Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mmonica píše:
ja vubec nechapu,proc nekteri Cesi si mysli,ze jsou lepsi lidi jenom proto,ze vedi kde co na mape je![]()
![]()
No hlavně to většinou neví, posmíváme se těm, co neví, kde leží naše zaprděná minizemě a kdo je prezident, ale by mě zajímalo, kdo na slepé mapě správně rozliší např. pobaltské republiky, přiřadí k nim hlavní město a prezidenta a to vše bez strýčka gůgla
Já ze zemáku maturovala, zajímám se o geopolitiku, studovala jsem politologii, ale např. středoamerické státy na mapě správně určitě neurčím.
IvkaH píše:
PeBa nezlob se na mě, ale to je kravina! Pokud bys pracovala jen ty, tak 3 krky neuživíš, bys musela asi dělat prostitutku nebo něco podobného. S počítej si, že dáš asi 50 liber týdně za osobu na bydlení. Teď potraviny atd… to je kravina prostě. Musel by pracovat i přítel, třeba jako dělník v továrně, malou strčit do školky, které jsou tam od malých dětí, ale platí se za to že, to jsou další prachy. Na placení aupair nebo Nanny mít nebudeš dost peněz.
Sestry expřítel si tam našel práci v kuchyni, když tam šel, takže se najedl v kuchyni při práci, domů si kupoval jen banány a pil vodu, aby ušetřil prachy. Tak žil první asi 2 roky tam a platil si jeden pokoj v baráku, kde bylo plno jiných lidí. S čeho chceš živit dítě a dva dospělé? Máš to hezky vymyšlené, ale myslím, že je to těžce nereálné, promiň.
ja teda nevim,ale manzel tu zivi me a tri deti a jeste jsme neumreli ![]()
mmonica píše:IvkaH píše:ja teda nevim,ale manzel tu zivi me a tri deti a jeste jsme neumreli
PeBa nezlob se na mě, ale to je kravina! Pokud bys pracovala jen ty, tak 3 krky neuživíš, bys musela asi dělat prostitutku nebo něco podobného. S počítej si, že dáš asi 50 liber týdně za osobu na bydlení. Teď potraviny atd… to je kravina prostě. Musel by pracovat i přítel, třeba jako dělník v továrně, malou strčit do školky, které jsou tam od malých dětí, ale platí se za to že, to jsou další prachy. Na placení aupair nebo Nanny mít nebudeš dost peněz.
Sestry expřítel si tam našel práci v kuchyni, když tam šel, takže se najedl v kuchyni při práci, domů si kupoval jen banány a pil vodu, aby ušetřil prachy. Tak žil první asi 2 roky tam a platil si jeden pokoj v baráku, kde bylo plno jiných lidí. S čeho chceš živit dítě a dva dospělé? Máš to hezky vymyšlené, ale myslím, že je to těžce nereálné, promiň.
Ale jasně, já jen řekla, že by měla jít buď první Peba nebo její manžel, na půl roku nebo na pár měsíců a tipovat terén, najít práci, najít bydlení, udělat zázemí a pak tam dovést zbytek rodiny, tak jsem to myslela, né že jít zrovna všichni tři do neznáma. A Peba říkala, že by pracovala ona manžel zatím né víš to mě zarazilo trošku. Jinak já osobně proti Anglii nikdy nic neměla ani nikdy mít nebudu, zbožňuju ji od začátku do konce a nazpátek, proto jsem říkala, že i Pebě rozumím pocitově, proč tam chce jít. Pro mě je tahle krajina srdcová záležitost víš. Když jsem byla u švagrové v Huntingdonu, tak jsem byla spokojená, jak kdybych tam patřila, hrozně se mi tam líbilo. Ona je tam už několik let, taky začínala od píky, ale měla to jednodušší, vzala si Angličana, který měl zázemí, ona tam teď má svoji firmu a je spokojená. My třeba kdyby se mi podařilo manžela přesvědčit, což pochybuju a odstěhovat se, tak to máme lehčí v tom, že by jsme mohli pracovat chvilku pro švagrovou a třeba bydlet u nich, ale jinak bych se já osobně bála s dětmi do neznáma. Ale zas na druhou stranu je lepší, když se hodí do velké vody a učí se plavat v horších podmínkách, jak když budou mít hned na růžích ustlané, to je taky pravda, ale jinak proti UK nic nemám a nikdy mít nebudu, já tu zem miluju a moc se mi tam líbilo. Mám ráda jejich styl života a jejich myšlení …
IvkaH píše:mmonica píše:Ale jasně, já jen řekla, že by měla jít buď první Peba nebo její manžel, na půl roku nebo na pár měsíců a tipovat terén, najít práci, najít bydlení, udělat zázemí a pak tam dovést zbytek rodiny, tak jsem to myslela, né že jít zrovna všichni tři do neznáma. A Peba říkala, že by pracovala ona manžel zatím né víš to mě zarazilo trošku. Jinak já osobně proti Anglii nikdy nic neměla ani nikdy mít nebudu, zbožňuju ji od začátku do konce a nazpátek, proto jsem říkala, že i Pebě rozumím pocitově, proč tam chce jít. Pro mě je tahle krajina srdcová záležitost víš. Když jsem byla u švagrové v Huntingdonu, tak jsem byla spokojená, jak kdybych tam patřila, hrozně se mi tam líbilo. Ona je tam už několik let, taky začínala od píky, ale měla to jednodušší, vzala si Angličana, který měl zázemí, ona tam teď má svoji firmu a je spokojená. My třeba kdyby se mi podařilo manžela přesvědčit, což pochybuju a odstěhovat se, tak to máme lehčí v tom, že by jsme mohli pracovat chvilku pro švagrovou a třeba bydlet u nich, ale jinak bych se já osobně bála s dětmi do neznáma. Ale zas na druhou stranu je lepší, když se hodí do velké vody a učí se plavat v horších podmínkách, jak když budou mít hned na růžích ustlané, to je taky pravda, ale jinak proti UK nic nemám a nikdy mít nebudu, já tu zem miluju a moc se mi tam líbilo. Mám ráda jejich styl života a jejich myšlení …IvkaH píše:ja teda nevim,ale manzel tu zivi me a tri deti a jeste jsme neumreli
souhlasim,ze by nejdriv mel prijit jeden
mmonica no tak vidíš to, to jsem ráda, že jsme se shodly
, já tam byla jen u Martiny jako Aupair, tam jsem potkala Michala, když dojel s Česka na návštěvu a už jsem zas chtěla dom, než byli děti tak jsem říkala poďme tam, ale je starší a má raději jistoty,tak se bál odejít ze zajetých kolejí. Ale jak tady třeba holky říkaly, že zdravotnictví tam nic moc teda, tak třeba manželova sestra si letěla s tama odstranit do Česka i blbé kuří oka. Ale zas naopak nám vozí skvělé vychytávky co tam máte a tady se neseženou nebo jsou nekvalitní, např. vozí ty papírky do pračky, aby se nezapralo prádlo to je pro mě geniální vynález ![]()
IvkaH píše:
mmonica no tak vidíš to, to jsem ráda, že jsme se shodly, já tam byla jen u Martiny jako Aupair, tam jsem potkala Michala, když dojel s Česka na návštěvu a už jsem zas chtěla dom, než byli děti tak jsem říkala poďme tam, ale je starší a má raději jistoty,tak se bál odejít ze zajetých kolejí. Ale jak tady třeba holky říkaly, že zdravotnictví tam nic moc teda, tak třeba manželova sestra si letěla s tama odstranit do Česka i blbé kuří oka. Ale zas naopak nám vozí skvělé vychytávky co tam máte a tady se neseženou nebo jsou nekvalitní, např. vozí ty papírky do pračky, aby se nezapralo prádlo to je pro mě geniální vynález
ono se ceske zdravotnictvi pomalu zacina posouvat k urovni britskeho a kdyz se nedas odbyt a hledas tak i tady najdes dobre odborniky,samozrejme,ze je sok,ze ttu neexistuji gynekologicke prohlidky jak zname u nas a jsou dalsi rozdily,ale ja mam napriklad fantastickeho zubare,je soukromy,ale je u nej par mist na NHS a nase rodina se tam zrovna dostala,
jinak ja nedam dopustit na lidske jednani ve zdravotnictvi,to je proste uzasne
a nemysli,ze mam jenom kladne zazitky,ale kdyz to zhodnotim,zdravotnictvi neni vec co by me nutila se vratit,zmenila jsem rodinneho lekare a taky uz si nemuzeme stezovat,je ze stare skoly a ma prehled,proste si pripadam jak u lekare v CR jenom ma k tomu jeste to slusne chovani,ono tady je to opravdu i o ctvrti
dobra ctvrt=dobra skola,sdobra komunita ,dobra nemocnice
Příspěvek upraven 19.08.11 v 13:01
Ja jsem spokojena v Londyne. Jinam bych nechtela. Libi se mi tu. Prozila jsem tu nekrasnejsi leta sveho zivota. Zarizovani prvniho bytu, zasnoubeni, svatba, planovani rodiny… Bydlime v krasne oblasti na severu Londyna. Je tu relativne klid.
Sice Londyn je drazsi, ale zase je tu vice moznosti. Ale kazdy nema rad ten ruch, spech a spoutu lidi. Nam to vyhovovalo.
Taky doporucuji aby nejprve vyjel jeden. Obkoukl situaci, nasel ubytovani a praci. Pokud jeden clovek ma praci, tak se to uz da nejak utahnout, i kdyz treba se skromejsim bydleni.
Ono s jednim platem se da vyzit (ale asi ne v Londyne) obzlvastne pokud dosahnete jeste na nejake benefity od satu. I kdyz je ted chteji docela omezovat.
Nam osobne bude Londyn hodne chybet az se vratime do CR. Ale rodinu jsme se rozhodli mit v CR. At uz jsou nase duvody jakekoliv. Jeden znich je i nase rodina v CR. Rodicum bych to proste neudelala. Nebudu tady nase duvody rozvadet a rozhodnuti obhajovat. Kazdy proste chceme neco jineho. Ja sve deti v Londyne vychovavat nechci a do jine casti UK bych se stehovat nechtela.
Ale mame tu spoustu pratel. Budeme minimalne jednou dvakrat do roka stejne do Londyna jezdit rada se budu vracet. Vim ze praci jakou mam ted v CR nikdy mit asi nebudu. Co se tyce penez taky ne. Ale zase se to vyvazi jinyma vecma. ![]()
neztratili jsem se v Londyne, neztratime se ani v Brne. Verim, ze dobre muze byt vsude. Zalezi jak si to clovek udela.
Preji vam at mate stesti a dari se vam. ![]()
my bydlime na skoro vesnici,ale pritom vse dulezite tu je,primary school,obchod,knihovna,jezdi sem kino,je tu spousta krouzku pro deti,stadion,do velkomesta to mame 15 minut a do hlavniho mesta Cardiffu to je 40 minut a opacnym smerem je zase narodni park,takze tu mame k zivotu vse co potrebujeme,taky bych nemenila ![]()
mmonica
to máš pravdu, že tam máte nějaké ty špatné a dobré čtvrti, protože mě tehdy ukázala asi 3 hřiště, kam smím jít s děckama si hrát, pak řekla tady a tady nesmíš, tam by se Vám mohlo něco stát, po setmění nechoď nikam z baráku. Oni jsou v nějaké té dobré čtvrti, ale jednou se stalo a to do dneška nechápu, v ulici pod nima normálně v noci vybouchlo auto
ona už je na to zvyklá, já se klepala ještě týden, jak je to možné, co se to tam děje. Martina mi jen řekla to je normální nakašli na to
. Ještě teď mám před očima to hořící auto v noci, všude klid a pod ulicí vyletí auto do vzduchu, fuj, mám zážitek do konce života
. Ale jinak když pominu tyhle věci, tak se mi tam opravdu líbilo, říkám mám ráda Angličany, i když jsem si tam připadala jak cvičená opice, když jsem něco řekla, tak se smáli, víš takovému tomu našemu mluvení, že vše natahujeme ááá, ééé a oni to jak kdyby usekávají, ale jinak to tam máte skvělé. Máme dohodu z manželem, že využijeme toho, že tam má sestru a od 5 let naložíme o prázdninách dcery na letadlo, dovezeme je na Stansted, předáme Martině a za 2 měsíce si je vyzvedneme, aby měly možnost se učit jazyk v přirozeném prostředí, když on tam nechtěl jít žít. To máš pravdu kvůli zdravotnictví bych s tama nešla, ty letenky nejsou tak drahé, když je nouze dá se doletět i sem a vyřešit to tady, že. Ale když už si tam navyklá byla by hloupost se vracet.
mmonica píše:
my bydlime na skoro vesnici,ale pritom vse dulezite tu je,primary school,obchod,knihovna,jezdi sem kino,je tu spousta krouzku pro deti,stadion,do velkomesta to mame 15 minut a do hlavniho mesta Cardiffu to je 40 minut a opacnym smerem je zase narodni park,takze tu mame k zivotu vse co potrebujeme,taky bych nemenila
jj, kazdy jsme zvykli na neco jineho a potrebujeme k zivotu neco jineho. My jsme docela hodne cestovali po Anglii. V Cardiffu jsme byli na vikend a projeli si jeho okoli ale proste me Wales nic nerika.. Na vikend to bylo ok ale rada jsem jela zpet do Londyna.
Hodne se mi libi i Jih anglie, ale zit bych tam taky nechtela.
Londyn je moje srdcovka.
IvkaH píše:
mmonicato máš pravdu, že tam máte nějaké ty špatné a dobré čtvrti, protože mě tehdy ukázala asi 3 hřiště, kam smím jít s děckama si hrát, pak řekla tady a tady nesmíš, tam by se Vám mohlo něco stát, po setmění nechoď nikam z baráku. Oni jsou v nějaké té dobré čtvrti, ale jednou se stalo a to do dneška nechápu, v ulici pod nima normálně v noci vybouchlo autoona už je na to zvyklá, já se klepala ještě týden, jak je to možné, co se to tam děje. Martina mi jen řekla to je normální nakašli na to
. Ještě teď mám před očima to hořící auto v noci, všude klid a pod ulicí vyletí auto do vzduchu, fuj, mám zážitek do konce života
. Ale jinak když pominu tyhle věci, tak se mi tam opravdu líbilo, říkám mám ráda Angličany, i když jsem si tam připadala jak cvičená opice, když jsem něco řekla, tak se smáli, víš takovému tomu našemu mluvení, že vše natahujeme ááá, ééé a oni to jak kdyby usekávají, ale jinak to tam máte skvělé. Máme dohodu z manželem, že využijeme toho, že tam má sestru a od 5 let naložíme o prázdninách dcery na letadlo, dovezeme je na Stansted, předáme Martině a za 2 měsíce si je vyzvedneme, aby měly možnost se učit jazyk v přirozeném prostředí, když on tam nechtěl jít žít. To máš pravdu kvůli zdravotnictví bych s tama nešla, ty letenky nejsou tak drahé, když je nouze dá se doletět i sem a vyřešit to tady, že. Ale když už si tam navyklá byla by hloupost se vracet.
Prave proto bych do mesta jako je Londyn a podobne s detmi nesla,prvnich 6 mesicu jsme bydleli v horsi ctvrti v Newportu a byl to des,skola jak zvlastni u nas, na zahradach odpadky,proste sok
takze jsme se co nejrychleji snazili od tamtud zmizet,pak jsme presidlili az k Londynu(Surrey),kde bylo neskutecne draho a nakonec jsme zase skoncili kousek od Newportu ,ale v opravdu snobsky ctvrti(muzes tu chodit ven i po setmeni beze strachu) a od tud uz se nehneme
my vyjeli naslepo,manzel tu byl jen 3 mesice a tak jsme si museli vsim tvrde projit,ale zas to byla dobra skola zivota ![]()
Jinak zrovna nedavno bylo9 ve zpravach,ze kousek od naseho prvniho domu v UK nekoho zastrelili
mmonica vy jste tam šli s dětmi nebo dětičky se narodili už až tam? Jak dlouho tam vlastně žijete?
IvkaH píše:
mmonica vy jste tam šli s dětmi nebo dětičky se narodili už až tam? Jak dlouho tam vlastně žijete?
jsme tu ctvrty rok a sli jsme s detmi,kdyz jim bylo 12 a 10 let,byl to des i pro ne,
znam dokonce holku ze Slovenska,ktera nechala deti rok u babicky a tady byla bez nich,jenom aby si je sem pak mohla privezt,rozvest se s manzelem a postavit se na vlastni nohy,to obdivuji
mmonica píše:IvkaH píše:Prave proto bych do mesta jako je Londyn a podobne s detmi nesla,prvnich 6 mesicu jsme bydleli v horsi ctvrti v Newportu a byl to des,skola jak zvlastni u nas, na zahradach odpadky,proste sok
mmonicato máš pravdu, že tam máte nějaké ty špatné a dobré čtvrti, protože mě tehdy ukázala asi 3 hřiště, kam smím jít s děckama si hrát, pak řekla tady a tady nesmíš, tam by se Vám mohlo něco stát, po setmění nechoď nikam z baráku. Oni jsou v nějaké té dobré čtvrti, ale jednou se stalo a to do dneška nechápu, v ulici pod nima normálně v noci vybouchlo autoona už je na to zvyklá, já se klepala ještě týden, jak je to možné, co se to tam děje. Martina mi jen řekla to je normální nakašli na to
takze jsme se co nejrychleji snazili od tamtud zmizet,pak jsme presidlili az k Londynu(Surrey),kde bylo neskutecne draho a nakonec jsme zase skoncili kousek od Newportu ,ale v opravdu snobsky ctvrti(muzes tu chodit ven i po setmeni beze strachu) a od tud uz se nehneme
my vyjeli naslepo,manzel tu byl jen 3 mesice a tak jsme si museli vsim tvrde projit,ale zas to byla dobra skola zivota
Jinak zrovna nedavno bylo9 ve zpravach,ze kousek od naseho prvniho domu v UK nekoho zastrelili
ja po Londyne chodim v noci uplne sama a bez problemu. Zatim nemam zadnou spatnou zkusenost. Nevsimam si lidi kolem a vetsinou si nevsimaji ani oni me. Delavala jsem hodne babysittingu a tudiz jsem se vracivala po pulnoci nebo i pozdeji domu a bez problemu. Obcas delam nejake stale a vracim se v noci sama domu.
Je pravda ze kdyz se jsem v noci kolem Wood Greenu tak mam takovy spatny pocit a pospicham domu.
Ale v oblasti ve ktere zijeme a kde se pohybuji, nemam problem.
ja vubec nechapu,proc nekteri Cesi si mysli,ze jsou lepsi lidi jenom proto,ze vedi kde co na mape je