Child Benefit - přídavek na dítě v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9394
8.2.12 13:01

ahoj, nam se syn tez narodil tady v UK, takze ja zadny problem s vyrizenim CHB nemela… NIN uz byl problematictejsi, ale myslim, ze se to za ty roky zmenilo a daji ti ho, kdyz nahalsis, ze momentalne bydlis s partnrem, ktery se o tebe stara a mas dite, ktere chces postupne zapojit do zivota v Uk a pomoci se adaptovat.. nakonec vzdy hodne zalezi na koho narazis, ja jednala s 17-letou holkou, ktera cizince asi moc nemusela, ale ja uz tehdy mela praci, takze to byla jen formalita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 13:08

Maminky kdyz uz ctu prosim Vas jak dlouho a co vsechno potrebujeme k vyrizeni Child tax Creditu ? Pritel pracuje v UK 4 roky ja ne,ale bere si to na sebe. A rodila jsem v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
8.2.12 14:40

Ahoj, necetla jsem celou diskusi, jen par poslednich prispevku o NIN. Ja take ziji v UK, nepracuji tady, staram se o naseho maleho syna doma. Pracuje jen pritel. Ja jsem si o NIN pozadala hned po prijezdu do UK. Nemela jsem zadny problem. Jeli jsme s pritelem na Job centre, bylo to ale kousek dal od nas, tam jsem rekla, ze chci pozadat o NIN, protoze tady hodlam v budoucnu pracovat. Pani na recepci po me chtela jen potvrzeni o adrese na ktere tady ziji, ukazala jsem najemni smlouvu a to ji stacilo. Na chvili jsem se mela posadit, pak si me zavolal jeden pan, ktery tam sedel u pocitace, ten se me zeptal na me jmeno, datum narozeni a jestli uz hledam nejakou praci, rekla jsem ze ano a bylo to :nevim: . Vse si zapsal do takoveho formulare a rekl mi, ze do 14 dnu obdrzim domu dopis s mym NIN. Tak se taky stalo a od te doby ho mam i kdyz nepracuji a z duvodu meho dalsiho tehotenstvi asi jen tak rychle ani nebudu. Neni to tedy nic sloziteho a zadne silene dlouhe pohovory to tedy take nejsou. Tedy alespon u me to tak nebylo. Mozna jsem mela jen stesti :think: . V kazdem pripade zajdi na nejblizsi Job centre a oni uz ti vse reknou, neboj :hug: . Hodne stesti papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 14:47
Lady_Simone píše:
Maminky kdyz uz ctu prosim Vas jak dlouho a co vsechno potrebujeme k vyrizeni Child tax Creditu ? Pritel pracuje v UK 4 roky ja ne,ale bere si to na sebe. A rodila jsem v CR.

My sli z pritelem na HM Revenue a od tama zavolali na Tax office, tam jim pritel nahlasil, ze zada o Child tax credit, protoze se stara o syna. Po par dnech nam prisel domu nejaky dopis, ze mame poslat rodny list ditete a nase pasy. Nic vic jsme k tomu tedy nepotrebovali. Vse uz pak resili sami, posilali dopisy, kde nas zadali o informace o nasich prijmech. Bohuzel kdyz jsme tohle sli resit, vzali priteli Working tax credit, protoze pry musi vse opet znovu prepocitat. Zili jsme tedy jen z pritelova cisteho platu bez jakehokoliv prispevku. Bylo to dost narocne, ale zvladli jsme to. Trvalo to trochu dyl, stale jsme chodili na HM Revenue a volali na Tax office a ptali se co je s nasi zadosti..vzdy jen rekli, ze stale neco pocitaji a ze se na tom pracuje…no bylo to o nervy, ale ono to v UK uz nikdy asi jine nebude, co se pridavku tyce. Priznali nam Child tax credit a priteli opet vratili i Working tax credit. Tak takhle asi u nas.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 16:15
daisy23 píše:
to je nejak divny ale vzdyt ja o zadnou praci nemuzu zadat.ja nemuzu jit do prace takze sem bez nin nahrana'?to snad nee:( tak to mam dost

musis,prokazat,ze mas zajem o praci,neboj ono bez angliny te hned tak nekde nevemou,ale pozadas je o potvrzeni,ze jsi o tu praci zazdala

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 16:48

jeste dam radu pro kazdeho,kdo se sem chysta,nechat si v CR udelat kopie a uredne potvrdit rodne listy a pripadne oddaci list
na nekterych uradech chteji originaly a tohle je pro sichr ,kdyby je ztratili

• Citovat
  • Upravit
daisy23
8.2.12 18:27
ALISHI píše:
Ahoj, necetla jsem celou diskusi, jen par poslednich prispevku o NIN. Ja take ziji v UK, nepracuji tady, staram se o naseho maleho syna doma. Pracuje jen pritel. Ja jsem si o NIN pozadala hned po prijezdu do UK. Nemela jsem zadny problem. Jeli jsme s pritelem na Job centre, bylo to ale kousek dal od nas, tam jsem rekla, ze chci pozadat o NIN, protoze tady hodlam v budoucnu pracovat. Pani na recepci po me chtela jen potvrzeni o adrese na ktere tady ziji, ukazala jsem najemni smlouvu a to ji stacilo. Na chvili jsem se mela posadit, pak si me zavolal jeden pan, ktery tam sedel u pocitace, ten se me zeptal na me jmeno, datum narozeni a jestli uz hledam nejakou praci, rekla jsem ze ano a bylo to :nevim: . Vse si zapsal do takoveho formulare a rekl mi, ze do 14 dnu obdrzim domu dopis s mym NIN. Tak se taky stalo a od te doby ho mam i kdyz nepracuji a z duvodu meho dalsiho tehotenstvi asi jen tak rychle ani nebudu. Neni to tedy nic sloziteho a zadne silene dlouhe pohovory to tedy take nejsou. Tedy alespon u me to tak nebylo. Mozna jsem mela jen stesti :think: . V kazdem pripade zajdi na nejblizsi Job centre a oni uz ti vse reknou, neboj :hug: . Hodne stesti papa :mavam:

dekuji moc tak snad to bude v poho:-)pritel tam mel dnes jit a zeptat se na vse.a jeste otazka to jak si si o nej zadala tak si se domluvila?nebo ti nekdo pomahal stim,?:-)maji tam prekladatele? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
daisy23
8.2.12 18:31
Lady_Simone píše:

to si po4letech jdete zadat o tax credit?nebo jste jeste ve cechach

• Citovat
  • Upravit
350
8.2.12 18:40
daisy23 píše:
ALISHI píše:
Ahoj, necetla jsem celou diskusi, jen par poslednich prispevku o NIN. Ja take ziji v UK, nepracuji tady, staram se o naseho maleho syna doma. Pracuje jen pritel. Ja jsem si o NIN pozadala hned po prijezdu do UK. Nemela jsem zadny problem. Jeli jsme s pritelem na Job centre, bylo to ale kousek dal od nas, tam jsem rekla, ze chci pozadat o NIN, protoze tady hodlam v budoucnu pracovat. Pani na recepci po me chtela jen potvrzeni o adrese na ktere tady ziji, ukazala jsem najemni smlouvu a to ji stacilo. Na chvili jsem se mela posadit, pak si me zavolal jeden pan, ktery tam sedel u pocitace, ten se me zeptal na me jmeno, datum narozeni a jestli uz hledam nejakou praci, rekla jsem ze ano a bylo to :nevim: . Vse si zapsal do takoveho formulare a rekl mi, ze do 14 dnu obdrzim domu dopis s mym NIN. Tak se taky stalo a od te doby ho mam i kdyz nepracuji a z duvodu meho dalsiho tehotenstvi asi jen tak rychle ani nebudu. Neni to tedy nic sloziteho a zadne silene dlouhe pohovory to tedy take nejsou. Tedy alespon u me to tak nebylo. Mozna jsem mela jen stesti :think: . V kazdem pripade zajdi na nejblizsi Job centre a oni uz ti vse reknou, neboj :hug: . Hodne stesti papa :mavam:
dekuji moc tak snad to bude v poho:-)pritel tam mel dnes jit a zeptat se na vse.a jeste otazka to jak si si o nej zadala tak si se domluvila?nebo ti nekdo pomahal stim,?:-)maji tam prekladatele? :mrgreen:
…kdyz jsem tady prijela skoro jsem nedokazala anglicky pozdravit :oops: :oops: :oops: …rekla jsem naucenou vetu, ze nemluvim anglicky ale ze chci pozadat o NIN. Vubec s mou zadnou anglictinou nemeli problem a rukama nohama jsme se proste domluvili. Prekladatele jsem nemela, ale i na to se muze pritel zeptat kdyz tam pujde. Ja v te dobe nemela ani tuseni, ze nejaci prekladatele existuji, proto jsem o nej nezadala, ale dnes uz ze zkusenosti vim, ze moznost dostat prekladatele je temer na kazdem urade tady v UK, coz je vynikajici :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 19:22
daisy23 píše:
Lady_Simone píše:

to si po4letech jdete zadat o tax credit?nebo jste jeste ve cechach [/citace/
Jdeme zadat az ted protoze se nam narodilo mimco pred 3 mesici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daisy23
8.2.12 22:03
Lady_Simone píše:
daisy23 píše:
Lady_Simone píše:
Jdeme zadat az ted protoze se nam narodilo mimco pred 3 mesici :lol:

Aha ja myslela ze uz mate:-)

• Citovat
  • Upravit
8.2.12 22:33
Daisy23 píše:
Lady_Simone píše:
daisy23 píše:
Lady_Simone píše:

Nene tak jsem zvedava na ten prubeh a jak to vsechno bude trvat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 22:33
Daisy23 píše:
Lady_Simone píše:
daisy23 píše:
Lady_Simone píše:

Nene tak jsem zvedava na ten prubeh a jak to vsechno bude trvat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daisy23
8.2.12 23:05

Ja sem taky zvedava na sebe kdyztak pak dejte vedet co a jak slo:-)

• Citovat
  • Upravit
9394
9.2.12 08:18

ja teda koukam, ze vsichni mate v pohode vyrizeny child and working tax credit… my jsme manzele a proste kdyz to slyseli, tak bylo jasno, narok nemam… ja ted nepracuji, jen 4h.tydne a nemam narok na nic, child tax credit dostavam 8£tydne, manzel zas tak velky plat nema, takze dost prezivame… tazke je to fakt hodne i o lidech a jak si kdo umi co zaridit, protoze co tu znam polky, ty maji sveho pravnika a berou 2× tolik co my s manzelem… takze nenechat se odbyt jako ja a hlavne vedet co zadat a na co ma clovek narok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat