Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
22.8.11 21:25

Ahoj holky zdravím, dneska jsem tak unavená, že nemám ani sílu dočíst co jste psaly za zážitky ze zahraničí dneska a včera, ale zítra už snad bude líp a půjde to, protože mě to moc zajímá, jak se tam máte :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
24.8.11 21:13

Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.8.11 09:18
Mondík píše:
Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu :mrgreen: :mrgreen:.

kdyz jsem byla na dovolene v CR tak jsem byla svedkem jak v bance urednice vyslovene servala nejakeho pana z podle prizvuku z vychodni Evropy,jenom proto,ze potreboval urcite potvrzeni z banky,koukala jsem jak solny sloup,nedovedu si predstavit,ze by takhle se mnou jednali v bance v UK,tak jsem to taky nahlas zacala pres celou banku to jeji chovani komentovat(byla to mala mistnost),urednice cela zrudla a zacala zurive klepat propiskou asi ji doslo,ze na tom neco bude,ale proste takovehle chovani je v CR norma
nebo v UK u kasy na me nikdo netlaci,prodavacka pocka az si uklidim nakup,pred tim se me jeste zepta jestli s tim chci pomoci a jak se mam,v CR mi to nahaze na pas a kdyz zaplatim,tak nevychovane markuje dalsi,dalsi zakaznik mi strci do voziku a rekne,ze si to mam rovnat jinde,no to bych nebyla ja abych si taky nesla stezovat,ale je to k prdu,to by muselo vadit vetsine a vetsina nevytahla paty z CR a je spokojena,je to tam padajici hovno,lidi jsou nasrani na vladu a tak si to vylevaji jeden na druhem a v takovehle atmosfere se neda zit,kor kdyz clovek poznal neco jineho,tady kdyz je mi smutno,jdu ven,protoze vim,ze spousta lidi se na me usmeje a to dela strasne moc

• Citovat
  • Upravit
399
25.8.11 09:42
mmonica píše:
Mondík píše:
Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu :mrgreen: :mrgreen:.
kdyz jsem byla na dovolene v CR tak jsem byla svedkem jak v bance urednice vyslovene servala nejakeho pana z podle prizvuku z vychodni Evropy,jenom proto,ze potreboval urcite potvrzeni z banky,koukala jsem jak solny sloup,nedovedu si predstavit,ze by takhle se mnou jednali v bance v UK,tak jsem to taky nahlas zacala pres celou banku to jeji chovani komentovat(byla to mala mistnost),urednice cela zrudla a zacala zurive klepat propiskou asi ji doslo,ze na tom neco bude,ale proste takovehle chovani je v CR norma
nebo v UK u kasy na me nikdo netlaci,prodavacka pocka az si uklidim nakup,pred tim se me jeste zepta jestli s tim chci pomoci a jak se mam,v CR mi to nahaze na pas a kdyz zaplatim,tak nevychovane markuje dalsi,dalsi zakaznik mi strci do voziku a rekne,ze si to mam rovnat jinde,no to bych nebyla ja abych si taky nesla stezovat,ale je to k prdu,to by muselo vadit vetsine a vetsina nevytahla paty z CR a je spokojena,je to tam padajici hovno,lidi jsou nasrani na vladu a tak si to vylevaji jeden na druhem a v takovehle atmosfere se neda zit,kor kdyz clovek poznal neco jineho,tady kdyz je mi smutno,jdu ven,protoze vim,ze spousta lidi se na me usmeje a to dela strasne moc

Krásně jsi to vystihla!!! :palec: :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
25.8.11 14:21

Mmonica, vidim, ze mame uplne stejne pocity. Neni nic hezciho, nez kdyz se na tebe lidi na ulici usmivaji. A nejlepsi je, kdyz se te v centru Londyna prodavacka zepta, jak se mas a popreje ti pekny vikend - v centru mesta, kde zije tolik milionu lidi! A prodavacka u nas na vesnici v CR te pomalu posle nekam. A taky mi prijde, ze v CR kazdy nekam specha, vsechno mu vadi a kdeco ho rozciluje. Mne se na Anglicanech prave libi to, ze tu je takova pohoda, na vsechno maji cas a nestresuji se blbostma. Vzdyt zijeme jenom jednou, tak proc taky brat vsechno vazne, ze? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.8.11 18:19
Mondík píše:
Mmonica, vidim, ze mame uplne stejne pocity. Neni nic hezciho, nez kdyz se na tebe lidi na ulici usmivaji. A nejlepsi je, kdyz se te v centru Londyna prodavacka zepta, jak se mas a popreje ti pekny vikend - v centru mesta, kde zije tolik milionu lidi! A prodavacka u nas na vesnici v CR te pomalu posle nekam. A taky mi prijde, ze v CR kazdy nekam specha, vsechno mu vadi a kdeco ho rozciluje. Mne se na Anglicanech prave libi to, ze tu je takova pohoda, na vsechno maji cas a nestresuji se blbostma. Vzdyt zijeme jenom jednou, tak proc taky brat vsechno vazne, ze? :palec:

presne tak to citim :palec:

• Citovat
  • Upravit
1313
25.8.11 19:34

V Irsku je to taky tak. Oni vědí, že zákazník je No.1 a kdykoliv si budeš stěžovat, že uvěří Tobě. Taky vědí, že pokud nebudou svojí práci dělat pořádně, tak venku stojí 100 lidí, ktěří ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.8.11 19:36

Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásný :-) nejradši mám generaci 40-100 lel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.8.11 19:38
barique píše:
Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásný :-) nejradši mám generaci 40-100 lel :-)

u nas je to stejne :lol:

• Citovat
  • Upravit
5135
25.8.11 21:00
barique píše:
Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásný :-) nejradši mám generaci 40-100 lel :-)

Jo jo, i tady to tak je. Porad mi nekdo kouka do kocarku a i driv se se mnou lidi hodne bavili. A presne, ti starsi lidi tu jsou opravdu nejlepsi. Mne je 27, ale v praci jsem si mela nejvic co rict s temi, kterym bylo pres 40 nez s temi, kterym bylo pres 20. A i ti duchodci tu nejsou tak nevrli, ale je pravda, ze tady si urcite duchodu uzivaji jinak nez v CR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
25.8.11 22:34

Já jsem pracovala v Praze na letišti a nejradši jsem měla lety BMI do UK, z 90% to byli důchodci a vždycky byli strašně milý, tak jakoby jinak vychovaní než u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.8.11 22:42

tady ani clovek nemuze byt nastvany
mesic po prijezdu jsme delali vanocni nakupy a lilo jako z konve,pres zimni bundu mi promokla i podprsenka,destnik byl kvuli vetru nepouzitelny a do toho kolem me chodili usmevavy lidi a ja je nechapala,mela jsem naladu pod psa,vesla jsem do obchodu a prodavacka videla muj vyraz a rychle se me prisla zeptat jestli jsem OK a neco nepotrebuji,moje anglictina byla nic moc a tak jsem se radsi zbytek nakupu usmivala(tehdy jsem si jeste pripadala jako blbecek) jenom aby se me zase nekdo neptal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1313
25.8.11 22:50

Já zase nikdy nezapomenu, že když jsme poprvé přijeli do Dublinu, tak jsme si ještě z čech pronajmuli pokoj v domečku, kde bydlela bulharská rodina a druhý den jsme si chtěli jít nakoupit jídlo a tak nám vysvětlili jak se dostanem pěšky do shopu, asi 15 min chůze. Jenže my se někde stratili a z baráku šel chlap k autu a tak jsme se ho zeptali, kudy tudy a chlápek, že ať si naskočíme, že tam jede, že nás hodí. Tak jsme na sebe s manžou chvíli koukali, jestli to jako risknem (v hlavě se nám honilo jestli nás někam neodveze a tam znásilní :-) ). Ale pohoda, chlápek nás hodil, my poděkovali a šli si po svých. Nevím jestli by tohle v čr někdo udělal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
25.8.11 23:06

ahoj holky muzu se k vam pridat?ja ziju s pritelem a nasi malou dcerkou take v UK v Birminghamu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.11 23:39

Holky, vy to tak krásně píšete, že ještě chvilku budu číst Vaše zážitky a začnu litovat opravdu, že žijeme a máme rodinu v ČR :think: :nevim: . Kdybych dokázala manžela přemluvit, tak bych šla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová