Child Benefit - přídavek na dítě v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9394
9.2.12 19:47

po mne tedy CHB je dost i tech 80£ :P

mne rom rovnou rekl, ze si bere pujcky a zije na dluh a bere vsechny soc.davky a jeste pracuje- a ze kdyz ho chyti, tak protoze zije na soc.davkach, tak to nemusi pak platit/ jednou mu pry prislo chybne na ucet cizich 3500£, utratil to, byl soud, zaplatil spravni poplatek a zbytek uz ne, kdyz je oficialne bez prijmu/… ted uz je zpatky na slovensku, jestli uz mel dost nebo mu na to prisli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.2.12 20:04
liky píše:
child benefit je podle mne to nejjednodussi na vyrizeni, tak proc o to nepozadat…monni- na CAB jsem u nas uz volala, neprijimaji osobni navstevy a zenska vedela min nez ja/bylo to kvuli placeni materske zamestnavatelem, proste s nasim CAB jsem moc nadsena nebyla/… o tech polacich je to tady tak, ze maji sve lidi, kteri jim pomahaji vse vyridit,a znaji tady zakony lepe nez my, coz dela tez hodne…samozrejme je tu i dalsi vec- lidi radi zamlcuji ruzne informace, napr.ze ziji s partnerem, ze pracuji atd., proto berou vic nez ja, nechtela jsem aby to zas tak vyznelo negativne…to je problem i v CR nejen tady, tady je to ale dost rozsirene, holt, jsme chuda soucast UK, tak se za to ani nestydi… ja poctive priznavam vse, na HM hlasim vse, kazdou vetsi zmenu, az se chlap divil, ze nemusim, ze se nam CHtaxCr.pocita automaticky…
ono je to opravdu hodne o tom kde zijes, kamaradi zijici v Belfastu maji uplne jine zkusenosti s urady nez my tady na malem meste/holt asi nemam prijatelne charisma/ proto jsem psala, at jde na pohovory pripravena, tady ti nereknou, ze napr.mate narok jeste na to ci ono, musis se ptat sama…

to mas pravdu a s tim CAB to je blby,leda zkusit jit jinam

• Citovat
  • Upravit
esta1699
3.9.12 13:39

V UK ziju tretim rokem a temer celou dobu tady pracuji. Partnerka s ditetem zamnou prijela v roce 2011.Zazadali jsme o Child Benefit, tax credit i prispevek na bydleni, ale tahne se to nak dlouho a stale po nas pozaduji ty same uz nekolikrat dolozene doklady. Zijeme s jednoho platu a neni v nasich moznostech vse splacet. Porad nam rikaji, ze jsme v procesu a mame cekat.Dite nam tady chodi do skoly a veskery papiry mame v poradku.Aby jsme pobirali prispevek na bydleni, chteji po nas Child benefit number, to nam ale jeste neschvalili, takze nepobirame nic.Je to fakt na nic. Nevime kam se obratit, mohl by nekdo poradit? :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.12 13:48
@esta1699 píše:
V UK ziju tretim rokem a temer celou dobu tady pracuji. Partnerka s ditetem zamnou prijela v roce 2011.Zazadali jsme o Child Benefit, tax credit i prispevek na bydleni, ale tahne se to nak dlouho a stale po nas pozaduji ty same uz nekolikrat dolozene doklady. Zijeme s jednoho platu a neni v nasich moznostech vse splacet. Porad nam rikaji, ze jsme v procesu a mame cekat.Dite nam tady chodi do skoly a veskery papiry mame v poradku.Aby jsme pobirali prispevek na bydleni, chteji po nas Child benefit number, to nam ale jeste neschvalili, takze nepobirame nic.Je to fakt na nic. Nevime kam se obratit, mohl by nekdo poradit? :D

Ahoj, ja cekala na benefity rok a jak pises, chteli po nas neustale porad to same dokola.Vse jsme meli v poradku, deti ve skole a nic. Presne po roce nam penize vyplatili. Jenze nam to dali pouze 3 mesice zpetne, proto si take myslim, ze to takhle zdrzuji, ale ja jsem se odvolala, nenechala jsem se odbit, ale to jen diky @mmonica mi dala rady (za to ji dekuji :kytka: ),nevedela jsem co si tady v UK mohu dovolit.
Anonym prave z duvodu, ze jsem zakladala tuto diskusi ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonym 28
5.10.13 12:22

Dobrý den. žijeme s přítelem a synem už cca rok v Uk a dozvěděla jsem se o nějakých benefitech.Syn má 2 roky a 4 měsíce neberu na něj už žádné dávky ani z Čr. přítel vydělává kolem 1200 měsíčně a já kolem 300 ale máme maličký byt a nějaký benefit by se hodil kvuli stěhování. Mužete mi někdo poradit jestli mám vubec právo o něco zažádat? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
4476
5.10.13 13:21

Na Child benefit ma pravo kazde dite zijici v UK. Takze si zazadej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
5.10.13 13:54
@anonym 28 píše:
Dobrý den. žijeme s přítelem a synem už cca rok v Uk a dozvěděla jsem se o nějakých benefitech.Syn má 2 roky a 4 měsíce neberu na něj už žádné dávky ani z Čr. přítel vydělává kolem 1200 měsíčně a já kolem 300 ale máme maličký byt a nějaký benefit by se hodil kvuli stěhování. Mužete mi někdo poradit jestli mám vubec právo o něco zažádat? Děkuji

child benefit a zazadej si o nej na sve jmeno, protoze tim ti bezi i narok na duchod, pritel jeste muze zkusit working tax credit a child tax credit, ale nevim, jak to je, kdyz nejste manzele

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
5.10.13 14:02

Ahojky, zkus si zajit na council, a zazadat o housing benefit a slevu na council tax.

• Citovat
  • Upravit
Anonym 28
5.10.13 17:49

Děkuji moc za odpovědi. Chtěla bych ještě vědět jestli k tomu child benefitu potřebuji mit maleho insurance number, pojištěny je stale v Česku a insurance number zatim nema vyrizene. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
tamtamy
5.10.13 20:03
@anonym 28 píše:
Děkuji moc za odpovědi. Chtěla bych ještě vědět jestli k tomu child benefitu potřebuji mit maleho insurance number, pojištěny je stale v Česku a insurance number zatim nema vyrizene. Děkuji

IN ditete ani mit nemuzes, to dostane dite az v 15 nebo 16 letech

• Citovat
  • Upravit
Anonym 28
5.10.13 20:15

Děkuji moc to jsem nevěděla, takze budu potrebovat pas a rodny list ditete na vyrizeni Child benefit?

• Citovat
  • Upravit
tamtamy
6.10.13 11:39
@anonym 28 píše:
Děkuji moc to jsem nevěděla, takze budu potrebovat pas a rodny list ditete na vyrizeni Child benefit?

Ano, na child benefit a child tax credit potrebujes pouze rodny list a pas ditete

• Citovat
  • Upravit
3
30.4.15 20:42

Taky se tu deje ze jsi treba child tax nebral a musis ho vratit a mutes se tu prokazovat jak chces. Nakonec tu v uk musis jit k soudu i takove pripady se tu deji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.4.15 20:46

A pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.4.15 20:52

Taky by me zajimalo jestli nekdo to vyhledal jestli muzes brat child tax a benefit kdyz manzele nepracoji a ani nejsou na urade. tahle otazka me zajima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat