Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky zdravím, dneska jsem tak unavená, že nemám ani sílu dočíst co jste psaly za zážitky ze zahraničí dneska a včera, ale zítra už snad bude líp a půjde to, protože mě to moc zajímá, jak se tam máte
![]()
Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu
.
Mondík píše:
Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu![]()
.
kdyz jsem byla na dovolene v CR tak jsem byla svedkem jak v bance urednice vyslovene servala nejakeho pana z podle prizvuku z vychodni Evropy,jenom proto,ze potreboval urcite potvrzeni z banky,koukala jsem jak solny sloup,nedovedu si predstavit,ze by takhle se mnou jednali v bance v UK,tak jsem to taky nahlas zacala pres celou banku to jeji chovani komentovat(byla to mala mistnost),urednice cela zrudla a zacala zurive klepat propiskou asi ji doslo,ze na tom neco bude,ale proste takovehle chovani je v CR norma
nebo v UK u kasy na me nikdo netlaci,prodavacka pocka az si uklidim nakup,pred tim se me jeste zepta jestli s tim chci pomoci a jak se mam,v CR mi to nahaze na pas a kdyz zaplatim,tak nevychovane markuje dalsi,dalsi zakaznik mi strci do voziku a rekne,ze si to mam rovnat jinde,no to bych nebyla ja abych si taky nesla stezovat,ale je to k prdu,to by muselo vadit vetsine a vetsina nevytahla paty z CR a je spokojena,je to tam padajici hovno,lidi jsou nasrani na vladu a tak si to vylevaji jeden na druhem a v takovehle atmosfere se neda zit,kor kdyz clovek poznal neco jineho,tady kdyz je mi smutno,jdu ven,protoze vim,ze spousta lidi se na me usmeje a to dela strasne moc
mmonica píše:Mondík píše:kdyz jsem byla na dovolene v CR tak jsem byla svedkem jak v bance urednice vyslovene servala nejakeho pana z podle prizvuku z vychodni Evropy,jenom proto,ze potreboval urcite potvrzeni z banky,koukala jsem jak solny sloup,nedovedu si predstavit,ze by takhle se mnou jednali v bance v UK,tak jsem to taky nahlas zacala pres celou banku to jeji chovani komentovat(byla to mala mistnost),urednice cela zrudla a zacala zurive klepat propiskou asi ji doslo,ze na tom neco bude,ale proste takovehle chovani je v CR norma
Mmonica, jo, tak to je presne. Tady jsme sli zaregistrovat malou, pani v office na nas zapomnela, uz mela pred koncem smeny a s nikym nepocitala, tak nas ale s usmevem vzala, otravovali jsme ji pekne dlouho, jeste navic ji dalo zabrat napsat do PC vsechny ty nase ceske hacky a carky, tiskla to kvuli nam nekolikrat, protoze tam vzdycky byla nejaka chyba a jeste si z toho delala srandu. No, v CR uz by mi urednice asi ukousla hlavu![]()
.
nebo v UK u kasy na me nikdo netlaci,prodavacka pocka az si uklidim nakup,pred tim se me jeste zepta jestli s tim chci pomoci a jak se mam,v CR mi to nahaze na pas a kdyz zaplatim,tak nevychovane markuje dalsi,dalsi zakaznik mi strci do voziku a rekne,ze si to mam rovnat jinde,no to bych nebyla ja abych si taky nesla stezovat,ale je to k prdu,to by muselo vadit vetsine a vetsina nevytahla paty z CR a je spokojena,je to tam padajici hovno,lidi jsou nasrani na vladu a tak si to vylevaji jeden na druhem a v takovehle atmosfere se neda zit,kor kdyz clovek poznal neco jineho,tady kdyz je mi smutno,jdu ven,protoze vim,ze spousta lidi se na me usmeje a to dela strasne moc
Krásně jsi to vystihla!!!
![]()
Mmonica, vidim, ze mame uplne stejne pocity. Neni nic hezciho, nez kdyz se na tebe lidi na ulici usmivaji. A nejlepsi je, kdyz se te v centru Londyna prodavacka zepta, jak se mas a popreje ti pekny vikend - v centru mesta, kde zije tolik milionu lidi! A prodavacka u nas na vesnici v CR te pomalu posle nekam. A taky mi prijde, ze v CR kazdy nekam specha, vsechno mu vadi a kdeco ho rozciluje. Mne se na Anglicanech prave libi to, ze tu je takova pohoda, na vsechno maji cas a nestresuji se blbostma. Vzdyt zijeme jenom jednou, tak proc taky brat vsechno vazne, ze? ![]()
Mondík píše:
Mmonica, vidim, ze mame uplne stejne pocity. Neni nic hezciho, nez kdyz se na tebe lidi na ulici usmivaji. A nejlepsi je, kdyz se te v centru Londyna prodavacka zepta, jak se mas a popreje ti pekny vikend - v centru mesta, kde zije tolik milionu lidi! A prodavacka u nas na vesnici v CR te pomalu posle nekam. A taky mi prijde, ze v CR kazdy nekam specha, vsechno mu vadi a kdeco ho rozciluje. Mne se na Anglicanech prave libi to, ze tu je takova pohoda, na vsechno maji cas a nestresuji se blbostma. Vzdyt zijeme jenom jednou, tak proc taky brat vsechno vazne, ze?
presne tak to citim ![]()
V Irsku je to taky tak. Oni vědí, že zákazník je No.1 a kdykoliv si budeš stěžovat, že uvěří Tobě. Taky vědí, že pokud nebudou svojí práci dělat pořádně, tak venku stojí 100 lidí, ktěří ano.
Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásný
nejradši mám generaci 40-100 lel ![]()
barique píše:
Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásnýnejradši mám generaci 40-100 lel
u nas je to stejne ![]()
barique píše:
Ještě se mi na Irsku líbí, že se lidi na ulici zdraví…jdu s kočárem a vždycky se někdo zeptá, jak se syn jmenuje a kolik mu je a jak je krásnýnejradši mám generaci 40-100 lel
Jo jo, i tady to tak je. Porad mi nekdo kouka do kocarku a i driv se se mnou lidi hodne bavili. A presne, ti starsi lidi tu jsou opravdu nejlepsi. Mne je 27, ale v praci jsem si mela nejvic co rict s temi, kterym bylo pres 40 nez s temi, kterym bylo pres 20. A i ti duchodci tu nejsou tak nevrli, ale je pravda, ze tady si urcite duchodu uzivaji jinak nez v CR…
Já jsem pracovala v Praze na letišti a nejradši jsem měla lety BMI do UK, z 90% to byli důchodci a vždycky byli strašně milý, tak jakoby jinak vychovaní než u nás.
tady ani clovek nemuze byt nastvany
mesic po prijezdu jsme delali vanocni nakupy a lilo jako z konve,pres zimni bundu mi promokla i podprsenka,destnik byl kvuli vetru nepouzitelny a do toho kolem me chodili usmevavy lidi a ja je nechapala,mela jsem naladu pod psa,vesla jsem do obchodu a prodavacka videla muj vyraz a rychle se me prisla zeptat jestli jsem OK a neco nepotrebuji,moje anglictina byla nic moc a tak jsem se radsi zbytek nakupu usmivala(tehdy jsem si jeste pripadala jako blbecek) jenom aby se me zase nekdo neptal ![]()
Já zase nikdy nezapomenu, že když jsme poprvé přijeli do Dublinu, tak jsme si ještě z čech pronajmuli pokoj v domečku, kde bydlela bulharská rodina a druhý den jsme si chtěli jít nakoupit jídlo a tak nám vysvětlili jak se dostanem pěšky do shopu, asi 15 min chůze. Jenže my se někde stratili a z baráku šel chlap k autu a tak jsme se ho zeptali, kudy tudy a chlápek, že ať si naskočíme, že tam jede, že nás hodí. Tak jsme na sebe s manžou chvíli koukali, jestli to jako risknem (v hlavě se nám honilo jestli nás někam neodveze a tam znásilní
). Ale pohoda, chlápek nás hodil, my poděkovali a šli si po svých. Nevím jestli by tohle v čr někdo udělal ![]()
ahoj holky muzu se k vam pridat?ja ziju s pritelem a nasi malou dcerkou take v UK v Birminghamu…
Holky, vy to tak krásně píšete, že ještě chvilku budu číst Vaše zážitky a začnu litovat opravdu, že žijeme a máme rodinu v ČR
. Kdybych dokázala manžela přemluvit, tak bych šla hned.