Child Benefit - přídavek na dítě v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Daisy23
7.2.12 22:34

A to co si musim zaridit tu nakou kartu nebo co to je si udelam kde?:-)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 22:34
Anonymni zakladatelka píše:
Scarlett,tak je jasny,ze v kazde zemi je socialka,kde si muzou lide podat zadost na prispevky na deti,kde jinde taky,ze?V zelenine to nebude.A neurazej se…mozna jsem trochu vyjela,za to promin,jsem dneska cely den bez nalady :zed: .

Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.

• Citovat
  • Upravit
Daisy23
7.2.12 22:42

Kde se to NIN dela?:-)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 22:49
  • Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 22:50

Precti si tu diskuzi a hned budes o neco chytrejsi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni zakladatelka
7.2.12 22:52
Scarlett2011 píše:
Scarlett,tak je jasny,ze v kazde zemi je socialka,kde si muzou lide podat zadost na prispevky na deti,kde jinde taky,ze?V zelenine to nebude.A neurazej se…mozna jsem trochu vyjela,za to promin,jsem dneska cely den bez nalady :zed: .
Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.

Tak to jo,ja pouzivam slova jen ceske :mrgreen: ,nejak mi to nejde pres pusu pouzivat nazvy anglicky.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 22:55
Scarlett2011 píše:
Tak to jo,ja pouzivam slova jen ceske :mrgreen: ,nejak mi to nejde pres pusu pouzivat nazvy anglicky.

To mne to zase nejde pres pusu cesky.
Kdyz to pouzivam denne v komunikaci s Brity, ale i doma a s ceskymi prateli, vsichni pouzivame anglicke nazvy. :)
Nebo jak treba rikas cesky NIN? Karticka pojistovny? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 22:57
Scarlett2011 píše:
https://www.emimino.cz/…nglie-78496/

Aha, tak ta diskuze asi nebude moc napomocna. :nevim:
Ale necetla jsem ji celou.

• Citovat
  • Upravit
Daisy23
7.2.12 23:04

O moc chytrejsi nejsem je tam toho mooc:-(A kde se teda nin dela:-D

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.2.12 23:11

Hele, abych ti dala nejakou srozumitelnou odpoved, tak bych to ted musela zacit vyhledavat. A to muzes udelat i sama, ne?
Navic uz jsem unavena a vubec mi to nemysli.
Takze promin, :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Daisy23
7.2.12 23:18

V pohode.na telefonu toho udelam malo:-(ale dekuju za rady moc pomohly a dobrou:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni zakladatelka
7.2.12 23:26
Scarlett2011 píše:
Scarlett2011 píše:
To mne to zase nejde pres pusu cesky.
Kdyz to pouzivam denne v komunikaci s Brity, ale i doma a s ceskymi prateli, vsichni pouzivame anglicke nazvy. :)
Nebo jak treba rikas cesky NIN? Karticka pojistovny? :lol:

No,rikam pojisteni :mrgreen: ,Job Centre je proste pracak,atd.

Daisy,jelikoz tady ja nejsem spokojena s doktorama,tak jsem deti v Cesku neodhlasovala z pojistovny a kdyz jedu do Ceska,vzdycky zajdu s detma k detske dr.,nebo ji zavolam,ona mi predepise leky pro deti a nekdo mi je vzdy posle.Ja to vubec nevedela,deti jsem odhlasit z pojistovny normalne chtela,ale u nasi dr,jsem chtela zustat i za cenu,ze si budu osetreni deti platit.Detska doktorka mi ale rekla,at to nedelam,ze deti maji narok do 18ti let od statu na zdravotni pojisteni,bez ohledu na to,kde dite bydli,nesmim ho ale ja sama z pojistovny odhlasit.Prede mnou si to dr. jeste overovala na pojistovne a mela pravdu.Takze pokud jsi nejsi jista,nech to tak a uvidis,jak budes ty sama spokojena v UK se zdravotnictvim,pozdeji muze dite vzdy odhlasit.

• Citovat
  • Upravit
Daisy23
8.2.12 07:22

Tak ja nvm ale tak dite nekam v uk k dr chodit musi ne?a buh vi kolik bych za to platila.ach je toho na me nejak plno:-(

• Citovat
  • Upravit
Daisy23
8.2.12 07:26

Takze kdyz ho necham v cr u dr tak v uk za nej platit nebudu?

• Citovat
  • Upravit
mmonica
8.2.12 08:43
Daisy23 píše:
Takze kdyz ho necham v cr u dr tak v uk za nej platit nebudu?

v UK je zdravotni pece zdarma

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat