Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
19.8.11 13:20
mmonica píše:
IvkaH píše:
mmonica vy jste tam šli s dětmi nebo dětičky se narodili už až tam? Jak dlouho tam vlastně žijete?
jsme tu ctvrty rok a sli jsme s detmi,kdyz jim bylo 12 a 10 let,byl to des i pro ne,
znam dokonce holku ze Slovenska,ktera nechala deti rok u babicky a tady byla bez nich,jenom aby si je sem pak mohla privezt,rozvest se s manzelem a postavit se na vlastni nohy,to obdivuji

A můžu se zeptat, jakou práci jste tam měli od začátku? A jak jste to řešili s bydlením atd. já vím jsem moc zvědavá :oops: Říkala si, že máš 3 děti né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.8.11 13:25
IvkaH píše:
mmonica píše:
IvkaH píše:
mmonica vy jste tam šli s dětmi nebo dětičky se narodili už až tam? Jak dlouho tam vlastně žijete?
jsme tu ctvrty rok a sli jsme s detmi,kdyz jim bylo 12 a 10 let,byl to des i pro ne,
znam dokonce holku ze Slovenska,ktera nechala deti rok u babicky a tady byla bez nich,jenom aby si je sem pak mohla privezt,rozvest se s manzelem a postavit se na vlastni nohy,to obdivuji
A můžu se zeptat, jakou práci jste tam měli od začátku? A jak jste to řešili s bydlením atd. já vím jsem moc zvědavá :oops: Říkala si, že máš 3 děti né?

jo to jse zapomnela,to treti se narodilo az tady :lol:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
19.8.11 13:31

me nevadi,ze jsi zvedava :lol:
sem se manzel dostal pres Slovenskou agenturu za poplatek,na praci do skladu Supermarketu,ale po neshode s Anglickym sefem byl po 14 dnech bez prace i ubytovani,nastesti si nasel primo tady novou agenturu a praci dostal znovu tu samou,ja prijela za 3 mesice a byla jsem doma,neuspesne jsem shanela,ale po telefonu s moji anglictinou to byl des
v Surrey manzel delal uz primo pro Tesko,vybaloval v noci do regalu,ja si sehnala uklid kancelari na 3 hodiny denne,pak kdyz jsme se vratili do Wales,tak byl 3 mesice na pracaku a pak se mu podarilo dostat misto prodavace v malem obchudku Spar,ja uz byla tehotna a ted uz tam manzel dela vedouciho na smene,dela i objednavky zbozi na pocitaci apod. a ja jsem stale doma a v listopadu zacinam studovat na Open University nemcinu,to je domaci studium po pocitaci

• Citovat
  • Upravit
74217
19.8.11 13:40

A barák máte teda předpokládám v pronájmu, děti chodí na nějaké ty státní školy, jak se ony zadaptovaly z jazykem? A manžel uměl plynule už, když tam šel? Na tom uklízení se tam dá hodně vydělat, Marina taky dělala nějakou uklízečku, pak řekla se na to můžu vys… a začla si hledat svoje baráky na úklid, teď má myslím 10 uklízeček a svoji firmu. Říká si myslím Mrs Mop nebo tak nějak, jsem viděla, že má vizitky a propisky firemní. No mě by to taky moc lákalo, ale měla bych strach kvůli jazyku odejít,že není tak dobrý a co děti. Manžel by nešel pryč na stálo … su prostě posera. Ale máte můj obdiv, že jste šli z děckama do neznáma, chybí mi tu smajlík klobouk dolu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.8.11 13:47
IvkaH píše:
A barák máte teda předpokládám v pronájmu, děti chodí na nějaké ty státní školy, jak se ony zadaptovaly z jazykem? A manžel uměl plynule už, když tam šel? Na tom uklízení se tam dá hodně vydělat, Marina taky dělala nějakou uklízečku, pak řekla se na to můžu vys… a začla si hledat svoje baráky na úklid, teď má myslím 10 uklízeček a svoji firmu. Říká si myslím Mrs Mop nebo tak nějak, jsem viděla, že má vizitky a propisky firemní. No mě by to taky moc lákalo, ale měla bych strach kvůli jazyku odejít,že není tak dobrý a co děti. Manžel by nešel pryč na stálo … su prostě posera. Ale máte můj obdiv, že jste šli z děckama do neznáma, chybí mi tu smajlík klobouk dolu :palec:

manzel taky skoro vubec neumel,fakt jen zaklady,ucili jsme se doma vsichni a pousteli si filmy v Anglictine,ale o0no kdyz tam dojedes tak najednou zjistis,ze nerozumis nic a ze se mluvi jinak,proste to byl des,pro deti ze zacatku taky,ale uz jsou v pohode,starsi ma 2 roky do maturity a pak chce studovat psychologii
oni deti dostanou ve skole asistenta,jo uklizet sama na sebe je tady dost vyhodny,ale ja bych to delat nechtela,v CR uz jsem se s maturitou nauklizela az az a sem jsem prijela abych konecne studovala a delala neco co me bavi
jinak jazyk se naucis nejlip tak ze proste musis mluvit :palec:
Jinak my jsme prodali v CR byt a n po zaplaceni hypoteky jsme meli nejaky penize sebou do zacatku,takze o to to bylo lehci

• Citovat
  • Upravit
mmonica
19.8.11 13:48

jo barak mame v pronajmu a deti chodi do statni,ale je to nejlepsi statni v tehle oblasti,takze deti doktoru,pravniku a tak

• Citovat
  • Upravit
74217
19.8.11 13:56

no ona už neuklízí, uklízela jen ten první rok co si firmu založila, to dokonce někdy šel i Brian, protože měla mrchy uklízečky co neposlouchaly a nebo došly pozdě a ona pak aby jí nepokazily jméno, tak uklízela zadarmo a sama, teď má těch 10 ženských a je to tak 14 zpět co říkala manželovi na facebooku, že už má konečně pořádné ženské se kterýma je spokojená a poslouchají, takže ona už nic nedělá, jen papíry a výplaty a objednávky, pak asi možná kontroluje co a jak to dělají, ale sama už asi neuklízí, má to myslím už 3 rok. Tak už by to měla mít dobře rozjeté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.8.11 14:17

mmonica důležité je, že jste tam spokojení a daří se Vám tam :kytka: . Třeba se to fakt podaří i PeBě a bude jim tam líp celé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.8.11 14:37
IvkaH píše:
mmonica důležité je, že jste tam spokojení a daří se Vám tam :kytka: . Třeba se to fakt podaří i PeBě a bude jim tam líp celé rodině.

Diky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2036
20.8.11 18:04

To je tady zase drama… :roll: K tomu zakonu, neverici , verte, napiste poslancum, oni vam s nejvetsi pravdepobodobnosti s radosti odpovi, ze s temi body, kterym vy zatim neverite, souhlasi a plne je podpori. :wink:

Pebo, ja te uplne chapu. :hug:

Muzu poskytnout muj pohled na vec. S pritelem jsme se pred asi 11 lety odstehovali do zahranici. Samozrejme bez deti. Po 5 letech jsme se vratili do Cech, ale protoze jsme byli zvykli na uplne jiny zpusob zivota, pristup lidi a zakony, odjeli jsme na 2 roky do Anglie. Po 2 letech jsme se vratili zpatky tam, odkud jsme prisli.

Na rady od zkusenejsich jsme vyrazili do Londyna. Uz tehdy byl problem [dobre placenou] praci sehnat, a u me, hledajici administrativni pozici (legal assistant), se to opravdu potvrdilo. Sla jsem radeji dobrovolne hlidat deti, a vydelala si vic penez, nez v kancelari. Pritel nemel problem vubec, ma technicke vzdelani, plat na zacatek kupodivu slusny. Pronajimali jsme si 2+1 v zapadni casti Lonyna [Ealing], hned u metra, tehdy za necelych L900 (bez uctu a dane - council tax).

Ackoliv me se v Anglii celkove moc nelibilo, priteli naopak ano. Samozrejmosti je vetsi vyber v obchodech, at uz s potravinami, nebo oblecenim, a obvykle nizsi ceny. Auto jsme meli z Cech, stejne jsme ho potrebovali, i kdyz jsme meli metro od domu asi 5 minut pomale chuze. Hned nekdy na zacatku nam ho nejaky inteligent dost znicil, kdyz ho chtel vykrast, a neslo mu to. No ale co se da delat, s tim se musi pocitat.

V Anglii mi trochu vadilo pocasi, ale nekomu nevadi vubec, je to pripad od pripadu.

Nechci byt rasista, ale v Londyne mi vadila ta spousta Indu. Ve meste, kde ziju ted, jsou taky, ale maji svoje predmesti. V LDN ziji vsichni tak nejak vedle sebe. Co si pamatuju, tak V nebyl moc bezpecny.

Pokud budeme mit nekdy pocit, ze se musime vratit do Evropy, a ten uzasny zakon bude schvaleny, zase to bude UK. Kdybych si ted mela vybrat, uz bych nesla do Londyna. Auto je potreba stejne, navic LDN ma velky problem s parkovanim. Rizeni na druhe strane neni problem. Ted by jsme zvolili nejakou vesnici, protoze tam stejne to zakladni byva taky. Rada jsem chodila na prochazky v jedne anglicke vesnicce u Birminghamu, kde zil muj svagr (anglican). I kdyz i tam existuje hodne soukromych pozemku, porad se bylo kam jit projit, do prirody, mesto mi vubec nechybelo. Cim jsem starsi, tim vic zjistuju, ze ruch velkomesta vubec nepotrebuju. :pankac:

Rozdil je ten, ze my jsme tehdy nemeli rodinu. Ted nas, i s malou, mozna ceka stehovani do 3500km vzdalene destinace, a temer novy zacatek. Kdyby jste se do UK odstehovali, at uz dojeli autem (muzete si sebou vzit do zacatku vic veci), nebo letadlem, je potreba zustat par prvnich noci v hotelu pobliz vasi zadouci, predem vybrane destinace, koupit noviny a obtelefonovat bydleni z netu (treba z gumtree). Neco najdete, i kdyz jsem konkretne v LDN videla nekolik bytu, ktere bych si bytem vubec nedovolila nazyvat, a to ani pri najmu zdarma. Bude potreba deposit ve vysi min. 1 mesicniho najmu, spolu s min. prvnim najmem (nekdy chte majitel i posledni, aby mel zaruku, ze pokud porusite najemni smlouvu - obvykle na 1 rok), nebude tolik poskozen. Pak uz hura do hledani prace. Kdybych tehdy zustala doma, v Londyne, pritel by nas uzivil, ale asi bez extra setreni. Je ale pravda, ze si radi doprejeme. Ja bych tehdy jeho z meho platu neuzivila, respektive, zaplatila bych najem a neco malo jidla, ale asi by jsme byli par tydnu o chlebu a vode.

Příspěvek upraven 20.08.11 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
20.8.11 18:11

Myslim, ze dulezite je neztracet nadeji a hlavne se nebat. Kdyz se clovek neceho boji, jde to vzdycky hur. Zjistila jsem, ze cim jsem starsi, tim vic se radikalnich zmen bojim, ale musim si pripominat, ze kdyby jsme neudelali jednu takovou velkou zmenu kdysi davno, byli by jsme nekde uplne jinde. Anglictiny se tvuj manzel bat nemusi, naucil by se rychle. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.8.11 18:45
Boomer píše:
Myslim, ze dulezite je neztracet nadeji a hlavne se nebat. Kdyz se clovek neceho boji, jde to vzdycky hur. Zjistila jsem, ze cim jsem starsi, tim vic se radikalnich zmen bojim, ale musim si pripominat, ze kdyby jsme neudelali jednu takovou velkou zmenu kdysi davno, byli by jsme nekde uplne jinde. Anglictiny se tvuj manzel bat nemusi, naucil by se rychle. :palec:

U nas doma mame takove nase prislovi:
kdo se boji sere v sini

• Citovat
  • Upravit
2036
20.8.11 19:11

Moni, hezke prislovi. :mrgreen:

Cetla jsem si jeste jednou svuj prispevek, a moje stiznosti. :oops: Nechci, aby text vyznel jako vyjmenovani negativ a vyjareni nespokojenosti s UK. Jen bych se z tech ‚neprijemnosti‘ podruhe poucila, a planovala bych novy zacatek v jinem meste. V Anglii se mi moc libilo cestovani, hrady, mala mestecka, vyber v obchodech, a musim rict, ze jsem mela vzdycky pocit vetsi svobody a volnosti. Nedokazu to presne popsat, ale je to neco, co v Cechach uplne postradam. Lide jsou k sobe samozrejme mnohem milejsi, ale obecne plati, ze dim dal od vetsiho mesta, tim prijemnejsi obyvatele. A hrozne moc mi chybi bonbony jelly babies…ty s tvrdsi konsistenci, ktere prodavali treba v kinech… :pankac: :mrgreen:

Jo, ale jeste jednu vytku preci jen mam. V hodne domech jsou spiritualni entity, ne vzdycky desive, ale jsou. Asi ta historie… :wink: Nevadi mi, ale rada bych na ne byla upozornena dopredu, abych vedela, s cim pocitat. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.8.11 19:40
Boomer píše:
Moni, hezke prislovi. :mrgreen:

Cetla jsem si jeste jednou svuj prispevek, a moje stiznosti. :oops: Nechci, aby text vyznel jako vyjmenovani negativ a vyjareni nespokojenosti s UK. Jen bych se z tech ‚neprijemnosti‘ podruhe poucila, a planovala bych novy zacatek v jinem meste. V Anglii se mi moc libilo cestovani, hrady, mala mestecka, vyber v obchodech, a musim rict, ze jsem mela vzdycky pocit vetsi svobody a volnosti. Nedokazu to presne popsat, ale je to neco, co v Cechach uplne postradam. Lide jsou k sobe samozrejme mnohem milejsi, ale obecne plati, ze dim dal od vetsiho mesta, tim prijemnejsi obyvatele. A hrozne moc mi chybi bonbony jelly babies…ty s tvrdsi konsistenci, ktere prodavali treba v kinech… :pankac: :mrgreen:

Jo, ale jeste jednu vytku preci jen mam. V hodne domech jsou spiritualni entity, ne vzdycky desive, ale jsou. Asi ta historie… :wink: Nevadi mi, ale rada bych na ne byla upozornena dopredu, abych vedela, s cim pocitat. :dance:

Ja mam Londyn rada,ale na vylety.jinak kazdemu rikam Londyn se nerovna Anglie,to je uplne jiny svet

Me prirostl k srdci Wales,protoze mi tu lidi prijdou takovi uprimnejsi a ferovejsi nez v Anglii
ty domy maji dusi,oni totiz tu nemaji radi novostavby,co byl pro me problem byl standart bydleni a male mistnosti,ale ted uz bydlime v docela velkem dome a plno veci lze predelat :lol:

• Citovat
  • Upravit
20557
20.8.11 19:45

Já budu muset prchnout do Německa, angličtina mi moc nejde… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat