskou, kterou právě pobírám, nebo to udělají za mne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odhlásit rodičák musíš ty, to zaměstnavatel neřeší, ten řeší pouze mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě pár dotazů, prosím.
Když nastupuji na mateřskou 18.1, dostanu v únoru celý rodičák nebo jenom za těch 18dní?
Mateřskou mi bude vyplácet zaměstnavetel nebo sociálka?
Teď jsem přečetla o tom tolik diskusí a mám v tom hroznej guláš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já jsem taky na nemocenské od začátku těhotenství a teď jsem přecházela na mateřskou. Mě se o všechno postarala práce, kde jsem zaměstananá. Papír na neschopnost mě dali na gynekologii a já to jen odnesla do práce k účetní a ty vše zařídili. Když přišel čas přestoupit na mateřskou, sama mě na to upozornila sestřička z gynekologii, opět mě dala další papír s mateřskou a ten sem zase jen zanesla do práce a oni to tam vyřídili. Tzn. skončila mi neschopnost a začala mateřská, sociálka si stím poradila bravůrně!!! Musím říct, že i peníze dostávám pravidelně a zatím jsem s tím neměla žádné problémi. Tak snad to bude tak i nadále!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janisek píše:
Ještě pár dotazů, prosím.
Když nastupuji na mateřskou 18.1, dostanu v únoru celý rodičák nebo jenom za těch 18dní?
Mateřskou mi bude vyplácet zaměstnavetel nebo sociálka?
Teď jsem přečetla o tom tolik diskusí a mám v tom hroznej guláš.
Takže mateřskou ti bude vyplácet pobočka ČSSZ podle sídla zaměstnavatele, aktuálně ti rodičák vyplácí odbor SSP při UP.
Jinak rodičák nedostaneš ani celý, ani za 18 dní, ale pouze doplatek do 7600,–.
Takže je potřeba jednak dojít na UP, tam zrušit rodičák, co nejrychleji. Pak potřebuješ tenhle formulář https://formulare.mpsv.cz/…orm/edit.jsp?… potvrzený tou ČSSZ co ti vyplácí mateřskou.
Případně se poptej na UP, až tam půjdeš, jestli ho fakt chtějí, někde jsou schopni si to vykomunikovat sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc díky. v pondělí tam zajdu. To zas bude lítání. ![]()
Jak se jmenuje ten formulář? odkaz mi nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy
můžu se prosím zeptat??
Jak dlouho musím po ukončení studia pracovat abych měla nárok na mateřskou? Slyšela jsem že je to jeden rok, je to tak? Počítá se do toho i zkušební doba? Pokud je to ten rok, tak asi zešedivím ![]()
Děkuji za vaše odpovědi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská dovolena
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak se počítá mateřská dovolená?…Jestli se počítá tak :…čistý výdělek ( co je na výplatnici )…krát 3…takže 3posledni odpracovane mesice…napr 10tis za jeden mesic…tak za posledni tri mesíce 30tis..a potom se to vydeli zase 3..a výjde částka takze 10tis by byla mateřská??…nebo jak se to pocítá?…zamestnavatel materskou muže nebo nemuze pocitat z toho co je na smlouve, např - na smlouvě je 9 tis HRUBÉHO a na výplatnici je cisteho kolik se bere treba 141tis…tak ja kse to počítá…moc děkuju!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jsem již půl roku na ÚP, vydělávám si bokem. Teď jsem pár týdnů nemocná, zřejmě mě nikdo nezaměstná, ikdyž tedˇbych měla jit na smlouvu jako účetní, ale to byl při té unavenosti zvládla 9h denně v práci tak ze 3-4 měsíce. Pak bych šla zpět na úřad práce zřejmě, prosim Vás poradte jak to je, kdyz budu vedena ÚP nejsem úplně čerstvě po škole, odpracovaný rok již mám, teď nedostavam od ÚP nic. Myslela jsem, že mateřská je daná… Nevíte kolik tak budu dostávat, kdy to říct, o jaké dávky si popřípadě zjistit info, nebo zažádat?? Děkuji moc
- Citovat
- Upravit
Mateřská
Ahoj holky, prosím poraďte… kamarádka je těhotná, za tři měsíce jí končí smlouva a pravděpodobně jí smlouvu díky těhotenství neprodlouží, vyplatí se jí jít na nemocenskou? A jak na tom bude s penězi? Bude mít nárok na mateřskou (rok bude mít odpracovaný) a kolik zhruba bude brát (má kolem 21 000 Kč hrubého)??? Děkujeme za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bude splňovat ochranou lhůtu 180dní od skončení smlouvy do nástupu na mateřskou, bude se jí PPM vypočítávat z té práce co jí smlouva skončí. Já to takhle měla a protože semnou byli spokojení, tak jsem ten poslední měsíc před nástupem chodila na smlouvu DPP, lepší buď takhle, nebo na pracáku, než na neschopence s omezenýma vycházkama. A pro výpočet peněz je tady kalkulačka http://www.mpsv.cz/cs/11580 to co ti tam vyjede, je denní vyměřovací základ, to znamená ta částka krát počet dní v daném měsíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 píše:
Pokud bude splňovat ochranou lhůtu 180dní od skončení smlouvy do nástupu na mateřskou, bude se jí PPM vypočítávat z té práce co jí smlouva skončí. Já to takhle měla a protože semnou byli spokojení, tak jsem ten poslední měsíc před nástupem chodila na smlouvu DPP, lepší buď takhle, nebo na pracáku, než na neschopence s omezenýma vycházkama. A pro výpočet peněz je tady kalkulačka http://www.mpsv.cz/cs/11580 to co ti tam vyjede, je denní vyměřovací základ, to znamená ta částka krát počet dní v daném měsíci
to asi splňovat nebude, je úplně na začátku… ale děkujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocunka tak pak má automaticky nárok na čtyřletou variantu, což je po narození dítěte zažádat o RP, to se jí prvních 9 měsíců bude tuším 7200 a pak 3800, nicméně teď bude mít opravdu volněji pokud se zaregistruje na úp, nemocenskou jí dr ani nemusí napsat, zvlášť pokud je vše ok a jsou tam omezené vycházky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit