Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky chtěla jsem se zeptat v kolikátém týdnu jste nastupovaly na mateřskou dovolenou??Ja jsem v 35tt a ještě nic
nebo se nastupuje až těsně před porodem?? a vypisuje to doktor nebo si o to žádá?? ![]()
Na mateřskou dovolenou se nastupuje minimálně 6 týdnů před plánovaným termínem porodu. Termín nástupu na MD ti určí tvůj gynekolog a zároveň ti vypíše formulář, který předáš svému zaměstnavateli.
Ahoj,
na mateřskou dovolenou se nastupuje 8 nebo 6 týdnů před plánovaným termínem porodu, pokud rodíš dřív, tak je to dnem porodu. Domlouvá se to s gynekologem, který tě má v péči a ten vypisuje lístek, který odevzdáváš v práci.
ahoj, na mateřskou můžeš nastoupit nejdříve 8 týdnů před předpokládaným termínem porodu. Záleží na domluvě mezi tebou a gynekologem, který MD vypíše. Pokud nenastoupíš nejpozději 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu, tak se mateřská dovolená krátí.
přesně jak psaly holky, 6-8 týdnů před. Pokud jsi ve 35. týdnu, tak už bys měla být doma
to ti gynekolog nic neřekl? Nedal ti žádný papír do práce?
A máš na ní vůbec nárok,když tě gynekolog neupozornil?..mě teda automaticky vypočítal termín, ani jsem nemusela nic říkat,ale sama bych si to ohlídala.Ted už je docela pozdě ![]()
maty1983 píše:
ahoj, na mateřskou můžeš nastoupit nejdříve 8 týdnů před předpokládaným termínem porodu. Záleží na domluvě mezi tebou a gynekologem, který MD vypíše. Pokud nenastoupíš nejpozději 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu, tak se mateřská dovolená krátí.
Konečně to někdo napsal správně. ![]()
ještě dodatek- konečné slovo máš ty - termín kdy nastoupíš na MD si na tom papíru pro sociálku vyplNuješ ty (ovšem ne dříve než těch dvou týdnů 8 týdnů před termínem porodu), občas si čeští gynekologové myslí, že je to rozhodnutí na nich, ale není.
V 35tt už bys každopádně na MD být měla. A starat by ses o to měla ty, je to tvoje dovolená ![]()
máš, předpokládám, na MD nárok?
har.
no ja mám asi nějakou pohodovou P.doktorku. Spíš jsem si myslela že to vypisuje doktorka
tak narok na dovolenou bych měla mit protože jsem před otěhotněním pracovala.a mateřská se pobírá 6 měsícu a pak se žádá o rodičovský příspěvek??nebo jak dlouho?? Moc děkuji za odpověď ![]()