Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
28.8.11 16:15

dcera má hodně barevných věcí, tak nemusím dávat zvlášť všechno podle barev no, jak dřív, aby se to nezabarvilo. Teda nemělo by, mě se ještě nic nepodařilo s nima zabarvit. Ale zas třeba i s papírkama bych si nedovolila dát světlé a třeba červené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
28.8.11 18:47
IvkaH píše:
dcera má hodně barevných věcí, tak nemusím dávat zvlášť všechno podle barev no, jak dřív, aby se to nezabarvilo. Teda nemělo by, mě se ještě nic nepodařilo s nima zabarvit. Ale zas třeba i s papírkama bych si nedovolila dát světlé a třeba červené :palec:

holky o jakych to papirkach se to tu bavite?by me to taky zajimalo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
28.8.11 18:53
Mondík píše:
katerina2095 píše:
ahojte Holky,ja jsem tu v Uk teprve a to prerusovane tretim rokem.ja jsem tu ze zacatku jsem tu byla hrozne nestastna…jela jsem sem pracovat na sezoni praci-sber jarni cibulky.po prvnim tydnu zde jsem poznala meho pritele,a po trech jsme oba vedeli ze chceme miminko :mrgreen: no a bum hned prvni mesic snazeni se nam to povedlo a otehotnela jsem.Jenze me bylo hrozne zle,ja nemohla ani videt ten toastovy chleb :poblion: to jsem rostla.prakticky poradne nic normalniho tu nenajdete.tak jsem jela do Cech a tam jsem mimco donosila.pritel zustal tady jeste dva mesice a pak prijel za mnou.narodila se nam Vaneska a sup sup zpet.ted uz jsem si tady tak ejak zvykla.hlavne na ten komfort tady.muzu rict ze si tu clovek vpodstate muze zit na vysoke noze s poravnanim zivota v Cechach.ted pracuje jen pritel a ja jsem z malou doma.zatim neberu zadne benefity.ale mam zazadano o child benefit.jeste pritel bude zadat o child tax credit.co se te kuchyne tyka ja jsem byla hrozny strevo :oops: ale postupem casu jsem se to musela vse naucit.ja prakticky z anglicke kuchyne nejim nic.varim vylozene Ceska jidla.je pravda ze tady je docela problem nektere suroviny sehnat.jezdime do Cech autem takze si vse co takhle potrebuju dovezu.zase je pravda je tu spousta polskych obchodu kde se to da koupit ale ne zas vse.co se tyka zivota tady je to padesat na padesat.treba medicina to je na bode mrazu :pankac: ted se snazime o druhe mimco a ja mam popravde strach tu vubec tehulkovat :roll: zase pristup lidi tak vseobecne,nadhera.lide jsou tu mili a ochotni.jen co me tu stve ze jsem tu v podstate sama.zadne pratele da se rict.ja Jazyk v podstate neumim kde se ho taky naucit kdyz vecne sedim doma.pracovat tu tak se ho jiste naucim.ale popravde z knih to me takhle nejde a ani nebavi :think: takze zatim jen tolik :mavam:

Taky jsem otehotnela hned napoprve, i kdyz mi tu diagnostikovali syndrom polycystickych ovarii :zed:. A i mne bylo tak zle, ze jsem malem skoncila v nemocnici. Nebyla jsem schopna v sobe udrzet ani suchy chleba a vodu a uz jsem zacala byt hrozne dehydrovana. Ale zazvorovy caj byl zazrak, diky nemu jsem pak zvladala snist aspon bagetu s maslem. A taky mi pomohl na nachlazeni.

Ja jsem tu byla zezacatku tehu nestastna, mela jsem pocit, ze se tu nic neresi, ze se musi nutne neco zanedbat, ale pak jsem konecne pochopila jejich system a mela jsem uzasnou porodnici, ten pristup, podpora a pece se slovy ani nedaji popsat, jinam bych rodit nesla a uz vubec ne do CR. Ale asi hodne zalezi na porodnici. A treba GP doktori jsou uplne beznadejni, ja toho vim vic, nez oni :zed:.

ja prave pila ze zacatku tu zazvorovou limcu a to byl hnus teda.ja se nebyla schopna postarat sama o sebe v tehu teda myslim prvni 4 mesice.bojim se ze to prijde pri druhym tehu. :zed: to uz nebude tak jednoduche abych sebou placla na postel kdyz tu mam tu nasi malou jesterku. :think: j amela v pochve v sedmim mesici streptokoka a to se musi vylecit jinak by se mimi pri narozeni porodnima cestama nakazilo a muze na to i umrit :-( a tady to treba nedelaji test na streptokoka.pak jsme tu castoi slysela ze ve dvanactem tt nedelaji tak dobre utz tak jak by meli.tim muzou zanedbat nejake ty vady syndomy apod.pak ja mela hematom placenty.to je taky proc se bojim proto ja se fakt jako doooooost bojim no :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.11 19:26
katerina2095 píše:
IvkaH píše:
dcera má hodně barevných věcí, tak nemusím dávat zvlášť všechno podle barev no, jak dřív, aby se to nezabarvilo. Teda nemělo by, mě se ještě nic nepodařilo s nima zabarvit. Ale zas třeba i s papírkama bych si nedovolila dát světlé a třeba červené :palec:
holky o jakych to papirkach se to tu bavite?by me to taky zajimalo :dance:

tady máš odkaz http://www.colourcatcher.co.uk/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
28.8.11 20:05

diky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
28.8.11 22:24

Katerino, presne to jsem si taky rikala, ze si nedokazu predstavit, jak bych se pri tech celodennich a celonocnich nevolnostech jeste starala o starsi dite…

No, to ja prave taky nechapu, proc tu nedelaji testy na streptokoka, to s tim nikdo nema problemy? :nevim: A jinak jak jsem psala, ja jsem si vybrala hodne dobrou porodnici, kde vsechno resi az moc ve srovnanim s ostatnimi porodnicemi tady v Anglii, takze to asi taky dela hodne a nedivim se, ze se bojis, kdyz jsi mela problemy :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.8.11 22:32

me streptokoka nasli,diky vytoku a naslednemu vyteru,ale v prubehu tehotenstvi to nelecili az pri porodu davaji antibiotika,ale ja je odmitla,nechtela jsem diteti zatezovat hned imunitu

• Citovat
  • Upravit
74217
28.8.11 22:52
mmonica píše:
me streptokoka nasli,diky vytoku a naslednemu vyteru,ale v prubehu tehotenstvi to nelecili az pri porodu davaji antibiotika,ale ja je odmitla,nechtela jsem diteti zatezovat hned imunitu

jenže pokud se ty antibiotika nedají při porodu, tobě to ublížit nemohlo, ale dítěti to mohlo způsobit zápal plic, sepsi (infekci po celém těle) nebo selhání orgánů, to že dostaneš antibiotika dítěti ublíží míň, jak když takhle riskuješ. Mě dělali stěr na streptokoka teď ve středu a čekám na výsledky, ale nedovolila bych si to při porodu odmítnout, nebudu riskovat, že mi může dítě zemřít nebo mít problémy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.8.11 23:06
IvkaH píše:
mmonica píše:
jenže pokud se ty antibiotika nedají při porodu, tobě to ublížit nemohlo, ale dítěti to mohlo způsobit zápal plic, sepsi (infekci po celém těle) nebo selhání orgánů, to že dostaneš antibiotika dítěti ublíží míň, jak když takhle riskuješ. Mě dělali stěr na streptokoka teď ve středu a čekám na výsledky, ale nedovolila bych si to při porodu odmítnout, nebudu riskovat, že mi může dítě zemřít nebo mít problémy :nevim:

Tohle ja vse vim,zvazila jsem prinos a negativa a rozhodla jsem se ,ze ne
testy tu nedelaji,takze kdybych si sama nerekla o vyter,tak na nejakeho streptokoka nikdo neprisel
chapu,ze Ti to muze pripadat jako risk,ale ja na zdravi pohlizim trosku z jineho pohledu

• Citovat
  • Upravit
74217
28.8.11 23:14

tak jasně bylo a je to tvé rozhodnutí, v pořádku :think: já bych to, ale nepodstupovala, jsem na to moc bojácná, teď čekám co mi řeknou ještě týden budu trnout jestli něco našli nebo né, kdybych musela ležet teď v nemocnici tak mě nacpou lékama a ještě víc a nic nenadělám, jak kdyby mi jednou dali antibiotika, že. Při porodu jsem neměla a ani teď nechci epidural na ten jim kašlu, jen chci aby malá byla v pořádku, znám osobně Sama od známých tam jak pocházím a mu po narození selhalo srdce, musí chodit na operace od miminka, bojím se toho, že by se něco takového mohlo stát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.8.11 23:23
IvkaH píše:
tak jasně bylo a je to tvé rozhodnutí, v pořádku :think: já bych to, ale nepodstupovala, jsem na to moc bojácná, teď čekám co mi řeknou ještě týden budu trnout jestli něco našli nebo né, kdybych musela ležet teď v nemocnici tak mě nacpou lékama a ještě víc a nic nenadělám, jak kdyby mi jednou dali antibiotika, že. Při porodu jsem neměla a ani teď nechci epidural na ten jim kašlu, jen chci aby malá byla v pořádku, znám osobně Sama od známých tam jak pocházím a mu po narození selhalo srdce, musí chodit na operace od miminka, bojím se toho, že by se něco takového mohlo stát :nevim:

neboj,urcite bude vsechno v poradku,koukam,ze uz to mas za par :-)

• Citovat
  • Upravit
74217
28.8.11 23:26

no za pár, za týden v pondělí mám jít na kontrolu a řeknou mi výsledky, tak to už pak může i jít ven, od příští soboty už se bere, jako donošená, tak už nám nebude nic překážet v porodu, jen vlastně to že tatin se vrací z práce v úterý ráno tak ještě na něj by mohla počkat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.8.11 00:21

ahojky vsem

teda tak jsem tak nejak precetla celsou diskusi a ted nevim co jsem chtela napsat :mrgreen: … taky se hlasim mezi ty co zijou v uk a nemenila bych a teda holky skoda ze birmingham mam celkem z ruky ale kouknete na facebook tam je skupina cesi a slovaci v uk a delaji casto nejaky akce …a co se tyka jidla tak tu mame i kramky s ceskym jidlem takze mame na co si vzpomenem :mrgreen: a taky jak uz tu bylo psano mam tu rada ten pristup tich lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
29.8.11 09:44

Ahoj, zdravím :mavam:
Vrátila jsem se z návštěvy z Německa a cítila jsem se tam zase jak chudá východňačka :-(
Koukám, že se ten náš stát ve vývoji někde zasek :think: a nejde to dál :nevim: :roll:

Už ten odchod vidíme o hodně reálněji :mrgreen: , i manžel…

…testy v těhu, klíííd. U nás to dost přehánějí a mně to osobně nevyhovuje a děsně mi to štvalo šťourání do těhotenství, že jsem testy i odmítala.
Streptokok - ta možnost nákazy je dost malá. Spíš vidím větší průšvih v podávání atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.8.11 10:05

peba

jestli mate na zacatek nejaky penize tak pak to neni takovy problem aby jste odesly najednou hlavne opratrne aby jste neplatily zbytecne nejakou agentruju je tu hodne podvodnych agentur … a bylo by dobry kdyby vam nekdo sehnal pronajem aby jste mely kam jit a nebo na zacatek hotel ale stejne to chce nekoho kdo to misto bude znat kam se rozhodnete aby vam poradil kde co je … jinak zacatky jsou tu dost tezky a jeste ted je udelano ze prvni rok i kdzy bude s pracovat tak nedostanes ani libru navic ale po roce ti daji penize zpetne na malyho … a co se tyka toho pejska tak ja jsem tady koupila stenatko a cervenci jsme s ni jely do cech jely jsme autem … nejdrv nam daly cip kdyz ji bylo 12 tydnu pak ji naockovaly na vzteklinu tu normalne neockujou ta je jen pro ty co chteji cestovat … po mesici ji nabraly krev a pak jsme musely pul roku op ockovani cekat a pak jsme tepriv mohly cestovat … a co nam teda udelaly vycestovat neni zadny problem ale vratit se do uk to byl problem protoze veterinarka v cechach nez jsme jely ji dala kapku za krk a prasek na odcerveni ale napsala jen datum a nedala tam v kolik hodin a to byl velky prusvih takze nam psa nechtely pustit zpatky musely jsme calais na veterinu a volat veterinarce do cr no proste zustaly jsme tam vyset dalsich sest hodin a jeste k tomu jen za to ze nam potvrdily ten cas jsme zaplatily 20 euro :zed: … takze kdyz si povezete pejska tak si opravdu zkonrolujte ze mate vsechno klidne napis i osobni zpravu a ja ti kdyztak reknu co vsechno … teda ja jsem napsala zase roman :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová