Mateřská a vše kolem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mateřská a vše kolem
Ahoj maminky mohu se optat?? jsem tento měsíc na mateřské dovolené poprvé.. do 4.12 jsem byla na neschopence.. a ta mi přišla doplacená ke 12.12… a od 5.12. mám napsanou už mateřskou.. ale už minulý měsíc 19.12. mi přišla nějaká první dávka a to za období od 5.-12. což jsem nějak nepochopila na účtě na netu bylo klasika napsáno pěn. pom. v mateřs. denní vyměř základ atd.. ale co je mi divné že to přišlo jenom takhle za 8 dní a ještě v tom měsíci.. máte někdo nějaké podobné zkušenosti? a kdy mateřská asi tak chodí to mi bude stále chodit toho 19?? já myslela že chodí dříve každý říká okolo 6 dne v měsíci.. děkuji za odpovědi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já teda nevím, ale není to tím, že to posílají k určitému dni v měsíci? Jestli to jako třeba výplatu posílají vždy k 10. (u tebe teda k 12.), tak ti prostě poslali jen těch pár dní do toho 12. a příští měsíc ti přijde jakoby od 13.12. zase do toho 12.1. Nevím, ale připadá mi to tak logický ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale snad se to posílá za minulý měsíc né?? a né za ten měsíc který právě běží..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka měla před dvěmy měsíci také problém s první mateřskou jí to přišlo až někde ke konci měsíce a taky nějak nesmyslně a když došla na sociálku tak tam ji řekly že se mateřská počítá od prvního do posledního dne v měsíci.. tak proto já nechápu proč mi to přišlo od 5.-12..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No třeba je to rozdílný i podle obce, ve který ti to vyplácejí. Já fakt netuším, jen mě to napadlo, že určitě to vyplácejí k určitému dni. Tzn. jasně, že ti to dojde i v měsíci, kterej právě běží - Výplata taky když chodí desátýho, tak ji dostanu desátýho ledna - za prosinec a za těch prvních deset dní v lednu, i když je leden. Záleží na tom, za jaký období to berou. Moc bych se tím nestresovala, uvidíš, jak ti to dojde v lednu. Jestli zase dvanáctýho, tak je to tak, jak jsem říkala. Jestli jindy, tak bych asi vznesla telefonický dotaz na příslušnou sociálku
buď ráda, že penízky přišly, horší by bylo, kdyby nedorazily ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anebo je taky možný, že se počítá od prvního do posledního dne v měsíci, ale vyplatí ti ji až ke konkrétnímu dnu v danném měsíci - je to kvůli papírům, chvíli to může trvat než teda oni tam byrokrati odsouhlasí, že skutečně tyhle peníze mají poslat na tento účet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to nevím jak vám chodila výplata ale mě né nikdy od půlky do půlky měsíce.. ale od prvního do posledního.. (1.-30.) - přišlo vždy nejdéle 12 co jsem měla ve smlouvě.. a další měsíc taktéže.. koukám že všude dělají výplaty jinak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o informace podle vašich zkušeností
Ahoj, plánujeme s přítelem dítě, ale já nemám pracovní smlouvu, ale jen dohodu, kde mám napsané, že beru 500,– měsíčně. Chci se zeptat, jestli mám nárok na mateřskou, nebo jen na rodičovský příspěvek? A když naše životní munimum nepřesahuje, tak jestli máme nárok na to porodné, popřípadě, kdy se dostává? A jestli mám nárok ještě na nějaké další příspěvky, během těhotenství a po porodu? Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit