Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. ☺️ Hledam na netu odpoved, ale marne.. Prosim prosim.. Termin porodu mam 18.5. Jsem na neschopence ze zdravotnich duvodu. Na posledni kontrole mi Dr. na gynde rekl, ze neschopenku ukonci 6 tydnu pred TP. Tzn. 6.4.. Chapu dobre, ze nastup na materskou budu mit 7.4.? Identifikator pro zamestavatele mi prijde kdy prosim? A kdyz treba poslu zamestanavateli identifikator 10.4., kdy ocekavat penize? Vim, ze socialka ma 30 dni na vyrizeni po obdrzeni vsech podkladu od zamestanavatele.. Ale chapu to dobre, ze kdyz mi gynda ukonci neschopenku a zada nastup na materskou na druhy den, tak nez vyridim v praci a prace socce, muzu byt dva mesice bez penez? 😲 Diky moc ❤️
@MichaelaKP zaleží jak rychle to z prace odešlou, ale ono to jde pak rychle, většinou to navazuje na tu neschopenku. Takže jestli to z prace poslou hned, tak by materska za duben mela prijit uz v květnu.
Já to měla stejně a bez peněz jsem nebyla
neschopenka a na poslední 2 měsíce mateřská.
Já byla tři měsíce bez peněz, protože byl nějaký problém. Ale tak měla jsem nasetreno a partnera.
Většinou to vyřizují rychle pokud je vše v pořádku. A budeš mít peníze ještě z neschopenky
@MichaelaKP 6.4. je neděle, takže podle me ti gynda ukončí neschopenku ve čtvrtek 3.4.,4.4. v patek nastoupis na mateřskou. Prijde ti ten den identifikátor (prijde hned, jak to sestra klikne do systemu) smskou, ten identifikator preposles na personální nebo mzdové účetní ještě ten den. Ti vyplní formulář, který přijdeš podepsat, nebo me to poslali emailem (ja to vytiskla, podepsala, oskenovane poslala zpet emailem a originál poslala do kanceláře) a ti to datovkou poslali na CSSZ. Penize za MD mi prisly pak do 14 dni na účet (jižní Čechy). Par dni předtím mi přišly peníze z neschopenky.