Mateřská a vše kolem

446
7.1.14 08:26

Mateřská a vše kolem

Ahoj maminky mohu se optat?? jsem tento měsíc na mateřské dovolené poprvé.. do 4.12 jsem byla na neschopence.. a ta mi přišla doplacená ke 12.12… a od 5.12. mám napsanou už mateřskou.. ale už minulý měsíc 19.12. mi přišla nějaká první dávka a to za období od 5.-12. což jsem nějak nepochopila na účtě na netu bylo klasika napsáno pěn. pom. v mateřs. denní vyměř základ atd.. ale co je mi divné že to přišlo jenom takhle za 8 dní a ještě v tom měsíci.. máte někdo nějaké podobné zkušenosti? a kdy mateřská asi tak chodí to mi bude stále chodit toho 19?? já myslela že chodí dříve každý říká okolo 6 dne v měsíci.. děkuji za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10291
7.1.14 08:38

Ahoj, já teda nevím, ale není to tím, že to posílají k určitému dni v měsíci? Jestli to jako třeba výplatu posílají vždy k 10. (u tebe teda k 12.), tak ti prostě poslali jen těch pár dní do toho 12. a příští měsíc ti přijde jakoby od 13.12. zase do toho 12.1. Nevím, ale připadá mi to tak logický :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
7.1.14 08:51

Ale snad se to posílá za minulý měsíc né?? a né za ten měsíc který právě běží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
7.1.14 08:53

Kamarádka měla před dvěmy měsíci také problém s první mateřskou jí to přišlo až někde ke konci měsíce a taky nějak nesmyslně a když došla na sociálku tak tam ji řekly že se mateřská počítá od prvního do posledního dne v měsíci.. tak proto já nechápu proč mi to přišlo od 5.-12..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
7.1.14 09:00

No třeba je to rozdílný i podle obce, ve který ti to vyplácejí. Já fakt netuším, jen mě to napadlo, že určitě to vyplácejí k určitému dni. Tzn. jasně, že ti to dojde i v měsíci, kterej právě běží - Výplata taky když chodí desátýho, tak ji dostanu desátýho ledna - za prosinec a za těch prvních deset dní v lednu, i když je leden. Záleží na tom, za jaký období to berou. Moc bych se tím nestresovala, uvidíš, jak ti to dojde v lednu. Jestli zase dvanáctýho, tak je to tak, jak jsem říkala. Jestli jindy, tak bych asi vznesla telefonický dotaz na příslušnou sociálku :) buď ráda, že penízky přišly, horší by bylo, kdyby nedorazily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
7.1.14 09:01

Anebo je taky možný, že se počítá od prvního do posledního dne v měsíci, ale vyplatí ti ji až ke konkrétnímu dnu v danném měsíci - je to kvůli papírům, chvíli to může trvat než teda oni tam byrokrati odsouhlasí, že skutečně tyhle peníze mají poslat na tento účet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
7.1.14 09:14

Tak to nevím jak vám chodila výplata ale mě né nikdy od půlky do půlky měsíce.. ale od prvního do posledního.. (1.-30.) - přišlo vždy nejdéle 12 co jsem měla ve smlouvě.. a další měsíc taktéže.. koukám že všude dělají výplaty jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.1.14 20:24

Prosím o informace podle vašich zkušeností

Ahoj, plánujeme s přítelem dítě, ale já nemám pracovní smlouvu, ale jen dohodu, kde mám napsané, že beru 500,– měsíčně. Chci se zeptat, jestli mám nárok na mateřskou, nebo jen na rodičovský příspěvek? A když naše životní munimum nepřesahuje, tak jestli máme nárok na to porodné, popřípadě, kdy se dostává? A jestli mám nárok ještě na nějaké další příspěvky, během těhotenství a po porodu? Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat