Mateřská dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
6.7.05 22:04

Mateřská dovolená

Ahoj holky, jsem teď druhým rokem na MD a plánujeme další mimi.
Jak je to pak s MD? Budu pobírat na obě děti to samé jako na jedno nebo se to o něco navyšuje.
Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
6.7.05 22:20

Ahoj,
budeš pobírat to samý jako na jedno,jen dvakrát příspěvek na dítě a podle výplat,možná i sociální přídavky.Myslím,že životní minimum pro 4člennou rodinu je měsíčně 18080Kč.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.05 23:48

Uuuu…18000,– pro čtyřčlenou rodinu, jsme tři a máme životní minimum 9000 a nejaký ty drobný… vím, že když najedeš na seznam, tuším finance, tak si zadaš váš rodinný příjem a vypočítá ti to co potřebuješ. Od živ. minima počinaje, jsou tam i dávky na které by jste měli mít konkrétně nárok, přes stavebko. Tak ať vám to dobře vychází. Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.7.05 08:09

přesně tak, po těch 28týdnech budeš brát jenom jeden rodičák
a těch prvních 28týdnů klasicky těch asi 69% platu -bere se průměr za poslední odpracovaný rok, tj. nejspíš bys měla mít stejně jako jsi měla s prvním dítětem - pokud ti ještě tedy trvá prac. poměr. Pokud ne, hned od začátku bereš těch cca 3600Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.14 12:22

Ahoj. chtěla bych se zeptat. termín porodu mám 18.1.2015. kdy mohu nastoupit na MD? vypočítala jsem, že je to v období od 23.11.2014 od 7.12.2014. počítám to správně? děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
6727
27.11.14 12:29
@Anonymní píše:
Ahoj. chtěla bych se zeptat. termín porodu mám 18.1.2015. kdy mohu nastoupit na MD? vypočítala jsem, že je to v období od 23.11.2014 od 7.12.2014. počítám to správně? děkuji :)

6-8tydnu pred porodem :palec: mas to ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 12:31

@jalisca díky ;)

• Citovat
  • Upravit
2528
27.11.14 12:31

Ahoj, nástup na mateřskou by měla být 6-8 týdnů před termínem porodu. Je to jen na tobě jak to budeš chtít. Gynekolog ti dá formulář a ten vyplníš a jen ho zaneseš do zaměstnání. To je vše. Jinak to počítáš správně. V tomto období co jsi napsala by ti měl dát ten papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.11.14 12:33

Kdyby si něco potřebovala ještě, tak klidně napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.14 12:37

@lucie.edgar já jsem dnes byla na gyn a musela jsem se přihlásit sama, nevím jestli by to vůbec řekly. sestra se mě ještě ptala jestli jsem si to spočítala, tak nevím. nechápu, tak jsem se chtěla jěště ujistit. chtěla jsem MD od začátku měsíce, abych to neměla rozkouskované, protože jsem v PN.

• Citovat
  • Upravit
6727
27.11.14 12:40

Tak to se divim, ze se clovek musi prihlasit sam :nevim: ja pujdu na materskou v unoru a doufam, ze mi to dr vypise sam..i kdyz ja to rozkouskovane mit bohuzel budu. Taky mam PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.11.14 12:44

Holky taky jsem byla na PN. Já jsem teda nic říkat nemusela. Ono je to asi podle doktora. Nastoupila jsem ne mateřskou 14,ale to vůbec nevadilo. Část vám pošlou za nemocenskou a část mateřskou. O nic nepřijdete nebojte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
27.11.14 12:55

Taky jsem si o nic říkat nemusela.. doktor se mě ptal už dopředu… ptal se, jestli mám nárok a hned psal 6 týdnů před termínem… no jenže já pracovala 9 měsíců a pak v druhém zaměstnání jsem měla smlouvu na 4 měsíce a po 3 měsících šla marodit… a ze sociálky mi přišlo rozhodnutí - že nemám nárok, protože mi končila ochranná lhůta 14. srpna a já si žádala od 30. tuším… prostě nějak tak, 14 dní po skončení…

no ve finále mě doktor sprdnul, proč jsem neřekla že chci 8 týdnů před termínem, že prý si to musím rozmyslet a spočítat sama (tak proč psal hned 6 týdnů? :DD)

napsal mi žádost novou, a to už jsem se do ochranné lhůty vešla :nevim:
takže přehnaná aktivita doktora taky není úplně ok.. kdyby se nejdřív zeptal, mohla jsem si to všechno zjistit a spočítat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.11.14 13:08

No já teď na začátku ledna budu vyřizovat rodičovskou. No vůbec se netěším na to lítání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
27.11.14 13:14

@lucie.edgar taky? :) mě to taky čeká… :zed: papíry už mám, ze sociálky potvrzený vyměřovací základ atd… to taky.. a stejně se toho děsím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí