Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
katerina2095 píše:mmonica píše:a dali vam?katerina2095 píše:to nevim,nikde se to neuvadi,muzu Ti jenom rict,ze nam s 2 detma po zaplaceni najmu zbyvalo kolem 1100 az 1200 libermmonica píše:a nahodou nevis kolik tak priblizne je to minimum na dva dospele a dite?ja abych vedela jestli ma smysl podat ty papiry nebo ne
na housing benefit,neni podminkou prace,ale zalezi na prijmu rodiny,jde o to ,aby po zaplaceni najmu vam zbylo urcite minimum,podle toho se doplaci od uradu,muze to byt az 100 procent najmu,jsou podminky na kolik mistnosti mate narok,
nejlepe si vzit formular na Councilu,vyplnit a bud narok mate nebo ne
to je castka zbyvajici uz s tim Housing benefit
mmonica píše:katerina2095 píše:to je castka zbyvajici uz s tim Housing benefitmmonica píše:a dali vam?katerina2095 píše:to nevim,nikde se to neuvadi,muzu Ti jenom rict,ze nam s 2 detma po zaplaceni najmu zbyvalo kolem 1100 az 1200 libermmonica píše:a nahodou nevis kolik tak priblizne je to minimum na dva dospele a dite?ja abych vedela jestli ma smysl podat ty papiry nebo ne
na housing benefit,neni podminkou prace,ale zalezi na prijmu rodiny,jde o to ,aby po zaplaceni najmu vam zbylo urcite minimum,podle toho se doplaci od uradu,muze to byt az 100 procent najmu,jsou podminky na kolik mistnosti mate narok,
nejlepe si vzit formular na Councilu,vyplnit a bud narok mate nebo ne
asi jsem uz uplne blba bez hausing benefitu vam zustavalo kolik?
tak nam zadny benefit na byt nedaly ani na council tax ale je to taky tim ze wales to ma jinak nez treba calderdale … ..a jeste k tomu pronajmu muzes sehnat i bez prace ele ne pres realitku tady jak bydlim tak jsou tu na barakach nebo na kramech nalepny inzeraty kde nabizi baracky k pronajmu ..a pak si najdete praci ale kdyz tak se dopredu podivej na nabidky prace a podle toho kde ji budou nabizet nejvic tak tam se skus zabydlet … a vy nemate nekoh znamyho v uk ze by vam s timhle ze zacatku pomohl a hlavne ze zacatku aby vam ukazaly kde co je … u nas to bylo tak ze sel nejdriv manzelmel tu tetu a ja za nim prisla po dvou mesicich ale po mesici jsem utekla … a vratila sjem se skoro po roce a pak uz to bylo lepsi ale rovnou rikam ja mela krizovy ten prvni rok … ted uz bych nemenila a hlavne uz mame baracek od mesta takze je psany na nas a budem ho moc odkoupit tak jako sly v cechach odkoupit byty
tak takhle,s 2 detma,do prijmu se pocitali vyplaty ,plus ostatni davky a housingem to vzdy dorovnali tak aby po zaplaceni najmu zbylo asi 1100 liber (jak ve Wales,tak v Anglii,bydleli jsme na obou mistech),vyse housing benefitu nemuze byt vetsi nez vyse najmu,najem musi spadat do mistniho limitu(to se da najit na internetu),podle poctu deti a osob je narok na loznice,vy s jednim ditetem mate narok na 2 bedroom,vic Ti nezaplati,pokud nemas vyrizene ostatni davky,tak Ti to na meste doporuci udelat,protoze tahle davka jde z mestskych penez a je v jejich zajmu aby platili co nejmene a co jde slo ze statniho (child benefit a tax credity)
tady jsou informace a je tam i odkaz na tabulku limitu podle oblasti
http://www.direct.gov.uk/…/DG_10018926
didafifa píše:
tak nam zadny benefit na byt nedaly ani na council tax ale je to taky tim ze wales to ma jinak nez treba calderdale … ..a jeste k tomu pronajmu muzes sehnat i bez prace ele ne pres realitku tady jak bydlim tak jsou tu na barakach nebo na kramech nalepny inzeraty kde nabizi baracky k pronajmu ..a pak si najdete praci ale kdyz tak se dopredu podivej na nabidky prace a podle toho kde ji budou nabizet nejvic tak tam se skus zabydlet … a vy nemate nekoh znamyho v uk ze by vam s timhle ze zacatku pomohl a hlavne ze zacatku aby vam ukazaly kde co je … u nas to bylo tak ze sel nejdriv manzelmel tu tetu a ja za nim prisla po dvou mesicich ale po mesici jsem utekla … a vratila sjem se skoro po roce a pak uz to bylo lepsi ale rovnou rikam ja mela krizovy ten prvni rok … ted uz bych nemenila a hlavne uz mame baracek od mesta takze je psany na nas a budem ho moc odkoupit tak jako sly v cechach odkoupit byty
na council byt,aspon se domnivam se nedostava housing benefit,to uz je zvyhodnene bydleni od mesta
ne tak tady davaji i na tohle bydleni …ale ja kdyz jsem zkousela zadat to je par let zpatky tak nam rekly ze kdyz je plat vic jak 220 £ tydne tak neni sance
i presto nam to jakoze zkusily prepocitat a nedaly nam nic ![]()
PeBa píše:
Ahoj, zdravím
Vrátila jsem se z návštěvy z Německa a cítila jsem se tam zase jak chudá východňačka
Koukám, že se ten náš stát ve vývoji někde zaseka nejde to dál
![]()
![]()
Už ten odchod vidíme o hodně reálněji
…testy v těhu, klíííd. U nás to dost přehánějí a mně to osobně nevyhovuje a děsně mi to štvalo šťourání do těhotenství, že jsem testy i odmítala., i manžel…
Streptokok - ta možnost nákazy je dost malá. Spíš vidím větší průšvih v podávání atb.
Presne a v CR te kvuli kazdemu pichnuti poslou na 1000 vysetreni
. Hlavne bych teda nesnesla, aby mi nekdo na kazde kontrole stoural do delozniho cipku. Tady mi midwife rekla, ze to nedelaji, protoze by se zena mohla zacit predcasne otevirat a asi na tom neco bude, protoze mi prijde, ze v CR se predcasne otevira snad kazda druha. A neznam tam skoro nikoho, kdo by nebral magnesium. Tady ho nedavaji a zeny rodi normalne, aspon, co vim. Mi prijde, ze v CR uz bez magnesia snad nikdo nedokaze donosit dite
.
S temi benefity moc neporadim, taky se v tom ztracim… Zarizuje to pritel, ten se v tom vyzna
.
tady jsem našla stránky s různýma radama
Dole jsou i nějaké formuláře a co je třeba vyřídit.
Třeba se bude někomu hodit.
PeBa píše:
http://www.pohyby.co.uk/tady jsem našla stránky s různýma radama
Dole jsou i nějaké formuláře a co je třeba vyřídit.
Třeba se bude někomu hodit.
Zajímavý, si to prostuduju ![]()
V Irsku zase nejsou potraty, takže těhu něřeší vůbec, protože kdyby něco, stejně to musíš donosit nebo si někam zaletět na potrat. Tolik mladých mamin jako tady jsem v životě neviděla ![]()
tak to je taky neco ale tak by je mely poucit jak brat spravne antikoncepci
To ne, protože když chceš mít aspoň ve 20 letech městský byt, tak musíš s dětma začít brzo ![]()
didafifa píše:
tak to je taky neco ale tak by je mely poucit jak brat spravne antikoncepci
barique píše:
V Irsku zase nejsou potraty, takže těhu něřeší vůbec, protože kdyby něco, stejně to musíš donosit nebo si někam zaletět na potrat. Tolik mladých mamin jako tady jsem v životě neviděla
To koukam, to jsem nevedela
. No, to je drsne teda… ![]()
dokud tu nebudes mit praci tak nenajdes bydleni
prvni musis zaridit NIN,ten dostanes pokud projevujes zajem si najit praci,to znamena mit potvrzeni od zamestnavatelu,ze jsi se u nich ptala na praci,s tim si zazadas o NIN ,to trva 2 tydny i dele,pak si najdes praci,kdyz mas praci,hledas bydleni