Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radino, já jsem o tom taky četla. Že to příroda původně takhle zařídila, ale vlivem výživy se to ženským změnilo. Takže prapůvodně nemohly ženský mít děti tak brzo po sobě. Asi na tom něco bude. Osobně jsem se o to nezajímala, protože problémy nemám, ale mít takový problémy, asi bych se zajímala víc. I když HA nemusím, za skoušku to stojí.
Tak si možná vzpomínám, že jsem to četla v knížce od R. Uzla, zkusím se podívat jestli ji najdu.
Cauves, de to jenom u tech pilulek co nejsou rozdeleny na tydny (se to nejak jmenuje ale mam dutou), nikdy jsem nezkousela tri mesice, max dva, hlavne je to dobry kdyz treba jedes na dovcu nebo tak, tak si to muzes protahnout o ten tejden ctrnact dni. Fakt ale je, ze ja mam mentsruaci silnejsi a kdyz protahuju dyl tak me pak dost tlaci v podbrisku a mam skoto celou dobu PMS ![]()
Ahoj Radino,
existují i injekce, které působí půl roku a některé ženy při tom nemenstruují nebo jen slabě. Lékaři v tom problém nevidí, kamarádka tohoto způsobu antikoncepce úspěšně využívá a je spokojená (ne každému tento preparát však sedí).
sisina
Sem taky zkousela Depo Proveru, ale jenom jednu injekci protoze sem po tom byla strasne naladova, uplne
zhorsila se mi strasne plet a stejne sem jednou za mesic spinila, doktor rikal ze to sedne tak 1 z 10
Radinko , já ti nevím… Osobně HA neberu a ani nemám v úmyslu začít; je to podle mého chemický zásah do těla jako blázen. A s tou menstruací - určitě je pravda, že ženy dříve nemívaly za život tolik cyklů jako teď, ale na druhou stranu se to do stavu, v jakém to je teď, dostávalo postupně, určitě ne ze dne na den (obrazně řečeno
) a ženské tělo se tomu přizpůsobovalo. Takže si rozhodně nemyslím, že by menstruace byla pro ženu něčím nepřirozeným a škodlivým. A co se týče dr. Uzla - znám ho osobně a jeho názory mi fakt nesedí. Tvrdí mj. i to, že by všechny ženy po přechodu měly mít hysterektomii (chirurgicky odejmutou dělohu), aby náhodou nedostaly rakovinu
. Ne, to jsem si fakt nevymyslela! Takže tolik můj názor. I když samozřejmě respektuji opačné pohledy na věc a pokud někomu experimentování s HA vyhovuje, nic proti tomu
.
Ahoj,
tak já mám podobné zkušenosti s Evra náplastmi. Doktorka mi řekla, že není problém udržovat cyklus jednou za tři měsíce a musím říct, že se mi výrazně ulevilo. Dříve mě pokaždé před menstruací trápily migrény, bolelo mě břicho, záda, byla jsem totálně podrážděná. Jakmile jsem zajela tenhle systém, tak postupně vše odeznělo a jsem v klidu. Ale asi záleží na člověku, jak to jeho tělo vezme a taky na HA.
Nedávno mě zaujal v jednom časopise článek, ve kterém nějaký doktor doporučoval při braní HA nedělat pauzu na to, aby proběhla menstruace, ale brát tabletky 3 měsíce v kuse. MS prý hodně vyčerpává tělo a je nepřirozená, protože ženy kdysi dávno…! byly buď těhotné nebo kojily a MS měly jenom velice málo. Pořád mi to vrtá v hlavě, něco pravdy na tom přece jenom je, ale kde jsou ty doby, kdy byly jeskyně prostorné pro 20 potomků, že jo? Zaujalo mne to z toho důvodu, že máme v rodině silnou chudokrevnost. Já jsem zatím OK, ale s mojí MS po druhém porodu se asi brzo zařadím mezi čestné bledulky naší rodiny. HA zatím neberu a trošku se to příčí mému přesvědčení, nicméně o této variantě začínám dost vážně uvažovat. Mluvila o tom některá z vás s vaším gyndařem? a nebo to zkoušíte vy nebo někdo z okolí? Co si o tom myslíte?