Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Jelikož se události v ČR vyvíjejí nepříznivým směrem
, rozhodla jsem se zapátrat, co vše je potřebné pro nový start v cizí zemi, konkrétně Anglii, kvůli znalosti jazyka.
Kde se dá sehnat solidní bydlení, jak to chodí, jak to tam vypadá s prací, za co se dá uživit, kde nakupovat.
Jak se vám tam žije s porovnáním s ČR, jak se cítíte. Zda byste se vrátili, či ne. Co je lepší / horší dle vašeho názoru.
Jak se tam uchytit…
Děkuji všem za příspěvky a zkušenosti ![]()
A ty si myslis ze jinde je lepe? Ja teda ziji v UK uz sedmym rokem, a uz je to posledni. Po novem roce se vracime do CR.
Nemysli si, ze tady te ceka neco ruzoveho. Tady je taky vysoka nezamestnanost, taky se zdrazuje vse co se da, skrty jsou taky na dennim poradku. Ekonomika stagnuje.
Zalezi kam by jsi chtela do Anglie zavitat. Vetsi mesta jsou drazi na venkove je levneji ale neobejdes se bez auta a prace je zase mene. Pokud umis anglicky a mas co nabidnout, tak se na tebe mozna stesti usmeje a praci najdes. Jsi sama nebo mas rodinu?
Dalsi otazka je na jake urovni chces bydlet. Jestli pronajimat pokoj a sdilet dum/byt s xx dalsima lidma nebo ches zit na stejne urovni jako v CR tj pronajimat vlastni byt/dum.
Ja teda mluvim jenom za sebe. My zijeme v Londyne a za pronajem 2pokojaku dame pres 1tis liber. Zivotni nakldy jsou dost vysoke. My jsem s manzelem sami,deti zatim nemame. Nase zivotni naklady na zivot v Londyne jsou mesicne cca £2tis liber.
Objevi se tu lidi, kteri ti budou tvrdit ze se da krasne vyjit s minimalniho platu ze budes mit naroky na radu benefitu. Ja takovy nazor nezastavam. S minimalniho platu bychom nezaplatili ani najem.. o benefity nikdy nezadali, takze tady neporadim.
Pokud jsi svobodna a bezdeti a ches vyjet a ziskat zkusenosti a naucit se jazyk. Tak jed, zkusenost je to dobra. Pokud mas rodinu, praci v CR a neco uz jsi si vybudovala tak bych si to poradne rozmyslela.
My budeme od nuly zacinat znovu v CR a vim jake jsou to pocity.
Takze za me - super zkusenost, prozila jsem tu nejlepsi leta sveho zivota. Ziskala radu zkusenosti, naucila se probijet zivotem sama, na nikoho nespolehat. Ale rodinu chceme mit v CR. Takze se po temer 8letech budeme vracet. doma je doma
![]()
Preji hodne stesti a spraven rozhodnuti ![]()
hanapospis píše:
A ty si myslis ze jinde je lepe? Ja teda ziji v UK uz sedmym rokem, a uz je to posledni. Po novem roce se vracime do CR.
Nemysli si, ze tady te ceka neco ruzoveho. Tady je taky vysoka nezamestnanost, taky se zdrazuje vse co se da, skrty jsou taky na dennim poradku. Ekonomika stagnuje.
Zalezi kam by jsi chtela do Anglie zavitat. Vetsi mesta jsou drazi na venkove je levneji ale neobejdes se bez auta a prace je zase mene. Pokud umis anglicky a mas co nabidnout, tak se na tebe mozna stesti usmeje a praci najdes. Jsi sama nebo mas rodinu?Dalsi otazka je na jake urovni chces bydlet. Jestli pronajimat pokoj a sdilet dum/byt s xx dalsima lidma nebo ches zit na stejne urovni jako v CR tj pronajimat vlastni byt/dum.
Ja teda mluvim jenom za sebe. My zijeme v Londyne a za pronajem 2pokojaku dame pres 1tis liber. Zivotni nakldy jsou dost vysoke. My jsem s manzelem sami,deti zatim nemame. Nase zivotni naklady na zivot v Londyne jsou mesicne cca £2tis liber.Objevi se tu lidi, kteri ti budou tvrdit ze se da krasne vyjit s minimalniho platu ze budes mit naroky na radu benefitu. Ja takovy nazor nezastavam. S minimalniho platu bychom nezaplatili ani najem.. o benefity nikdy nezadali, takze tady neporadim.
Pokud jsi svobodna a bezdeti a ches vyjet a ziskat zkusenosti a naucit se jazyk. Tak jed, zkusenost je to dobra. Pokud mas rodinu, praci v CR a neco uz jsi si vybudovala tak bych si to poradne rozmyslela.
Takze za me - super zkusenost, prozila jsem tu nejlepsi leta sveho zivota. Ziskala radu zkusenosti, naucila se probijet zivotem sama, na nikoho nespolehat. Ale rodinu chceme mit v CR. Takze se po temer 8letech budeme vracet. doma je doma
Preji hodne stesti a spraven rozhodnuti![]()
Ale tak snad jste si i něco našetřili, aby jste si v ČR pořídili vlastní bydlení, od nuly tu začnete max. z novou prací néé? Mám spoustu známých, kteří tam žili a žijí a jsou spokojení, když se chtěli vrátit do ČR, což je jen min. lidí, protože sami říkají, že takové podmínky, jak tam mít tady nebudou, když už se vrátili, tak až si tam našetřili, aby se tady mohl postavit dům nebo koupit vlastní byt a i když se vrátili, tak šli do Prahy, to se tomu dá rovnat ![]()
Anonymní píše:hanapospis píše:Ale tak snad jste si i něco našetřili, aby jste si v ČR pořídili vlastní bydlení, od nuly tu začnete max. z novou prací néé? Mám spoustu známých, kteří tam žili a žijí a jsou spokojení, když se chtěli vrátit do ČR, což je jen min. lidí, protože sami říkají, že takové podmínky, jak tam mít tady nebudou, když už se vrátili, tak až si tam našetřili, aby se tady mohl postavit dům nebo koupit vlastní byt a i když se vrátili, tak šli do Prahy, to se tomu dá rovnat
Zalezi kam by jsi chtela do Anglie zavitat. Vetsi mesta jsou drazi na venkove je levneji ale neobejdes se bez auta a prace je zase mene. Pokud umis anglicky a mas co nabidnout, tak se na tebe mozna stesti usmeje a praci najdes. Jsi sama nebo mas rodinu?Dalsi otazka je na jake urovni chces bydlet. Jestli pronajimat pokoj a sdilet dum/byt s xx dalsima lidma nebo ches zit na stejne urovni jako v CR tj pronajimat vlastni byt/dum.
Ja teda mluvim jenom za sebe. My zijeme v Londyne a za pronajem 2pokojaku dame pres 1tis liber. Zivotni nakldy jsou dost vysoke. My jsem s manzelem sami,deti zatim nemame. Nase zivotni naklady na zivot v Londyne jsou mesicne cca £2tis liber.Objevi se tu lidi, kteri ti budou tvrdit ze se da krasne vyjit s minimalniho platu ze budes mit naroky na radu benefitu. Ja takovy nazor nezastavam. S minimalniho platu bychom nezaplatili ani najem.. o benefity nikdy nezadali, takze tady neporadim.
Preji hodne stesti a spraven rozhodnuti![]()
Samozdrejme ze jsem myslela praci. Od nuly budeme zacinat co se tyce kariery.
Ja jsem nenapsala ze tu nejsem spokojena. Jsme tu spokojeni jako svobodny par bez zavazku. Rodinu bych tu proste mit nechtela a nechtela bych tu sve deti vychovavat. Ale opet mluvim o Londyne. Nelibi se mi zdejsi skolstvi, zdravotnictvi a rada jinych veci. Ale spousta veci mi zase bude chybet.
Co se tyce prace jsme spokojeni. Ale na pozice ktere mame jsem se museli taky vypracovat. Zacinali jsem na podradnych pozicich.
My se vracime do Brna. Na zahranicni plat jsem si v CR vyridit uver a za deset let budeme mit vlastni bydleni.
Ja jsem jen chtela napsat, ze kazdy mame jine priority. Ja proste chci svou rodinu mit a vychovavat v CR. Prozila jsem krasne chvile v Londyne. Do konce sveho zivota na ne budu vzpominat. Neco malo jsme si nasetrili, cestovali jsme. Kdybychom zustali v CR tak nic z toho nemame. Jsme radi ze jsem se rozhodli hned po VS odcestovat do zahranici.
Ja jsem jen chtela nastinit, ze ani v zahranici neni nic jednoduche. Ze problemy s nezamestnanosti jsou i tady. Ze najit praci je tezke i tady. Ja nikoho neodrazuji ale vycestovat a mit ruzove bryle na ocich taky neni dobre.
Preji hodne stesti.
hanapospis
no tak po takové dlouhé době se teda myslím dalo našetřit, aby jste nu nás nepotřebovali úvěr vůbec
ale to je spíš o tom, jak je kdo šetřivý. Nezaměstnanost je samozřejmě veliká všude, ale spíš je to o tom kdo chce a kdo nechce pracovat. Kdo chce vždycky si práci najde i kdyby se měl kvůli ní stěhovat 300km a pořizovat jiné bydlení. My máme teda úvěr na domek na 28 let, ale dalo se to pořídit bydlení a nemám pocit, že by jsme strádali, jen teda je pravda, že skoro nikam nechodíme, že veškeré výlety nebo cokoliv co podnikáme investujeme do dcer a nebo do baráku, aby měly co zdědit, že.
PeBa myslím si, že když už tak bych hledala práci a umístění v Praze, jak vyloženě do ciziny. Jinak já mám známé kolem Peterborough. Dokonce Češka tam začla podnikat a zaměstnává Angličanky a Polky. Má tam děti a do ČR by se nevrátila, už si zvykla na jejich životní úroveň, podle toho jak se luxusně obléká, tak mají hodně vysokou a děcká chodí na nějakou plac.školu, tady by byla houby, tam už má nějaké jméno. Nevím kdybych neměla děti šla bych, ale co s dítětem? Musel by jít třeba napřed chlap udělat tam zázemí a pak tam jít třeba s dítětem, ale takhle bych se asi bála.
Anonymní píše:
hanapospisno tak po takové dlouhé době se teda myslím dalo našetřit, aby jste nu nás nepotřebovali úvěr vůbecale to je spíš o tom, jak je kdo šetřivý. Nezaměstnanost je samozřejmě veliká všude, ale spíš je to o tom kdo chce a kdo nechce pracovat. Kdo chce vždycky si práci najde i kdyby se měl kvůli ní stěhovat 300km a pořizovat jiné bydlení. My máme teda úvěr na domek na 28 let, ale dalo se to pořídit bydlení a nemám pocit, že by jsme strádali, jen teda je pravda, že skoro nikam nechodíme, že veškeré výlety nebo cokoliv co podnikáme investujeme do dcer a nebo do baráku, aby měly co zdědit, že.
PeBa myslím si, že když už tak bych hledala práci a umístění v Praze, jak vyloženě do ciziny. Jinak já mám známé kolem Peterborough. Dokonce Češka tam začla podnikat a zaměstnává Angličanky a Polky. Má tam děti a do ČR by se nevrátila, už si zvykla na jejich životní úroveň, podle toho jak se luxusně obléká, tak mají hodně vysokou a děcká chodí na nějakou plac.školu, tady by byla houby, tam už má nějaké jméno. Nevím kdybych neměla děti šla bych, ale co s dítětem? Musel by jít třeba napřed chlap udělat tam zázemí a pak tam jít třeba s dítětem, ale takhle bych se asi bála.
Asi jo asi jsme malo setrivy.
![]()
co uz ![]()
hanapospis
zas máte aspoň zážitek, umíte oba jazyk, máte praxi oba … ale stejně tady i kdyby coby a máš malé děti tak si pro zaměstnavatele jak prašivá, znám chudiny vysokoškolačky, umí jazyky, mají malé děti, tak nenajdou práci, max. běž za pokladnu do Kaufu. to je u nás v ČR podle mě ta největší nespravedlnost, že se pořád děje taková diskriminace.
Takže - jelikož se v ČR chystá zákon, po které už tu nikdo nebude svobodný, proto hledám jinou možnost. Nenechám za sebe rozhodovat po 22letech stát, který určí co je pro mne nej, i když já to nechci.
Právě, že si chtějí dělat co se jim líbí s mým dítětem a to nedopustím. Nehodlám moje dítě vychovávat v totalitě a učit ho slepé poslušnosti a podvolování se systému. Chci být svobodná a zde mi to bude brzy sebráno.
Do práce bych musela já, mužskej řeč moc neumí, tak by hlídal dítě.
Určitě bych volila spíše venkov - né Londýn, kde je draho.
PeBa píše:
Takže - jelikož se v ČR chystá zákon, po které už tu nikdo nebude svobodný, proto hledám jinou možnost. Nenechám za sebe rozhodovat po 22letech stát, který určí co je pro mne nej, i když já to nechci.
Právě, že si chtějí dělat co se jim líbí s mým dítětem a to nedopustím. Nehodlám moje dítě vychovávat v totalitě a učit ho slepé poslušnosti a podvolování se systému. Chci být svobodná a zde mi to bude brzy sebráno.
Do práce bych musela já, mužskej řeč moc neumí, tak by hlídal dítě.
Určitě bych volila spíše venkov - né Londýn, kde je draho.
Jaký nový zákon?
Anonymní píše:
hanapospiszas máte aspoň zážitek, umíte oba jazyk, máte praxi oba … ale stejně tady i kdyby coby a máš malé děti tak si pro zaměstnavatele jak prašivá, znám chudiny vysokoškolačky, umí jazyky, mají malé děti, tak nenajdou práci, max. běž za pokladnu do Kaufu. to je u nás v ČR podle mě ta největší nespravedlnost, že se pořád děje taková diskriminace.
ono ty diskriminace jsou asi vsude.. Jenom tady neni takovy problem sehnat praci na castecny pracovni pomer nebo na tri dny v tydnu. A zase ja mluvim o Londyne coz je stat ve state. Asi jako Praha v CR ![]()
Ja jsem prvni tri roky v Uk pracovala jako aupair a pak nanny live-in. Nic moc jsem si nevydelala, ale chodila jsem do skoly, udelala si certifikaty z angctiny, ja sla na kurz ucta a manzel si ke svemu vzdelani dodelal par zkousek.
„vydelavat“ v pravem slova smyslu jsme zacali pred tremi roky. Vse je o prioritach. Mohli jsme mit vice, kdybychom sli do share house, ale ja na to nejsem. Ja chtela vlastni bydleni na nejake urovni. Londyn je opravdu na zivotni naklady hodne nakladny.
Mas pravdu ja nevim jak to chodi v CR jsem pryc 7let a tech par tydnu na dovolene se neda pocitat. Vetsina pratel je z Brna nebo z Prahy a tam si nikdo neztezuje a maji sve jmena.
Jak pises, za praci je potreba cestovat. Ja stale rikam nejak bylo a nejak bude. Nasli jsem si v praci v Londyne v Brne to pujde taky. Navic ja pujdu stejne na materskou
![]()
PeBa,za zkousku to stoji. Pokud mas manzela tak at to jede prvni mesice obkouknout on. Jakmile si najde praci muzes za nim dojet. Deti se rychle adaptuji o ty se bat nemusis. Drzim moc palce a preji hodne stesti.
Příspěvek upraven 17.08.11 v 12:04
PeBa nezlob se na mě, ale to je kravina! Pokud bys pracovala jen ty, tak 3 krky neuživíš, bys musela asi dělat prostitutku nebo něco podobného. S počítej si, že dáš asi 50 liber týdně za osobu na bydlení. Teď potraviny atd… to je kravina prostě. Musel by pracovat i přítel, třeba jako dělník v továrně, malou strčit do školky, které jsou tam od malých dětí, ale platí se za to že, to jsou další prachy. Na placení aupair nebo Nanny mít nebudeš dost peněz.
Sestry expřítel si tam našel práci v kuchyni, když tam šel, takže se najedl v kuchyni při práci, domů si kupoval jen banány a pil vodu, aby ušetřil prachy. Tak žil první asi 2 roky tam a platil si jeden pokoj v baráku, kde bylo plno jiných lidí. S čeho chceš živit dítě a dva dospělé? Máš to hezky vymyšlené, ale myslím, že je to těžce nereálné, promiň.
peggy.sl píše:
Tyhle skvělé věci…totalita na entou…http://www.ferovanemocnice.cz/…ta-2476.html#1
A dyť to je kravina, to jim nemůže takové návrhy projít
, to jen nějaký osel se nudil, tak vymýšlí takové kraviny, ale to nemá šanci nikdy projít.