Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den mam dotaz v lednu cca jsem skoncila v praci po 2 letech a momentalne jsem vedena na uradu prace na materskou mam nastoupit 3.6.18jestli jsem to dobre pochopila narok na materskou mam jen nevim co mam napsat do papiru o zadost na penize kdo me bude vyplacet zda tam napsat urad prace a nebo byvaliho zamestnavatele? A jeste jedna otazka momentalne se mi vyrizuje nova obcanka kvuli trvalemu bydlisti myslite ze s tou starou plus papir od uradu ze se mi dela nova muzu vybehat tu socku plus v nemocnici porodopis zda me stim vemou? Snad jste me pochopily
predem dekuji ![]()
Mateřskou dovolenou by měla vyplácet OSSZ, tam vám určitě poradí, co a jak. A se starou občankou a náhradním lístkem od úřadu můžete zařídit vše potřebné, dokud vám nevystaví novou. ![]()
@Kaca2310 Peněžitou pomoc v mateřství vyplácí OSSZ. Žádost od gynekologa předej bývalému zaměstnavateli, on k ní připojí přílohu a odešle to na OSSZ.
@Lendeš
Aha ja prave jdu sesteho na pracak a tam mi tvrdi ze jim tu zadost na na materskou mam prinest potvrzenou tak ja nevim jestli to mám odnest na pracak a nebo byvalemu zamestnavateli :/
@Kaca2310 Tak oni ji zřejmě chtějí vidět kvůli vyřazení z evidence. Tak to by jim mělo stačit si ofotit předtím než to předáš bývalému zaměstnavateli si myslím - ale to je jen můj odhad, takže se na tom ÚP ještě radši zeptej, co přesně po tobě chtějí. Každopádně oni za tebe PPM nevyřídí, oni to na OSSZ posílat nebudou.
@Lendeš dobre tak ja si to pateho skocim potvrdit sesteho to hodim na pracak a z pracaku bych to hodila do byvale prace
moc Vam dekuji ![]()
@Lendeš
Mohla bych se jeste zeptat? Kdyz jsem ted na pracaku a mam i podporu v nezamestanosti prvni mi prijde ted v pondeli ale ja kdyz nastoupim na materskou ted 3.6 tak pocitam ze me automaticky vyradi z pracaku ale prvni materska mi prijde az v cervenci protoze se dava zpetne co jsem pochopila takze ja v cervnu budu bez penez uplne nebo ikdyz me ted vyradi tak mi v cervnu prijde posledni podpora? Moc dekuju nemuzu byt bez prijmu a uplne se v tom ztracim :/
@Kaca2310 Podpora se taky vyplácí zpětně, takže v červnu dostaneš podporu za květen. Ale pak u první výplaty PPM to někdy trvá déle..tam záleží, kdy zaměstnavatel předá v pořádku podklady na OSSZ.