Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to budu teprve vyběhávat všechno v tom lednu. To budu mít 4 týdny do konce mateřské. Štve mě, že budu mít míň peněz. A přitom kolem prcka se tak naběháš…no je to hrozný. Jsem z toho úplně rozčarovaná ![]()
@lucie.edgar já jsem nevěděla kdy se žádá.. tak jsem si to všechno nechala přinést od přítele už koncem října (malej se 17. října narodil)..
právě mi paní vzkázala, že papír poslat na sociálku a tam mi ho vyplní… tak uvidíme, ale jsem z toho nervní.. spoléhám, že mi poradí pak paní až půjdu žádat ![]()
a ty peníze - jo.. to mi povídej… takhle vycházíme jen tak tak, až budu mít míň, tak z toho zešedivím určo ![]()
No pořád je to prcek malej
,ale jak říkáš strašně to utíká. Před chvilkou jsem rodila
Těšila jsem se na to, až ho normálně vezme do ruky a nebudu se bát…ty začátky byli hrozný ![]()
@lucie.edgar tak jasně
prcek to bude ještě dlouho
ale utíká to šíleně… přesně, včera jsem rodila a zítra máme akorát 6 týdnů ![]()
z chování jsem měla respekt taky, ale spíš jsem se bála než se narodil.. pak jak mi ho dali do ruky, brala jsem to nějak automaticky… ale opatrnosti není nikdy dost… teď už mi zvedá hlavinku jako fík… (i když je to furt takové nejisté, ale snaží se dost:) )
@Anonymní píše:
@lucie.edgar já jsem dnes byla na gyn a musela jsem se přihlásit sama, nevím jestli by to vůbec řekly. sestra se mě ještě ptala jestli jsem si to spočítala, tak nevím. nechápu, tak jsem se chtěla jěště ujistit. chtěla jsem MD od začátku měsíce, abych to neměla rozkouskované, protože jsem v PN.
Mě lékařka napsala a spočítala nástup na MD přesně 6týdnů před plánovaným CS. Nemusela jsem se o nic hlásit. Dělají to automaticky.
@sallineccka Je to super jak den odedne dělají pokroky. Úplně koukám.
@lucie.edgar to jo
občas se nestačím divit… jsem počítala, že na takový věci si ještě skoro měsíc počkám… a on už se snaží teď… ![]()
@sallineccka Ahoj, prosím tě, ty jsi posílala co na tu sociálku? To bylo skrz ten vyměřovací základ?
@lucie.edgar jojo, skrz vyměřovací základ… ten papír se jmenuje „Potvrzení o nárku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“
a je to příloha k Žádosti o rodičovský příspěvek
@sallineccka Jo díky. Teď jsem našla, že mi ty formuláře všechny dá na tom pracáku a já to tam pak přinesu všechno vyplněné a potvrzené ze sociálky. Ale díky za info. Připadne mi, že ti fakt nikdo nic v dnešní době nic neřekne a musí si to člověk pozjišťovat sám. Nevím co bych dělala bez toho netu. ![]()
@lucie.edgar tak já to na sociálku posílala poštou… naše OSSZ se mnou nemá nic společnýho.. můj poslední zaměstnavatel byl z Prahy, tudíž spadám pod PSSZ… ![]()