Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je toho dost na netu. pokud nemáš na mateřskou nárok ty, může si ji vzít otec, ale nesmí při tom vykonávat své zaměstnání (resp. nesmí mít stejnou smlouvu, jako měl před mateřskou, takže by musel jít třeba na brigádu, nebo změnit pracovní pozici, pokud toto nelze, musel by si hledat jinou práci nebo být doma). U rodičáku je to jedno, pokud nemáš nárok ty, může jít otec, tam je jediná podmínka, že dítě nesmí být ve státní školce, jinak je to jedno. Může ho brát jakože otec, chodit do práce a ty jakože „hlídáš“.
@lalaláček a nevíš náhodou jestli muže být na otce napsána mateřská a poté o rodičovská ? Mám v tom guláš promin ![]()
@Anonymní píše:
@lalaláček a nevíš náhodou jestli muže být na otce napsána mateřská a poté o rodičovská ? Mám v tom guláš promin
@lalaláček píše:
U rodičáku je to jedno, pokud nemáš nárok ty, může jít otec, tam je jediná podmínka, že dítě nesmí být ve státní školce, jinak je to jedno. Může ho brát jakože otec, chodit do práce a ty jakože „hlídáš“.
Tohle už je duševní lenost.
Rodičovský příspěvek nemusíš psát na otce dítěte. Můžeš ho čerpat normálně ty a zvolit si měsíční částku podle příjmů otce, tak že doložíš k žádosti vyměřovací základ otce dítěte.
Ahoj holky, možná budu mít pro někoho hloupý dotaz, ale já o tom nic nevím, tak se chci zeptat.. slyšela jsem, ze je možnost aby mateřská byla napsána na otce, nebo nevím jestli rodičovský příspěvek, jsem z toho zmatena
a jak to v takových situacích chodí?
budu rada za nějaké informace