Child Benefit - přídavek na dítě v UK
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Anonymni zakladatelka píše:
Scarlett,tak je jasny,ze v kazde zemi je socialka,kde si muzou lide podat zadost na prispevky na deti,kde jinde taky,ze?V zelenine to nebude.A neurazej se…mozna jsem trochu vyjela,za to promin,jsem dneska cely den bez nalady.
Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.
- Citovat
- Upravit
Scarlett2011 píše:Anonymni zakladatelka píše:Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.
Scarlett,tak je jasny,ze v kazde zemi je socialka,kde si muzou lide podat zadost na prispevky na deti,kde jinde taky,ze?V zelenine to nebude.A neurazej se…mozna jsem trochu vyjela,za to promin,jsem dneska cely den bez nalady.
Tak to jo,ja pouzivam slova jen ceske
,nejak mi to nejde pres pusu pouzivat nazvy anglicky.
- Citovat
- Upravit
Anonymni zakladatelka píše:Scarlett2011 píše:Tak to jo,ja pouzivam slova jen ceskeAnonymni zakladatelka píše:Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.
To mne to zase nejde pres pusu cesky.
Kdyz to pouzivam denne v komunikaci s Brity, ale i doma a s ceskymi prateli, vsichni pouzivame anglicke nazvy. ![]()
Nebo jak treba rikas cesky NIN? Karticka pojistovny? ![]()
- Citovat
- Upravit
Scarlett2011 píše:
https://www.emimino.cz/…nglie-78496/
Aha, tak ta diskuze asi nebude moc napomocna. ![]()
Ale necetla jsem ji celou.
- Citovat
- Upravit
O moc chytrejsi nejsem je tam toho mooc:-(A kde se teda nin dela:-D
- Citovat
- Upravit
Hele, abych ti dala nejakou srozumitelnou odpoved, tak bych to ted musela zacit vyhledavat. A to muzes udelat i sama, ne?
Navic uz jsem unavena a vubec mi to nemysli.
Takze promin, ![]()
- Citovat
- Upravit
V pohode.na telefonu toho udelam malo:-(ale dekuju za rady moc pomohly a dobrou:-)
- Citovat
- Upravit
Scarlett2011 píše:Anonymni zakladatelka píše:To mne to zase nejde pres pusu cesky.Scarlett2011 píše:Tak to jo,ja pouzivam slova jen ceskeAnonymni zakladatelka píše:Kdyz to je tezky. Ja ziju v UK a pouzivam jen jejich nazvoslovi. Tudis je pro me socialka jen v CR a tady to pro me je HM Revenue. A neznam nikoho v UK, kdo by pouzival slovo socialka, proto jsem nechapala tvoji reakci.
Kdyz to pouzivam denne v komunikaci s Brity, ale i doma a s ceskymi prateli, vsichni pouzivame anglicke nazvy.
Nebo jak treba rikas cesky NIN? Karticka pojistovny?
No,rikam pojisteni
,Job Centre je proste pracak,atd.
Daisy,jelikoz tady ja nejsem spokojena s doktorama,tak jsem deti v Cesku neodhlasovala z pojistovny a kdyz jedu do Ceska,vzdycky zajdu s detma k detske dr.,nebo ji zavolam,ona mi predepise leky pro deti a nekdo mi je vzdy posle.Ja to vubec nevedela,deti jsem odhlasit z pojistovny normalne chtela,ale u nasi dr,jsem chtela zustat i za cenu,ze si budu osetreni deti platit.Detska doktorka mi ale rekla,at to nedelam,ze deti maji narok do 18ti let od statu na zdravotni pojisteni,bez ohledu na to,kde dite bydli,nesmim ho ale ja sama z pojistovny odhlasit.Prede mnou si to dr. jeste overovala na pojistovne a mela pravdu.Takze pokud jsi nejsi jista,nech to tak a uvidis,jak budes ty sama spokojena v UK se zdravotnictvim,pozdeji muze dite vzdy odhlasit.
- Citovat
- Upravit
Tak ja nvm ale tak dite nekam v uk k dr chodit musi ne?a buh vi kolik bych za to platila.ach je toho na me nejak plno:-(
- Citovat
- Upravit
Takze kdyz ho necham v cr u dr tak v uk za nej platit nebudu?
- Citovat
- Upravit
Daisy23 píše:
Takze kdyz ho necham v cr u dr tak v uk za nej platit nebudu?
v UK je zdravotni pece zdarma
- Citovat
- Upravit
A to co si musim zaridit tu nakou kartu nebo co to je si udelam kde?:-)