Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
IvkaH píše:peggy.sl píše:tak ty povinné zůstanou povinné jak teď.IvkaH píše:Je rozdíl mezi doporučené a povinné.
peggy.sljaké?
Povinné:
9. týden, 3 měs., 4 měs. Hexavakcína, 15 měs. spalničky, zarděnky, příušnice, 18 měs. hexavakcína, 21.-25. měs. spalničky, zarděnky, příušnice. Co máš proti těmhle povinným očkováním?
Nepovinné:
Rotaviry, Pneumokok a pak jedna spec. vakcína na spalničky, zarděnky, příušnice.
Ty nepovinné zůstanou nepovinné i když bude jiná novela, na čem si myslíš, že by ty farmako firmy vydělávaly? Kdyby to bylo povinné, tak cena jedné vakcíny půjde dolů a oni tolik nevydělají, jak když si třeba za rotaviry naúčtují tisíce. Dyť jen za očkování na klíšťata se doplácí litr. I když vymyslí nějakou novou blbost, tak ty očkování všechny povinné nebudou. To moc zveličujete maminy. Pro ty farmako firmy je to hlavně kšeft, který je napojený na stát a stát chce hlavně vydělat. Takže je blbost, aby ti někdo nutil vakcínu proti chřipce nebo podobným ptákovinám, to se na mě nezlob.
Proti povinným mám spoustu výhrad. Ale to je na jinou diskuzi. Navíc mám dítě poškozené očkováním a je to můj problém, takže ať mi stát nenařizuje co mám dělat.
hanapospis píše:peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.
Dítě můžeš učit i doma.
peggy.sl píše:hanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo.
No to je taky skvělé řešení v 21 století
, děti potřebují chodit do školy, aby byli s dětmi a naučili se mít i jiné vzory do života né jen rodiče se kterýma jsou furt a ještě je i doma učí
to jsou pak asociální děti.
IvkaH píše:peggy.sl píše:No to je taky skvělé řešení v 21 stoletíhanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo., děti potřebují chodit do školy, aby byli s dětmi a naučili se mít i jiné vzory do života né jen rodiče se kterýma jsou furt a ještě je i doma učí
A kdo říká, že je budou učit rodiče? Mj. české školství to je taky kapitola sama pro sebe.
peggy.sl píše:IvkaH píše:A kdo říká, že je budou učit rodiče? Mj. české školství to je taky kapitola sama pro sebe.peggy.sl píše:No to je taky skvělé řešení v 21 stoletíhanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
asi tak ono neni stanovene zakonem ze musis naockovat. Ale jsou skoly ktere ti nenaockovane dite proste nevezmou.. a pak musis hledat skolu, ktera vezme. Jestli najdes. Jsou vaccines, ktere proste skoly pozaduji aby tve dite melo., děti potřebují chodit do školy, aby byli s dětmi a naučili se mít i jiné vzory do života né jen rodiče se kterýma jsou furt a ještě je i doma učí
hlavne ze to Britske je na suprove urovni!!
At se na to divas jak se na to divas. Nase Ceske skolstvi vychazi podle tabulek velmi dobre.
Kdyz se ti v CR tak strase nelibi tak se odstehuje. Nikdo te nikde nedrzi.
V zahranici mozna ockovani neni povine je doporucene. Ale vetsina maminek ockuje.
Mluvila by jsi jinak kdyby tve dite opravdu ty spalnicky chytlo.
hanapospis píše:peggy.sl píše:IvkaH píše:A kdo říká, že je budou učit rodiče? Mj. české školství to je taky kapitola sama pro sebe.peggy.sl píše:No to je taky skvělé řešení v 21 stoletíhanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
V zahranici mozna ockovani neni povine je doporucene. Ale vetsina maminek ockuje.
At se na to divas jak se na to divas. Nase Ceske skolstvi vychazi podle tabulek velmi dobre.
Mluvila by jsi jinak kdyby tve dite opravdu ty spalnicky chytlo.
A ty bys možná mluvila jinak, kdyby tvoje dítě očkování odneslo.
![]()
Ono hlavně nejde jenom o děti, tento zákon bude platit i pro dospělé, takže jsem fakt zvědavá na ty davy nadšenců co půjdou na očkování proti nějakýmu bludu dobrovolně…
![]()
peggy.sl píše:hanapospis píše:A ty bys možná mluvila jinak, kdyby tvoje dítě očkování odneslo.peggy.sl píše:IvkaH píše:A kdo říká, že je budou učit rodiče? Mj. české školství to je taky kapitola sama pro sebe.peggy.sl píše:No to je taky skvělé řešení v 21 stoletíhanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
Mluvila by jsi jinak kdyby tve dite opravdu ty spalnicky chytlo.![]()
asi ano. Ale spousta zivotu bylo diky ockovani zachranena.
My podstoupime vsechna povina ockovani a nektera doporucene. Po tom jak muj synovec trpel rotavirama uvazujeme i o nich.
Kazdopadne to asi nema cenu rozebirat. Zakladatelka se ptala na zivot v Anglii.
Preji stastnou ruku pri vyberu budouciho mista bydliste.
peggy.sl píše:
Ono hlavně nejde jenom o děti, tento zákon bude platit i pro dospělé, takže jsem fakt zvědavá na ty davy nadšenců co půjdou na očkování proti nějakýmu bludu dobrovolně…![]()
ja jsem sla ve 27
sice pod natlakem ale sla jsem „dobrovolne“ jak pises
hanapospis píše:peggy.sl píše:hanapospis píše:A ty bys možná mluvila jinak, kdyby tvoje dítě očkování odneslo.peggy.sl píše:IvkaH píše:A kdo říká, že je budou učit rodiče? Mj. české školství to je taky kapitola sama pro sebe.peggy.sl píše:No to je taky skvělé řešení v 21 stoletíhanapospis píše:Dítě můžeš učit i doma.peggy.sl píše:ale pak nedostanes dite do skolyhanapospis píše:Ale pořád máš volbu.
peggy,
Mluvila by jsi jinak kdyby tve dite opravdu ty spalnicky chytlo.![]()
asi ano. Ale spousta zivotu bylo diky ockovani zachranena.
My podstoupime vsechna povina ockovani a nektera doporucene. Po tom jak muj synovec trpel rotavirama uvazujeme i o nich.Kazdopadne to asi nema cenu rozebirat. Zakladatelka se ptala na zivot v Anglii.
Preji stastnou ruku pri vyberu budouciho mista bydliste.
A jsme zase u toho zachráněno - zmařeno…
To fakt nemá cenu řešit.
peggy.sl
Tak já nic proti našemu školství nemám, pokud moje děti nechytnou starou komunistickou rebeku co měla mě ve 3-4 třídě, máma vařila ve školní jídelně, rebeka si maminu vždycky zavolala do rohu třídy, když mě zkoušela, to je jediné moje trauma. Ale jinak nemám negativní zkušenost, školu teď ještě neřešíme, ale řešili jsme školku a tam nám vycházejí vstříc, jsou milí,dá se s nima domluvit. Takže školství asi taky jak kde. Na základku jsem chodila na vesnici každý zná každého, učitelky učily ještě třeba rodiče a pak srovnávačka, že
. Mě jediné co se mi líbí na Anglickém školství oproti našemu, že děti chodí do školy od 5 let, Stephen se první rok spíš učili jako jen seznamovat se školou a pravé učení začlo za rok, jestli se dobře pamatuju, pak se mi líbí ty uniformy, že nosí. Je fakt, že třeba švagrové kluci mají jinak školství jak u nás, ale třeba jazyk se začli myslím učit jak u nás. Já bych byla za, aby se anglicky učili od školky a né až od 3 třídy. Ale od 5 let už smíš i u nás dát dítě do školy, když projde těma psych. testama. Jinak nic proti našemu školství nemám. Já miluju Anglii od té doby co jsem byla u švagrové pár měsíců, ale taky tam není vše růžové, jak my si myslíme. Tam je běžné, že ti dojde dom 13letá holka a je těhotná
. 20leté pipiny mají klidně už i 4 děcka
. Místo toho aby studovali a podívej se, jaký bordel dělali nedávno v Londýně, to je jen výsledek jejich výchovy a to bude častěji …
IvkaH píše:
peggy.slTak já nic proti našemu školství nemám, pokud moje děti nechytnou starou komunistickou rebeku co měla mě ve 3-4 třídě, máma vařila ve školní jídelně, rebeka si maminu vždycky zavolala do rohu třídy, když mě zkoušela, to je jediné moje trauma. Ale jinak nemám negativní zkušenost, školu teď ještě neřešíme, ale řešili jsme školku a tam nám vycházejí vstříc, jsou milí,dá se s nima domluvit. Takže školství asi taky jak kde. Na základku jsem chodila na vesnici každý zná každého, učitelky učily ještě třeba rodiče a pak srovnávačka, že. Mě jediné co se mi líbí na Anglickém školství oproti našemu, že děti chodí do školy od 5 let, Stephen se první rok spíš učili jako jen seznamovat se školou a pravé učení začlo za rok, jestli se dobře pamatuju, pak se mi líbí ty uniformy, že nosí. Je fakt, že třeba švagrové kluci mají jinak školství jak u nás, ale třeba jazyk se začli myslím učit jak u nás. Já bych byla za, aby se anglicky učili od školky a né až od 3 třídy. Ale od 5 let už smíš i u nás dát dítě do školy, když projde těma psych. testama. Jinak nic proti našemu školství nemám. Já miluju Anglii od té doby co jsem byla u švagrové pár měsíců, ale taky tam není vše růžové, jak my si myslíme. Tam je běžné, že ti dojde dom 13letá holka a je těhotná
. Místo toho aby studovali a podívej se, jaký bordel dělali nedávno v Londýně, to je jen výsledek jejich výchovy a to bude častěji …
Ivko, ale to co je tady ten prvni rok je vlastne u nas povinna predskolni dochazka ve skolce.
Ono to ma vse pro i proti. Nektere deti proste v tech peti nejsou vyzrale natolik aby do te skoly sly. Pak pokulhavaji za spoluzakama a je to pro ne strasne trauma.
Dalsi vec, ktera se mi na anglickem skolstvi nelibi je to ze postupujes do dalsiho stupne bez potreby adekvatniho vykonu. Proto je bezne ze 12ti leti neumi poradne cist. Proste dodelas dany rok a jdes do dalsiho. Nemusis se nijak namahat, nikam ucit. Nic jako vyzvedceni tady neni, propadnuti neexistuje. Akorat pak nedas GCSE tusim ve 13-14ti letech.
Ja vim nekdo napise, ze vysvedceni a znamky jsou stresujici pro deti. Ale ja treba na zakladce, chtela byt znamkovana a z vysvedceni se tesila.
IvkaH píše:
peggy.slTak já nic proti našemu školství nemám, pokud moje děti nechytnou starou komunistickou rebeku co měla mě ve 3-4 třídě, máma vařila ve školní jídelně, rebeka si maminu vždycky zavolala do rohu třídy, když mě zkoušela, to je jediné moje trauma. Ale jinak nemám negativní zkušenost, školu teď ještě neřešíme, ale řešili jsme školku a tam nám vycházejí vstříc, jsou milí,dá se s nima domluvit. Takže školství asi taky jak kde. Na základku jsem chodila na vesnici každý zná každého, učitelky učily ještě třeba rodiče a pak srovnávačka, že. Mě jediné co se mi líbí na Anglickém školství oproti našemu, že děti chodí do školy od 5 let, Stephen se první rok spíš učili jako jen seznamovat se školou a pravé učení začlo za rok, jestli se dobře pamatuju, pak se mi líbí ty uniformy, že nosí. Je fakt, že třeba švagrové kluci mají jinak školství jak u nás, ale třeba jazyk se začli myslím učit jak u nás. Já bych byla za, aby se anglicky učili od školky a né až od 3 třídy. Ale od 5 let už smíš i u nás dát dítě do školy, když projde těma psych. testama. Jinak nic proti našemu školství nemám. Já miluju Anglii od té doby co jsem byla u švagrové pár měsíců, ale taky tam není vše růžové, jak my si myslíme. Tam je běžné, že ti dojde dom 13letá holka a je těhotná
Já mám se školkou taky dobré zkušenosti, holky chodily do soukromé, takže vše jak má být.
Základní škola je už horší, ale jede se podle starých osnov. Učit se slovo od slova a logika pokulhává.
Na střední škole jsem před mateřskou učila. Těhotných holek tam byla spousta. S výchovou to ani u nás není slavné… ![]()
peggy.sl píše:IvkaH píše:Já mám se školkou taky dobré zkušenosti, holky chodily do soukromé, takže vše jak má být.
Základní škola je už horší, ale jede se podle starých osnov. Učit se slovo od slova a logika pokulhává.
Na střední škole jsem před mateřskou učila. Těhotných holek tam byla spousta. S výchovou to ani u nás není slavné…
Ale spon ti netvrdi ze Madrid je v Rusku…
Ja kdyz prijela do UK a rodina u ktere jsme nastoupila jako aupair se me zeptala od kud jsem a ja rekla ze z CR a ona na to:
I know Prague, I've been in Russia.
![]()
Malem jsem se pocurala smichy
![]()
hanapospis píše:peggy.sl píše:IvkaH píše:Já mám se školkou taky dobré zkušenosti, holky chodily do soukromé, takže vše jak má být.
Na střední škole jsem před mateřskou učila. Těhotných holek tam byla spousta. S výchovou to ani u nás není slavné…Ale spon ti netvrdi ze Madrid je v Rusku…
I know Prague, I've been in Russia.
Ja kdyz prijela do UK a rodina u ktere jsme nastoupila jako aupair se me zeptala od kud jsem a ja rekla ze z CR a ona na to:![]()
![]()
![]()
![]()
Malem jsem se pocurala smichy![]()
Ale zase ti tvrdí, že luštěnina, která se podává na vánoce k večeři je bramborový salát…
![]()