Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha jo tak Vám by vadilo, že Vám nepřikážou očkování? Já nechávám očkovat dítě na vše co mi řekne dr. že je vhodné, jediné o jsem odmítla tak byla vakcína na rotaviry, jsem si debil říkala, to je jen reklamní trik aby vytáhli z rodičů tisíce a nedala ji očkovat, hmm měla 13 měs. a my utíkali k dětské, že od rána šíleně zvrací a má průjem, dětská řekla okamžitě do nemocnice, malá má rotaviry, byla mě týden na jipce. Naštěstí to opravdu dětská podchytila hned ten první den a poslala ji léčit se, některé děcka s toho mají následky nebo třeba i ohluchnou. Pro mě novela, že nemusím na vše povinné očkovat je stejně k ničemu, když mi řekne dr. že je to vhodné, tak jí to nechám dát, aby už nezažila to co zažila. A že nějakým fanatikům křesťanským od Přerova nebo kde vadilo očkování a odmítli to, jejich problém.
IvkaH píše:
Aha jo tak Vám by vadilo, že Vám nepřikážou očkování? Já nechávám očkovat dítě na vše co mi řekne dr. že je vhodné, jediné o jsem odmítla tak byla vakcína na rotaviry, jsem si debil říkala, to je jen reklamní trik aby vytáhli z rodičů tisíce a nedala ji očkovat, hmm měla 13 měs. a my utíkali k dětské, že od rána šíleně zvrací a má průjem, dětská řekla okamžitě do nemocnice, malá má rotaviry, byla mě týden na jipce. Naštěstí to opravdu dětská podchytila hned ten první den a poslala ji léčit se, některé děcka s toho mají následky nebo třeba i ohluchnou. Pro mě novela, že nemusím na vše povinné očkovat je stejně k ničemu, když mi řekne dr. že je to vhodné, tak jí to nechám dát, aby už nezažila to co zažila. A že nějakým fanatikům křesťanským od Přerova nebo kde vadilo očkování a odmítli to, jejich problém.
Nám právě vadí, že nám ho budou přikazovat… ![]()
Jo jenže o no se mluvilo o opaku, že to zvolní. Neboj ono to tak horké nebude. Dyť se podívej po kolikáté překopávají ty poplatky ve zdravotnictví? A stejně to zas změní
. Když už dělají prd za naše daně, tak pořádné!
IvkaH píše:
Jo jenže o no se mluvilo o opaku, že to zvolní. Neboj ono to tak horké nebude. Dyť se podívej po kolikáté překopávají ty poplatky ve zdravotnictví? A stejně to zas změní. Když už dělají prd za naše daně, tak pořádné!
Bojím, bojím…Děti nikomu nedám…
![]()
peggy.sl píše:IvkaH píše:Nám právě vadí, že nám ho budou přikazovat…
ale proti tetanu, zardenkam, spalnickam, zaskrtu atd se ockuje „povine“ i v zahranici..... tomu by jsi se nevyhnula
hanapospis píše:peggy.sl píše:ale proti tetanu, zardenkam, spalnickam, zaskrtu atd se ockuje „povine“ i v zahranici..... tomu by jsi se nevyhnulaIvkaH píše:Nám právě vadí, že nám ho budou přikazovat…
Já mám jiné info.
IvkaH píše:
peggy.sljaké?
Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sl píše:IvkaH píše:Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sljaké?
jj je doporucene povinne. aspon tak jsem si pripadala kdyz me nutili do dlasi davky MMR, tetanu a zloutenky. Poznamenavam ze to bylo zadarmo.
Kdybych si stala za svym a podepsala jim ze nechci, tak bych se z toho asi vyvlikla.. ale 90% lidi ockuje i v zahranici
Me opravdu fascinuje jak nektere maminku bojuji proti ockovani proti zardenkam, priusnicim, tetanu a jinym vecem, ktere muzou byt smrtelne..
a pritom dite ma zvysenou teplotu, zakucka nebo zapcika a hned se mu cpe nurofen a jine leky od malicka. Tyto leky ublizuji mnohem vice.
hanapospis píše:peggy.sl píše:IvkaH píše:Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sljaké?jj je doporucene povinne. aspon tak jsem si pripadala kdyz me nutili do dlasi davky MMR, tetanu a zloutenky. Poznamenavam ze to bylo zadarmo.
Kdybych si stala za svym a podepsala jim ze nechci, tak bych se z toho asi vyvlikla.. ale 90% lidi ockuje i v zahraniciMe opravdu fascinuje jak nektere maminku bojuji proti ockovani proti zardenkam, priusnicim, tetanu a jinym vecem, ktere muzou byt smrtelne..
a pritom dite ma zvysenou teplotu, zakucka nebo zapcika a hned se mu cpe nurofen a jine leky od malicka. Tyto leky ublizuji mnohem vice.
A tady je další rozdíl. Nutit a nařizovat. Kdybys nechtěla, tak tě nedonutí!
Ad Nurofen - nepoužívám… ![]()
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.
Ja osobne neznam maminku v Londyne, ktera by ty zakladni doporucene veci nenaoskovala (a ze jich znam dost)
peggy.sl píše:IvkaH píše:Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sljaké?
tak ty povinné zůstanou povinné jak teď.
Povinné:
9. týden, 3 měs., 4 měs. Hexavakcína, 15 měs. spalničky, zarděnky, příušnice, 18 měs. hexavakcína, 21.-25. měs. spalničky, zarděnky, příušnice. Co máš proti těmhle povinným očkováním?
Nepovinné:
Rotaviry, Pneumokok a pak jedna spec. vakcína na spalničky, zarděnky, příušnice.
Ty nepovinné zůstanou nepovinné i když bude jiná novela, na čem si myslíš, že by ty farmako firmy vydělávaly? Kdyby to bylo povinné, tak cena jedné vakcíny půjde dolů a oni tolik nevydělají, jak když si třeba za rotaviry naúčtují tisíce. Dyť jen za očkování na klíšťata se doplácí litr. I když vymyslí nějakou novou blbost, tak ty očkování všechny povinné nebudou. To moc zveličujete maminy. Pro ty farmako firmy je to hlavně kšeft, který je napojený na stát a stát chce hlavně vydělat. Takže je blbost, aby ti někdo nutil vakcínu proti chřipce nebo podobným ptákovinám, to se na mě nezlob.
hanapospis píše:
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.
Ale pořád máš volbu.
peggy.sl píše:hanapospis píše:A tady je další rozdíl. Nutit a nařizovat. Kdybys nechtěla, tak tě nedonutí!peggy.sl píše:IvkaH píše:Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sljaké?jj je doporucene povinne. aspon tak jsem si pripadala kdyz me nutili do dlasi davky MMR, tetanu a zloutenky. Poznamenavam ze to bylo zadarmo.
Kdybych si stala za svym a podepsala jim ze nechci, tak bych se z toho asi vyvlikla.. ale 90% lidi ockuje i v zahraniciMe opravdu fascinuje jak nektere maminku bojuji proti ockovani proti zardenkam, priusnicim, tetanu a jinym vecem, ktere muzou byt smrtelne..
Ad Nurofen - nepoužívám…
ale me nutili!!! Sedela jsem tam dobrou pul hodiny a cpali to do me vrchem dolem. Mohla jsem se otocit na podpadku a jit se zaregistrovat k jinemu doktoru, ktery to po me nebude chtit.. coz jsem neudelala
peggy.sl píše:hanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
ale pak nedostanes dite do skoly