Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Katerino, pridej se a klidne napis, jak to vidis ty
.
Ivko a ty jsi nekdy zila v UK? Promin, nestihla jsem precist vzkazy.
holky ,ja vim,ze britska kuchyne neni zadny vykvet,ale mate neco co vam tu moc chutna? ![]()
my mame moc radi Cider a humus, a na vanoce si kupujeme mince pies
Mondík píše:
Katerino, pridej se a klidne napis, jak to vidis ty.Ivko a ty jsi nekdy zila v UK? Promin, nestihla jsem precist vzkazy.
Manželova sestra je tam vdaná, byla jsem u ní pár měsíců jako aupair, tam jsem se seznámila s manželem. Už je to, ale 7 let zpět co jsem tam byla, moc se mi tam líbilo, ale ho bych tam nedostala nikdy ![]()
mmonica píše:
holky ,ja vim,ze britska kuchyne neni zadny vykvet,ale mate neco co vam tu moc chutna?
my mame moc radi Cider a humus, a na vanoce si kupujeme mince pies
Takové ty lassagne co se dají koupit předvařené a ty je dáš jen do trouby dopéct a k tomu ten toastový chléb
kdybych se posr. tak ty lassagne nikdy tak nepřipravím. Máte tam skvělé, že se dá koupit ta bílá omáčka a ta tomatová. Nikdy to tak nechutnalo, když to doma vařím, jak tam ty koupené, myslím v Tesco se kupovali. Na to mám hroznou chuť a na gyros, ten jsem tam jedla a byl famózní, mňam.
IvkaH píše:mmonica píše:Takové ty lassagne co se dají koupit předvařené a ty je dáš jen do trouby dopéct a k tomu ten toastový chléb
holky ,ja vim,ze britska kuchyne neni zadny vykvet,ale mate neco co vam tu moc chutna?
my mame moc radi Cider a humus, a na vanoce si kupujeme mince pieskdybych se posr. tak ty lassagne nikdy tak nepřipravím. Máte tam skvělé, že se dá koupit ta bílá omáčka a ta tomatová. Nikdy to tak nechutnalo, když to doma vařím, jak tam ty koupené, myslím v Tesco se kupovali. Na to mám hroznou chuť a na gyros, ten jsem tam jedla a byl famózní, mňam.
jo tady koupis polotovaru,z toho jsem byla ze zacatkuv soku,nekteri lide vubec nevari,ale kdyz varit chces tak tu taky sezenes vsechno,takze jsou spokojeni vsichni ![]()
mmonica píše:IvkaH píše:jo tady koupis polotovaru,z toho jsem byla ze zacatkuv soku,nekteri lide vubec nevari,ale kdyz varit chces tak tu taky sezenes vsechno,takze jsou spokojeni vsichnimmonica píše:Takové ty lassagne co se dají koupit předvařené a ty je dáš jen do trouby dopéct a k tomu ten toastový chléb
my mame moc radi Cider a humus, a na vanoce si kupujeme mince pieskdybych se posr. tak ty lassagne nikdy tak nepřipravím. Máte tam skvělé, že se dá koupit ta bílá omáčka a ta tomatová. Nikdy to tak nechutnalo, když to doma vařím, jak tam ty koupené, myslím v Tesco se kupovali. Na to mám hroznou chuť a na gyros, ten jsem tam jedla a byl famózní, mňam.
šak já si myslím, že se tam dá vybrat spousta věcí se kterých se dá vařit výborně a ty polotovary taky ulehčí dost život. Ty dáváš svým dětem, jak Martina na svačinu, taky nějaký ten sendvič a k tomu ty křupky?
Mě tam třeba nejvíc uchvátily ty papírky na praní, že to dáš k barevnému do pračky a ono se to nezapere. To je pro mě dokonalý vynález. I ty prášky na praní, když se u Vás koupí, tak hezčí perou. Jo a ta voňavá voda do žehličky se mi hrozně líbila, to v ČR taky neseženeš
. Toho je víc co tam máte skvělé.
ahojte Holky,ja jsem tu v Uk teprve a to prerusovane tretim rokem.ja jsem tu ze zacatku jsem tu byla hrozne nestastna…jela jsem sem pracovat na sezoni praci-sber jarni cibulky.po prvnim tydnu zde jsem poznala meho pritele,a po trech jsme oba vedeli ze chceme miminko
no a bum hned prvni mesic snazeni se nam to povedlo a otehotnela jsem.Jenze me bylo hrozne zle,ja nemohla ani videt ten toastovy chleb
to jsem rostla.prakticky poradne nic normalniho tu nenajdete.tak jsem jela do Cech a tam jsem mimco donosila.pritel zustal tady jeste dva mesice a pak prijel za mnou.narodila se nam Vaneska a sup sup zpet.ted uz jsem si tady tak ejak zvykla.hlavne na ten komfort tady.muzu rict ze si tu clovek vpodstate muze zit na vysoke noze s poravnanim zivota v Cechach.ted pracuje jen pritel a ja jsem z malou doma.zatim neberu zadne benefity.ale mam zazadano o child benefit.jeste pritel bude zadat o child tax credit.co se te kuchyne tyka ja jsem byla hrozny strevo
ale postupem casu jsem se to musela vse naucit.ja prakticky z anglicke kuchyne nejim nic.varim vylozene Ceska jidla.je pravda ze tady je docela problem nektere suroviny sehnat.jezdime do Cech autem takze si vse co takhle potrebuju dovezu.zase je pravda je tu spousta polskych obchodu kde se to da koupit ale ne zas vse.co se tyka zivota tady je to padesat na padesat.treba medicina to je na bode mrazu
ted se snazime o druhe mimco a ja mam popravde strach tu vubec tehulkovat
zase pristup lidi tak vseobecne,nadhera.lide jsou tu mili a ochotni.jen co me tu stve ze jsem tu v podstate sama.zadne pratele da se rict.ja Jazyk v podstate neumim kde se ho taky naucit kdyz vecne sedim doma.pracovat tu tak se ho jiste naucim.ale popravde z knih to me takhle nejde a ani nebavi
takze zatim jen tolik ![]()
Tak ono to není úplně řůžový, hlavně na začátku ![]()
IvkaH píše:
Holky, vy to tak krásně píšete, že ještě chvilku budu číst Vaše zážitky a začnu litovat opravdu, že žijeme a máme rodinu v ČR![]()
. Kdybych dokázala manžela přemluvit, tak bych šla hned.
barique píše:
Tak ono to není úplně řůžový, hlavně na začátku
IvkaH píše:
Holky, vy to tak krásně píšete, že ještě chvilku budu číst Vaše zážitky a začnu litovat opravdu, že žijeme a máme rodinu v ČR![]()
. Kdybych dokázala manžela přemluvit, tak bych šla hned.
pravda pravdouci ![]()
katerina2095 píše:
ahojte Holky,ja jsem tu v Uk teprve a to prerusovane tretim rokem.ja jsem tu ze zacatku jsem tu byla hrozne nestastna…jela jsem sem pracovat na sezoni praci-sber jarni cibulky.po prvnim tydnu zde jsem poznala meho pritele,a po trech jsme oba vedeli ze chceme miminkono a bum hned prvni mesic snazeni se nam to povedlo a otehotnela jsem.Jenze me bylo hrozne zle,ja nemohla ani videt ten toastovy chleb
to jsem rostla.prakticky poradne nic normalniho tu nenajdete.tak jsem jela do Cech a tam jsem mimco donosila.pritel zustal tady jeste dva mesice a pak prijel za mnou.narodila se nam Vaneska a sup sup zpet.ted uz jsem si tady tak ejak zvykla.hlavne na ten komfort tady.muzu rict ze si tu clovek vpodstate muze zit na vysoke noze s poravnanim zivota v Cechach.ted pracuje jen pritel a ja jsem z malou doma.zatim neberu zadne benefity.ale mam zazadano o child benefit.jeste pritel bude zadat o child tax credit.co se te kuchyne tyka ja jsem byla hrozny strevo
ale postupem casu jsem se to musela vse naucit.ja prakticky z anglicke kuchyne nejim nic.varim vylozene Ceska jidla.je pravda ze tady je docela problem nektere suroviny sehnat.jezdime do Cech autem takze si vse co takhle potrebuju dovezu.zase je pravda je tu spousta polskych obchodu kde se to da koupit ale ne zas vse.co se tyka zivota tady je to padesat na padesat.treba medicina to je na bode mrazu
ted se snazime o druhe mimco a ja mam popravde strach tu vubec tehulkovat
zase pristup lidi tak vseobecne,nadhera.lide jsou tu mili a ochotni.jen co me tu stve ze jsem tu v podstate sama.zadne pratele da se rict.ja Jazyk v podstate neumim kde se ho taky naucit kdyz vecne sedim doma.pracovat tu tak se ho jiste naucim.ale popravde z knih to me takhle nejde a ani nebavi
takze zatim jen tolik
Ahojky,můžu se zeptat,kde žijete?Já jsem se sem taky přistěhovala se synem za partnerem,který je tady už skoro 4 roky,já jsem doma,jazyk skoro neumím,přesně jak ty-nemám se ho moc kde naučit
Žádnou kámošku tady nemám,tak mi to dost chybí.Jinak se snažíme už 7 měsíců o mimi a stále nic ![]()
Jé Kačko už to vidím-v Birminghamu.Přesně jako my
Jestli chceš,napiš mi do zprávy,kde přesně bydlíte,mohly bychom se třeba potkat.mám auto,tak by to nebyl problém. ![]()
Nelliss píše:
Jé Kačko už to vidím-v Birminghamu.Přesně jako myJestli chceš,napiš mi do zprávy,kde přesně bydlíte,mohly bychom se třeba potkat.mám auto,tak by to nebyl problém.
jee tak to by bylo super,to jsem rada ze je tu nekdo jako ja.jojo napisu ti adresu.a kolik ti je pokud nevadi ze se ptam ![]()
Je mi 31 a partnerovi taky tak..Jsme pouze 13 dní od sebe,chodili jsme spolu na základku
Budu ráda,když mi pisneš.Já totiž nemít net,tak si nepokecám ![]()
Nelliss píše:
Je mi 31 a partnerovi taky tak..Jsme pouze 13 dní od sebe,chodili jsme spolu na základkuBudu ráda,když mi pisneš.Já totiž nemít net,tak si nepokecám
to jsme od sebe 10let
ale me to teda nevadi vubec.ja jsem s tim nikdy nemela problemy.naopak spis moji vrstevnici mi nejak nesedi ![]()
holky co se ucite jazyk,dobry jsou stranky http://www.helpforenglish.cz/,jinak je dobry sledovat anglickou televizi a k tomu si pustit titulky a me nejvic pomohlo prave,kdyz jsme museli jednat a zarizovat,clovek si vzdycky musel plno veci v anglictine pripravit dopredu