Child Benefit - přídavek na dítě v UK
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No to bych neřešila telefonicky, ale naklusala osobně, promin, ale finanční situace at je sebelepší máš na tyto přídavky právo a pokud jsi dodala vše, co chtějí,musí ti je budto přiznat nebo alespon odůvodnit pro ne.. tohle řešit po telefonu nemá nejspíše smysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Popravde bych moc nevedela kam naklusat, na Job centre te stejne odkazou na telefonni linku.
Me posilali taky doplnujici formular, ale uz si nepamatuju, jak dlouho sem cekala, ale takhle dlouho ne, jestli 4 mesice, mozna 5. Oni to zaplatej zpetne a zas takovej balik to neni. Resila si child tax credity? Ty by ti mozna dali vic a je to rychlejsi ![]()
Jeste me napadlo zajit na citizen advice a postezovat si. Jestli v Anglii neco takovyho je, my byli ve Skotsku. Mozna i budou rozdily v tech davkach mezi Anglii a Skotskem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MOFIZ,ja tam byla dvakrat osobne a rekli mi to same,ze mam cekat,ze jsem v poradniku a zadosti se pry vyrizuji postupne.Po druhe navsteve me pani dala telefon,at nechodim,ze si muzu vzdy jen zavolat.
IMI,tax kredit mam take zazadan a take nic.
Citizen Advice u nas je,ale nevedela jsem,ze tam muzu jit,nikoho tady neznam,kdo by mi takhle poradil kam jinam jit.Stezovala jsem si i u vedouci na socialce a rekla mi to same,ze s tim nic neudela,at cekam.Proste melou porad to same dokola.Jinak mam vse v poradku,deti chodi od zacatku do skoly,ja do prace,vsude jsme registrovani a tahne se to strasne moc dlouho.Me se proste zda,ze to chteji co nejdele oddalit,aby mi pak zadost byla schvalena a vyplatili by me jen za posledni 3 mesice,ne od toho dubna,jinak si to nedokazu vysvetlit.
- Citovat
- Upravit
O Child Benefit se nezada v Job Centru, ale na mistnim Tax Office, tak to tedy alespon je v Londyne. Taky nevyplati zpetne celou sumu, jen posledni tri mesice. Takze cim dele to nechas lezet, tim vic penez ztratis.
- Citovat
- Upravit
Anonymni,muzu vedet prosim,jak tohle vis?Mas nejake zkusenosti?Ja jsem si to myslela,ze cim vic to oddali,tim lip pro stat,vrati mi penize za ty 3 mesice.
- Citovat
- Upravit
Vyrizovala jsem si to pred casem, doplatili mi zpetne jen tri mesice. Zadost od podani ale vyridili vcelku rychle, pokud si pamatuju, bylo treba dolozit Birth Certificate a doklad o trvale adrese toho, kdo Benefit pobira (vypis z uctu, doklad o platbe elektriny atp.), plus cislo uctu banky.
- Citovat
- Upravit
Jo tak to netrvalo asi dyl jak 3 mesice, zaplatili mi vsechno. Posilala sem jenom Birth certificate, ale ne ten velkej, jenom tan opis, za kterej se plati tusim 8 liber, plus vyplnenou zadost, tam se psalo cislo uctu. jinak doklad o adrese taky nikdo nechtel. Ja u prvniho stahla formular z netu a u druhyho taky, ale cpali mi to na job centre, pac pred materskou sem byla bez prace 3 mesice, tak mi tam davali info o jaky davky zadat. Takze je mozny, ze na tax office se da doptat, ale na vsech uradech mi vetsinou davali yel. cisla na zavolani, primo tam toho moc nevyresili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka
Vsem dekuji za odpovedi,nicmene jsem sla do citizen advice,kde se pani do pripadu vlozila opravdu hodne rychle a druhy den mi volala a rekla,ze ma zadost trva tak dlouho proto,protoze si socialka tady overuje v CR,zda tam nepobiram davky.Z CR pobiram pouze rodicak,na ktery mam ale podle ceskych zakonu narok.
Nevite prosim co ted bude dal?Jde mi o to,zda mi ted vubec davky tady priznaji,nebo jestli se mam v CR odhlasit,opravdu nevim.
- Citovat
- Upravit
na davky v CR narok nemas, v ramci evropske unie se davky mohou cerpat jen ve state, kde je centrum zajmu rodiny, kde se odvadi dane. Do kvetna bylo mozne brat rodicak z CR, da se rict, ze CR nedodrzovala zakony EU, ted davky stopli. pokud ti rodicak stale chodi, tak pravdepodobne nevi, ze zijes v zahranici. Jinak mi zadali o Child benefit a pani nam rekla, ze vyrizeni muze trvat i pul roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nekoukalas na stranky http://www.pohyby.co.uk/ jsou to stranky pro slovaky a cechy v UK, diskusi na toto a podobna temata je tam spousta, hodne se tam toho da zjistit. Doporucuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano,na pohyby obcas koukam,ale nenasla jsem tam nic konkretniho,mrknu znovu,popripade vlozim dotaz.
Na rodicak v CR narok mam,docetla jsem se to na mpsv,mam trvaly pobyt v CR,to jsem to spatne pochopila?
- Citovat
- Upravit
trvaly pobyt s tim nema nic spolecneho, jde o to, kde skutecne zijes. taky jsem si myslela, to co ty a s penezi pocitala. Byla jsem i na socialce a snazila se pani vysvetlit, ze v UK ani obdobna davka neexistuje. To na to nema vliv, jednou zijete v UK, na davky mate narok pouze v UK. Dokonce i kdyby si ty a deti zila v CR a nepracovala, manzel pracoval a odvadel dane v zahranici, mate narok na davky pouze v zemi, kde manzel dane odvadi, ani nesmis byt prihlasena v CR u zdarotni pojistovny. To jsem resila nedavno, dostala jsem vynadano, ze od chvile, kdy jsem se vdala, mam byt odhlasena, to ze jsem jeste v tu dobu pobyvala v CR na to nema vliv. Snad to pisu trochu srozumitelne.
Na Pohybech se prave to vyplaceni rodicaku resilo, spouste mamin v UK ho sebrali.
Ja sedim uz pul roku u internetu a zjistuji vse kolem tehle zalezitosti, jestli nekde neni nejaka skulinka. No neni, ve chvili, kdy urady v CR zjisti, ze zijete v UK, na nic narok neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a je zajimavy, ze tohle plati jen v ramci EU. Takze maminy zijici treba v USA nebo Australii na rodicak z CR narok maji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na rodicak v CR od 1.5.2010 narok nemas, tvuj stred zajmu, nebo jak to je, je v UK. Ted je mozny, ze ti seberou rodicak nebo ti nic nedaj v UK. A je mozny, ze budou chtit rodicak zpatky, ale to uz dost dramatizuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vsem,kteri bydli v UK.
,jenze uz mi doachazi trpelivost.Takze otazka je:JAK DLOUHO JSTE CEKALI NA PRIZNANI A VYPLACENI DAVEK?
Mam dotaz ohledne pridavku na deti v Anglii.Nemohu se moc rozepisovat,bylo by to na dlouho,ale chci se Vas vsech zeptat,jak dlouho jste cekali na penize od uradu?
Ja mam zadost od dubna 2010 a porad nic.Jen mi dvakrat poslali dopis,kde potrebovali nejake doplnujici informace a vzdy se termin u kazdeho dopisu prodlouzil o dalsich 12tydnu,naposledy v prosinci minuleho roku a na infolince mi zamestnanci rikaji to same dokola,mam cekat
Anonym z osobnich duvodu,nechci,aby kazdy o me financni situaci vedel vse.Dekuji za pochopeni.