Život v zahraničí - Anglie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
21.8.11 09:02
mmonica píše:
Mondík píše:
Nazdarek, necetla jsem celou diskusi, ale ja ziju v Anglii se svym pritelem a dcerou a navrat do CR teda rozhodne neplanuju. Nechci se nikoho dotknout, ale nevim, co tam jdou hledat za stesti ti, co se tam vraci… :wink:
citim to stejne,kdyz se rekne CR tak to je pro me beznadej,zadna sance na zmenu cehokoli a taky moralni upadek
Prijde mi,ze se vraci lide,kteri odjeli po skole vydelat penize,v CR meli a maji dobre zazemi u rodicu a z realneho rodineho zivota si tam toho moc neprozili

Tak to jste mě holky potěšily taky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
21.8.11 09:17
mmonica píše:
Mondík píše:
Nazdarek, necetla jsem celou diskusi, ale ja ziju v Anglii se svym pritelem a dcerou a navrat do CR teda rozhodne neplanuju. Nechci se nikoho dotknout, ale nevim, co tam jdou hledat za stesti ti, co se tam vraci… :wink:
citim to stejne,kdyz se rekne CR tak to je pro me beznadej,zadna sance na zmenu cehokoli a taky moralni upadek
Prijde mi,ze se vraci lide,kteri odjeli po skole vydelat penize,v CR meli a maji dobre zazemi u rodicu a z realneho rodineho zivota si tam toho moc neprozili

Vystihla jsi to presne! :palec: :palec: Ne kazdy ma tu moznost nebo povahu na to nekam vycestovat, ale ti, co muzou, at rychle utikaji, vzdyt to je tam cim dal horsi, s cimkoliv novym tam prijdou, je to vzdycky neco, co ti v zivote pridela vic starosti nebo zhorsi zivotni standard. Vubec NIC tam nefunguje, clovek aby se bal nechat prazdny kocarek na chodbe, vsude se jen krade, lidi si vsechno zavidi. Je to tam cim dal horsi. Rikala jsem si, jestli pro sve dite delame dobre, ze zustavame tady, ale uz vidim, jak by byla jednou spokojena tam :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
21.8.11 10:56

Myslim ze se to neda takhle zaskatulkovat. Clovek muze byt stastny kdekoliv. Svete div se i v CR jsou stastni lide (ukamenujte me) a i v Uk jsou lide co si ztezuji na vse kolem a premysleji o migraci.. je to proste vsude.

My jsme tehda jeste s pritelem odjeli do Londyna po skole. Ja ve 22letech po ukonceni VOS manzel jeste dodelaval studium tak dojel za mnou za 10mesicu. Prvni tri roky jsem pracovala jako aupair a pak nanny live-in a manzel jako housekeeper. Uzivali jsme si zivota, cestovali, chodili do skoly studovali nejen anglictinu.
Po trech letech jsme si nasli praci a odstehovali se do vlastniho (pronajem).Praci mame oba dva skvelou. Do UK jsme neodjeli s tim ze si chceme nasetrit miliony. Odjeli jsme za zkusenostma, za poznanim nove zeme, hodne jsme cestovali. Samozdrejme ze jsem si i neco malo nasetrili. V Londyne jsme ted sedmym rokem. V Londyne jsme prozili nadherne roky naseho zivota. Prozili jsme tu svatbu, prvni manzelske roky zivota a nakonec i planovani rodiny. Ted se nam konecne zadarilo a cekame rodinu a budeme se zacatkem pristiho roku vracet do CR. Je mi jedno ze jsme asi to 1% co se vraci.. duvody jsou ruzne. Obhajovat je tu nemusim.
Jeden znich je jak tu nekdo uz psal rodina. Doma mam vazne nemocnou maminku a chci byt pobliz az dojde na nejhorsi. Chci by proste doma. Sice 2× do roka do CR jezdime, ale chci byt doma. Chci aby si rodice uzili svych vnoucat.

add Londyn. Jsme tu spokojeni. Nechtela bych bydlet v jine casti UK. Bydlime ve treti zone na severu Londyna. Je tu krasne. Auto jsme nikdy nepotrebovali. Ze zacatku jsme si chteli koupit, ale nakonec nekupili, protoze bychom ho stejne nevyuzili. K metru to mame dve minuty pomale chuze.Atubosove spojeni taky vyborne. Takze za me vede Londyn na plne care.

Radi se budeme do Londyna vracet na navstevy a dovolene. Londyn mi bude hodne chybet. Stehovani se neobejde bez slzicky. Ale osm let stacilo. Ted nas ceka zase jiny zivot.
Ale jak pisi my nikdy neprijeli do UK za jinym zivotem a usadit se tu. Vzdy jsme vedeli ze se budeme vracet.

Vsem preji at jsou stastni kdekoliv ziji. At ale nehani svou rodnou zemi. I tam muze byt dobre a na druhou stranu i tady muze byt spatne. Clovek je stastny tam kde chce. Jaky si to kdo udela, takove to ma.

Pokud chcece vycestovat a zit v jine zemi,tak urcite bezte. Ja doporucuji. Zkusenosti a zazitky jsou nevycislitelne a treba najdete to stesti co hledate :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.8.11 15:45
hanapospis píše:
Myslim ze se to neda takhle zaskatulkovat. Clovek muze byt stastny kdekoliv. Svete div se i v CR jsou stastni lide (ukamenujte me) a i v Uk jsou lide co si ztezuji na vse kolem a premysleji o migraci.. je to proste vsude.

My jsme tehda jeste s pritelem odjeli do Londyna po skole. Ja ve 22letech po ukonceni VOS manzel jeste dodelaval studium tak dojel za mnou za 10mesicu. Prvni tri roky jsem pracovala jako aupair a pak nanny live-in a manzel jako housekeeper. Uzivali jsme si zivota, cestovali, chodili do skoly studovali nejen anglictinu.
Po trech letech jsme si nasli praci a odstehovali se do vlastniho (pronajem).Praci mame oba dva skvelou. Do UK jsme neodjeli s tim ze si chceme nasetrit miliony. Odjeli jsme za zkusenostma, za poznanim nove zeme, hodne jsme cestovali. Samozdrejme ze jsem si i neco malo nasetrili. V Londyne jsme ted sedmym rokem. V Londyne jsme prozili nadherne roky naseho zivota. Prozili jsme tu svatbu, prvni manzelske roky zivota a nakonec i planovani rodiny. Ted se nam konecne zadarilo a cekame rodinu a budeme se zacatkem pristiho roku vracet do CR. Je mi jedno ze jsme asi to 1% co se vraci.. duvody jsou ruzne. Obhajovat je tu nemusim.
Jeden znich je jak tu nekdo uz psal rodina. Doma mam vazne nemocnou maminku a chci byt pobliz az dojde na nejhorsi. Chci by proste doma. Sice 2× do roka do CR jezdime, ale chci byt doma. Chci aby si rodice uzili svych vnoucat.

add Londyn. Jsme tu spokojeni. Nechtela bych bydlet v jine casti UK. Bydlime ve treti zone na severu Londyna. Je tu krasne. Auto jsme nikdy nepotrebovali. Ze zacatku jsme si chteli koupit, ale nakonec nekupili, protoze bychom ho stejne nevyuzili. K metru to mame dve minuty pomale chuze.Atubosove spojeni taky vyborne. Takze za me vede Londyn na plne care.

Radi se budeme do Londyna vracet na navstevy a dovolene. Londyn mi bude hodne chybet. Stehovani se neobejde bez slzicky. Ale osm let stacilo. Ted nas ceka zase jiny zivot.
Ale jak pisi my nikdy neprijeli do UK za jinym zivotem a usadit se tu. Vzdy jsme vedeli ze se budeme vracet.

Vsem preji at jsou stastni kdekoliv ziji. At ale nehani svou rodnou zemi. I tam muze byt dobre a na druhou stranu i tady muze byt spatne. Clovek je stastny tam kde chce. Jaky si to kdo udela, takove to ma.

Pokud chcece vycestovat a zit v jine zemi,tak urcite bezte. Ja doporucuji. Zkusenosti a zazitky jsou nevycislitelne a treba najdete to stesti co hledate :srdce:

Proc by jsme Te meli ukamenovat? :lol:
Jak pises kazdemu muze byt dobre jinde,kazdy mame jine zivotni zkusenosti,jine potreby apod.

Me rozhodne nedela dobre hanit svoji rodnou zem,ale bohuzel to tak citim,tu pravou svobodu jsem nasla az tady.
To mas jako s rodici,ja rikam,rodic neni ten co Te porodi,ale ten co Te vychova a stejne si myslim,ze nemuzeme za to,kde se narodime,dulezite je ,kde se citime dobre.

• Citovat
  • Upravit
9511
21.8.11 16:38

Hani …já bych ale v jiné zemi nehledala štěstí. My chceme být svobodní ve svých rozhodnutích a zodpovědní za své životy a svoje dítě, rozhodovat se sami. Šťastná jsem s lidmi, které si do svého života pouštím.
Myslím, že po tolika létech v Londýně budeš po návratu zpět hodně zklamaná, že nic nefunguje, nic tu nejde, některé věci tu neseženeš, všechno předražené, omezený výběr, horší kvalita…Já to zažila a trvalo, než jsem se z toho dostala a zase zabředla :roll: .

…ano, vždyť to přeci plánuju, zjišťuju dopředu co se musí zařídit. A až to přijde, budu připravená, budu vědět, co vše musíme. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
21.8.11 17:30

Hanapospis, je pravda, ze ja teda nejsem moc hrda na to, ze jsem Ceska, ale jsem hrda na ceske lidi, kteri neco dokazali. Ale tady jsem rada, kdyz muzu rict, ze jsem z CR a ne z Polska :mrgreen:.

No, ja teda neznam moc lidi, co by tam bylo spokojenych, ale urcite se nejaci najdou. Ja kdyz jsem si rikala, jak bych se rada vratila, tak mi stacilo tam jet na 14 dni a byla jsem vylecena :mrgreen:. Ale kdo vi, jak to bude za 7 let jako u tebe, nikdy nerikej nikdy :wink:. I tady jsou nevyhody. A ja mit nemocnou maminku, taky bych hodne rychle uvazovala o navratu, o tom zadny pochyb a mas pravdu, to me mrzi nejvic, ze si mi rodice prcka neuziji, ale kdybych sla do CR, nesla bych do te oblasti, kde bydli, takze by to vyslo skoro nastejno. Tam jsou totiz nejnizsi platy, nejvetsi nezamestnanost a celkove se tam neda nic sehnat, velke mesto tam neni daleko siroko, vsichni z tama utikaji…

Koukam, ze mame dost spolecneho, taky jsem studovala VOS a pracovala 2,5 roku jako au pair a mother´s help (tady v Anglii, v Italii a Nemecku). Ale ne v kuse, bylo to po maturite, pak mezi rocniky na VOS a pak po absolutoriu, nez jsem se odstehovala za svym pritelem, zila jsem celkem s 5 rodinami a mas pravdu, je to zkusenost k nezaplaceni :-).

Londyn, jak pises, mam nejradsi, jeste nedavno jsem tam znovu chtela, protoze ho miluju a je tam hodne prilezitosti pro praci s detmi, ale rychle jsem si to rozmyslela. Zije tam pritelova sestrenice s manzelem a 16 mesicni dcerou, plati najem 3× tolik co my a to jeste musi zit s nekym jinym, aby to utahli, nemaji ani zahradu a kdyz mela mala rok, tak jeji mamca musela zpet do prace na full time, takze je v jeslich do 17 hodin kazdy den. A kdyz byli tady u nas, nechteli tomu vsemu verit, porad usinali, jak na ne pusobil ten cisty vzduch, na ktery nebyli zvykli :mrgreen: :mrgreen: a resili, kolik by tu usetrili… Ale kazdy to ma jinak, ja te neodsuzuju, taky bych se do Londyna vratila. My tu ale mame vyhodu, ze tu je skola a detske hriste hned u naseho baraku a celkove je tu v Dorsetu klid a mame to hodku autem k mori :palec:.

Tak ti hlavne preju, at patris se svoji rodinou mezi ty, kteri jsou v CR stastni :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.8.11 17:34
Mondík píše:
Hanapospis, je pravda, ze ja teda nejsem moc hrda na to, ze jsem Ceska, ale jsem hrda na ceske lidi, kteri neco dokazali. Ale tady jsem rada, kdyz muzu rict, ze jsem z CR a ne z Polska :mrgreen:.

No, ja teda neznam moc lidi, co by tam bylo spokojenych, ale urcite se nejaci najdou. Ja kdyz jsem si rikala, jak bych se rada vratila, tak mi stacilo tam jet na 14 dni a byla jsem vylecena :mrgreen:. Ale kdo vi, jak to bude za 7 let jako u tebe, nikdy nerikej nikdy :wink:. I tady jsou nevyhody. A ja mit nemocnou maminku, taky bych hodne rychle uvazovala o navratu, o tom zadny pochyb a mas pravdu, to me mrzi nejvic, ze si mi rodice prcka neuziji, ale kdybych sla do CR, nesla bych do te oblasti, kde bydli, takze by to vyslo skoro nastejno. Tam jsou totiz nejnizsi platy, nejvetsi nezamestnanost a celkove se tam neda nic sehnat, velke mesto tam neni daleko siroko, vsichni z tama utikaji…

Koukam, ze mame dost spolecneho, taky jsem studovala VOS a pracovala 2,5 roku jako au pair a mother´s help (tady v Anglii, v Italii a Nemecku). Ale ne v kuse, bylo to po maturite, pak mezi rocniky na VOS a pak po absolutoriu, nez jsem se odstehovala za svym pritelem, zila jsem celkem s 5 rodinami a mas pravdu, je to zkusenost k nezaplaceni :-).

Londyn, jak pises, mam nejradsi, jeste nedavno jsem tam znovu chtela, protoze ho miluju a je tam hodne prilezitosti pro praci s detmi, ale rychle jsem si to rozmyslela. Zije tam pritelova sestrenice s manzelem a 16 mesicni dcerou, plati najem 3× tolik co my a to jeste musi zit s nekym jinym, aby to utahli, nemaji ani zahradu a kdyz mela mala rok, tak jeji mamca musela zpet do prace na full time, takze je v jeslich do 17 hodin kazdy den. A kdyz byli tady u nas, nechteli tomu vsemu verit, porad usinali, jak na ne pusobil ten cisty vzduch, na ktery nebyli zvykli :mrgreen: :mrgreen: a resili, kolik by tu usetrili… Ale kazdy to ma jinak, ja te neodsuzuju, taky bych se do Londyna vratila. My tu ale mame vyhodu, ze tu je skola a detske hriste hned u naseho baraku a celkove je tu v Dorsetu klid a mame to hodku autem k mori :palec:.

Tak ti hlavne preju, at patris se svoji rodinou mezi ty, kteri jsou v CR stastni :hug:.

Taky jsme za hodku na plazi

• Citovat
  • Upravit
5135
21.8.11 17:35

Holky a vy jste rodily v CR nebo tady? Hodne lidi si tu stezuje, ja jsem ale mela perfektni porodnici, excelentni podporu i peci, se vsim jsem tam byla nadmiru spokojena a nikdy bych nesla rodit jinam, natoz do CR po tom, co porad slysim, jak to tam chodi… Ale to je moje zkusenost, kazdy to ma jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
21.8.11 17:36

Mmonica a kde zijete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.8.11 17:39

Ja 2 porody v CR a posledni tady a pro me proste nezapomenutelny zazitek,krasny porod,kdykoliv si na to vzpomenu tak bych normalne bulela stestim,proste ten pristup dela hrozne moc
My bydlime ve Wales,presne se to tu jmenuje USK je to anglicky a BRYNBUGA je to welsky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16248
21.8.11 20:10

Holky,
ono je asi taky dulezite v ktere casti CR se pohybujete. My se nebudeme vracet do naseho rodneho mesta k rodicum. Tak bychom si praci asi nenasli. Ale do vlastniho bydleni v Brne. Ale uz to budeme mit k rodine „jen“ 60km. Po dalnici jsme doma za 40min. Coz mi trva dele jet za kamaradkou na druhou stranu Brna.
My mame hodne znamych v Brne a par v Praze. A musim rict, ze neznam nikoho kdo by si ztezovatl nebo premyslel o odcestovani do zahranici. Samozdrejme obcas si postezuje kazdy, ale to i ja v Londyne.

Co se tyce zklamani po navratu do CR. Uvidime, nebudu ted rikat ze nemate pravdu.. Ale zapory vyvazi zase jine veci. Kdykoliv prijedeme do Brna, tak se tam proste citim doma. Mame tam spoustu znamych,ceka tam na nas nove vlastni bydleni.

Za nakupama budeme jezdit jednou rocne do Londyna tak nebo tak. Ale jeste se mi nestalo abych v Brne nesehnala to co jsem potrebovala. Ale jak rikam. Zivot v UK je jiny, na jine urovni. A jsme rada ze jsem si ho mohli vice jak sedm let uzivat. Jeste pul roku nam zbyva, tak si to jeste uzijeme, dokud to jde.

Londyn ma hodne vysoke zivotni naklady to mate pravdu. Mohli jsme usetrit mnohem vice kdybych sli do share house s nekym. Ale to ja odmitla takze si platime 2-pokojac a neni to zrovna levne. Ale aspon to ma nejakou uroven. Nedokazala bych sharovat s dalsime 3ma parama v jednom baraku.

Ja budu rodit v CR. Kolem 28-30tt chceme odjet. Neni to tim ze bych nemela duveru v Anglicke zdravotnicvti (i kdyz moc dobrych zkusenosti nemam), obchodim si tady veskere prohlidky a testy. Ale chci aby se mimi narodilo v CR a chci mit oporu rodiny kolem.

Z Londyna jsi taky za hodinu na plazi :palec: (vlak, auto, 2hod busem)
My si vzdy pujcujeme auto na vikend a jezdime po UK nebo na ruzne vylety. Je to krasna zeme.

Ale doma se citim v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.8.11 21:07
hanapospis píše:
Holky,
ono je asi taky dulezite v ktere casti CR se pohybujete. My se nebudeme vracet do naseho rodneho mesta k rodicum. Tak bychom si praci asi nenasli. Ale do vlastniho bydleni v Brne. Ale uz to budeme mit k rodine „jen“ 60km. Po dalnici jsme doma za 40min. Coz mi trva dele jet za kamaradkou na druhou stranu Brna.
My mame hodne znamych v Brne a par v Praze. A musim rict, ze neznam nikoho kdo by si ztezovatl nebo premyslel o odcestovani do zahranici. Samozdrejme obcas si postezuje kazdy, ale to i ja v Londyne.

Co se tyce zklamani po navratu do CR. Uvidime, nebudu ted rikat ze nemate pravdu.. Ale zapory vyvazi zase jine veci. Kdykoliv prijedeme do Brna, tak se tam proste citim doma. Mame tam spoustu znamych,ceka tam na nas nove vlastni bydleni.

Za nakupama budeme jezdit jednou rocne do Londyna tak nebo tak. Ale jeste se mi nestalo abych v Brne nesehnala to co jsem potrebovala. Ale jak rikam. Zivot v UK je jiny, na jine urovni. A jsme rada ze jsem si ho mohli vice jak sedm let uzivat. Jeste pul roku nam zbyva, tak si to jeste uzijeme, dokud to jde.

Londyn ma hodne vysoke zivotni naklady to mate pravdu. Mohli jsme usetrit mnohem vice kdybych sli do share house s nekym. Ale to ja odmitla takze si platime 2-pokojac a neni to zrovna levne. Ale aspon to ma nejakou uroven. Nedokazala bych sharovat s dalsime 3ma parama v jednom baraku.

Ja budu rodit v CR. Kolem 28-30tt chceme odjet. Neni to tim ze bych nemela duveru v Anglicke zdravotnicvti (i kdyz moc dobrych zkusenosti nemam), obchodim si tady veskere prohlidky a testy. Ale chci aby se mimi narodilo v CR a chci mit oporu rodiny kolem.

Z Londyna jsi taky za hodinu na plazi :palec: (vlak, auto, 2hod busem)
My si vzdy pujcujeme auto na vikend a jezdime po UK nebo na ruzne vylety. Je to krasna zeme.

Ale doma se citim v CR.

to co mi vadi v CR na to nema vliv kde bydlis
ja proste ani manzel nedokazeme zit mezi Cechy,vadi nam netolerantnost,politika, nemoznost flexibility naprosto ve vsem ,jako priklad dam trvale bydliste,podnajmy pouze ve velkych mestech,skoro zadne zkracene uvazky ani podpora zkr.uvazku od statu,nulova podpora rodin s detmi,nesvoboda rozhodnout o tom, ktere vakciny nechas pichnout detem,zkratka ces.stat pouze diktuje,bere a nic nedava ani nenabizi a nikdo nema odvahu s tim neco delat,jedina slusna vlada za ty roky od revoluce byla urednicka,ja nedokazu byt jako ostatni mi vrstevnici a na vse rezignovat a to je proc jsme odesli,podivej,my se dlouho snazili tam hodne veci zmenit,ale uz nemame silu a chceme zit v klidu,ono kdyz jsi skoro jediny komu treba vadi,ze se tam eternitove strechy nesundavaji podle predpisu(pritom cela Zapadni Evropa vi co je azbest),vlada se absolutne nesnazi udelat informacni kampan,hele ja jak to nekde v mem okoli hazeli na zem,tak uz jsem tam byla s fotakem a dokonce se mi podarilo,ze firma dostala pokutu a myslis,ze tam nekdo oceni snahu za zlepseni veci?Ti co vedi kde je pravda vetsinou mlci.Majitel firmy o me chtel roznaset letacky ve stylu : Podivejte se tolik let po revoluci mezi nami ziji udavaci
to uz byla posledni kapka,my s manzelem mame urcite hodnoty a zit v zemi,kde se maji dobre hlavne ti co podvadi,kradou a lezou ostatnim do zadku nechceme.
Nerikam,ze jsem tady se vsim spokojena,ale to co je pro me v zivote dulezite s tim tu spokojena jsem.Vim,ze kdyz tady politik udela svinarnu tak odstoupi,vim,ze moje deti i kdyz budeme ve srabu,tak diky statnim pujckam vystuduji,vim,ze narozdil od CR taduy muze clovek studovat a delat co ho bavi,vim, ze tu oceni co umis a jsem tady spokojena,nehlede na to,ze financne je to tu neporovnatelne lepsi,ale to u nas nebyl hlavni duvod,uzivili jsme se vzdy.
Vazim si spousty Cechu,kteri neco dokazali,ale bohuzel je ostatni casto neocenili a nebo se dokonce dockali oceneni az v zahranici.Coz mi na nas taky vadi,hele tohle je na roman,ale ja proste nas nemam rada jako lidi,je to smutne :-(

• Citovat
  • Upravit
2036
21.8.11 23:12

Mam podobny pocit. Obcas mluvime o tom, jake by to bylo vratit se zpatky. I kdyby jsme treba meli dostatek penez na zadouci bydleni v nejake vybrane lokalite (uplne bez hypoteky), porad je v Cechach spousta veci a okolnosti, ktere by nam silene komplikovaly zivot. Je to urcite otazka osobni volby a verim, ze nekdo muze byt v Cechach dokonale stastny. Kazdopadne byva tekze si na ‚kazdodenni‘ zivot v Cechach znovu po spouste letech zvykat…ale na druhou stranu je pravda, ze je lepsi ‚zacinat‘ znovu v Cechach s rodinou/detmi, protoze blizkost dalsich clenu rodiny je nezaplatitelna (a rozhodne veselejsi), pokud teda v rodine vsechno funguje. Nikde neni zivot dokonaly a je to jenom o ujasneni priorit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
22.8.11 14:31

Hanapospis, ja bych taky nedokazala zit v share house ani tyden a to ani bez deti, natoz s nimi, to se ti nedivim. No, ti nasi pribuzni bydli normalne v byte, ale 1 pokoj pronajimaji jejich kamosce a ta jim za ten 1 pokoj plati tolik, co my platime tady za cely barak 8-o. Proste to soukromi ani tak nemaji. A jeste jsem chtela zminit, ze muj pritel je Cech a jeho rodice bydli 10 minut autem, takze i to je pro nas obrovska vyhoda a je tu aspon jeho rodina, kdyz uz ne moje…

Mmonica, taky to tak nejak vidim, mne prijde, ze je v celem statnim systemu chaos, nic tam nefunguje, na materskou aby clovek cekal i 2 mesice, tady mi chodi temer na den presne. A co se clovek v CR musi nabehat kvuli tomu po uradech. A 1000 dokumentu s sebou do porodnice, tady nic. Po porodu jsme dceru zaregistrovali, nahlasili prijmeni po otci, prisel rodny list a hotovo. Tu jsem si taky zadala o vraceni preplatku na danich, slo to snadno a hned mi prisel sek. O tom bych si v CR mohla nechat zdat. A to nemluvim o cenach. Jsme tam sli do drogerie, pritel potreboval antiperspirant a ten tam byl V AKCI za 75 Kc, tady ho kupuje bezne za libru. A ted at si clovek srovna platy tady a tam :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
22.8.11 18:27
Mondík píše:
Hanapospis, ja bych taky nedokazala zit v share house ani tyden a to ani bez deti, natoz s nimi, to se ti nedivim. No, ti nasi pribuzni bydli normalne v byte, ale 1 pokoj pronajimaji jejich kamosce a ta jim za ten 1 pokoj plati tolik, co my platime tady za cely barak 8-o. Proste to soukromi ani tak nemaji. A jeste jsem chtela zminit, ze muj pritel je Cech a jeho rodice bydli 10 minut autem, takze i to je pro nas obrovska vyhoda a je tu aspon jeho rodina, kdyz uz ne moje…Mmonica, taky to tak nejak vidim, mne prijde, ze je v celem statnim systemu chaos, nic tam nefunguje, na materskou aby clovek cekal i 2 mesice, tady mi chodi temer na den presne. A co se clovek v CR musi nabehat kvuli tomu po uradech. A 1000 dokumentu s sebou do porodnice, tady nic. Po porodu jsme dceru zaregistrovali, nahlasili prijmeni po otci, prisel rodny list a hotovo. Tu jsem si taky zadala o vraceni preplatku na danich, slo to snadno a hned mi prisel sek. O tom bych si v CR mohla nechat zdat. A to nemluvim o cenach. Jsme tam sli do drogerie, pritel potreboval antiperspirant a ten tam byl V AKCI za 75 Kc, tady ho kupuje bezne za libru. A ted at si clovek srovna platy tady a tam :zed:.

A urednik se Te zepta „jak vam muzu pomoci?“,to jsou malickosti,ktere dokazi velke veci
A ceny v CR a tady,o tom uz ani nemluvim,levnejsi uz jsou jenom nektere poptraviny,ale brzy to bude stejne,navic kvalita jidla v CR je opravdu velmi nizka,navic my mame v rodine 2 celiaky a to teda byla sila tam vubec financne vyzit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová