Mateřská vs. prace - co je náročnější?

Anonymní
12.12.15 09:28

Materska vs. prace - co je náročnější?

Hned po ránu jsem se musela naštvat. Mam 20 měsíčního syna, který je opravdu zive dite. Přes den nemam vůbec čas pro sebe, protoze se mu musím věnovat a neustále ho hlídat, aby nedělal to, co nemá. Přes den nespí vůbec a v noci se poslední měsíc cca 10× probouzí. Takže se taky moc nevyspím. No a dnes jsem si šla lehnout až o pul 1 - moje chyba, ale s chlapem jsme si povídali. Syn se probudil v 1, o pul 2 a ve 3. No a o pul 4 vstával! Takže jsem téměř nespala. Chlap spal v obýváku, takže se v pohodě vyspal. Já jsem se syna snažila všemožnými způsoby uspat, ale on usnul až i půl 7 s tim, že se o pul 8 zase probudil. Tak jsem ho prevlikla a šla mu udělat UM. Chlap se mezitím probudil a vstal. Já jsem byla úplně nevyspana, tak jsem si šla ještě lehnout. V 9 jsem vstala a říkám chlapovi, že jsem spala jen 4 hodiny a on na me vyrukoval s tim, že on tak spí každý den. A ja mu říkám, že on se ale 10× za noc ne probouzí a nemusí uspavat malyho. A on prý, že se někdy taky probouzí. A ja říkám, že ty se ale 24 hodin denne nestarás o děcko. A on ze chodi do prace. Jasne, ale on byl vyloženě naštvaný, že jsem si dovolila ještě lehnout a on se musel hodinu starat o syna. Pohádali jsme se a on se sbalil a sel pryc. Co si o tom mám myslet? On si jako mysli, ze si valim šunky???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2562
12.12.15 09:36

Mateřská je nejnáročnější když začne lézt na mozek. Malý měl 2,5, když jsem šla do práce a byla to pro mě hraniční varianta, než by mi hráblo. V práci si proti mateřské doslova válím šunky, už jen tím, že se dokonce v klidu naobědvám, nebo můžu deset minut přemýšlet a u toho soustředěné čumět doblba. A u toho vím, že syn má skvělou školku a program s vrstevníky. A já pro něj letím úplně natěšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
12.12.15 09:36

To jsou chlapi. normálka. srovnat se to nedá. každé je nějak náročné. bohužel mateřská je 24 hodin, žádný noci ani víkendy se nepočítají jako odpočinek:( každopádně chlap taky pracuje a já doma „odpočívám“. každopádně když hlídá výjmečně on, tak mu uvařim, a když přijdu domů tak je tu bordel jak v tanku - protože se přece stral o malýho a neměl čas ani dát špinavý nádobí do dřezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
12.12.15 09:40

První RD jsem vnímala krásně, ale tak, že je to mazec, že to leze tzv. na mozek a je to dřina. Pak přišla práce a dva šílené ženské kolektivy, které dělaly navzájem sobě i mě peklo ze života. Druhé těhu bylo vysvobození. To vnímám zcela opačně, jsem ráda, že jsem doma. Až na některé dny určité ponorky, ale to muži oznamuji - dnes mám krizi a on trochu pomůže. Trochu :mrgreen: Nediv se mu. On je hlavní živitel rodiny, aspoň nyní, a v práci zažívají taky stres. I mužské plemeno si dokáže v práci atmosféru ztížit a dělat si podrazy. Nemají to taky jednoduché. Upřímně, měla by ses mu omluvit, že jsi to přehnala. Ae já to občas takly slýchávám, že nic nedělám a že se mám, že jsem doma, to bych mu nejradši :cert: :cert: :zed: :mrgreen: Závidí. Chlapi se chtějí jen najíst a spát. Toť vše.

Příspěvek upraven 12.12.15 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
12.12.15 09:41

Já jsem jednoznačně vyhodnotila, že náročnější je mateřská. Proto jsem nastoupila zpátky do práce v 7mi měsících starší a 13ti mladší (na 0,5 úvazku teda) - chodím do práce odpočívat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.12.15 09:45

Nejlehci materska s jednim, tak nastejno s praci mi prijde materska se dvema, a proti materske se trema je prace v podstate leharo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.12.15 09:46

Bohuzel tyhle veci se lip vysvetluji a resi, kdyz nejsou oba nevyspali a nas.rani… pokud uz jsou oba rodice na hrane, tak staci blbe zvoleny ton hlasu a je zle.
chlap kdyz toho ma v praci moc, tak ma pochopitelne pocit, ze doma s ditetem (byt narocnym) to musi byt lepsi. na coz funguje spolehlive jednoducha terapie - nechat mu ditko na cely vikend, s tim at neco uvari a poklidi. pravdepodobne v pndeli rano pujde do prace velmi rad.

ale tim nehanim chlapy obecne (u tveho konkretne netusim, zda pomaha, zda ma pochopeni a tohle byl ulet, nebo jestli je prose sobec). pokud je zenska doma a chlap ma na sobe „brime“, ze proste musi uzivit rodinu a udrzet praci za kazdou cenu, to taky muze lezt na mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
12.12.15 09:47

@Ali-Ali :palec: souhlasím, ne vždy je ráno moudřejší večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
12.12.15 09:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.15 09:49

Můj muž říká, ze do práce chodí od děti relaxovat. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.12.15 09:52

Taky jsem brzy začala chodit do práce. Manžel se musel starat o děcka a pochopil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.15 09:55

Myslím si, že MD chlapi nikdy neocení a nedokážou si představit, co to obnáší. Já jsem na dva týdny v červenci jela s 3,5letým a 4 měsíčním miminkem na dětský tábor dělat zdravotnici, protože neměli nikoho jiného a měla jsem tam s dětmi pokoj a normálně sociálky. Naštěstí jsem se nemusela starat o vaření, to bylo jedinné plus oproti domovu, ale zato dvě děti a k tomu ošetřování ostatních. Občas to byl záhul, ale užila jsem si to, vypadla jsem ze stereotypu. Avšak na to konto mi chlap řekl, že když jedu na dovolenou, tak on si vyrazí s kamarády na týden (v jiný termín) sportu - kolo, windsurfink, in-line, rafty. Můj letní tábor bral jako mojí dovolenou, ačkoliv jsem se starala o děti a neodpočinula jsem si, on si tu svou užil dle svých představ a s kamarády a pak, když jsem chtěla společnou dovolenou, tak mi řekl, že už jsem na dovolené byla a že on nikam nejede, že potřebuje dělat kolem baráku a proč si jako stěžuji. :pocitac: :pocitac: Píšu anonymně, je to pro mě osobní, nejsem zakl.

• Citovat
  • Upravit
5822
12.12.15 10:07

Záleží co za práci, ale mateřská je ve většině srovnání náročnější hlavně proto, že si nelze odpočinout. Musíme být neustále ve střehu, když jsou děti např. nemocné, je to vyloženě o zdravý rozum :lol:.

Naštěstí mám doma manžela, který to vnímá stejně a říká, že si jde do práce odpočinout :lol:. S dětmi tráví čas, chodím 2× týdne cvičit od 4 měsíců třetího dítka, umí se postarat a nikdy jsem od něj neslyšela, že doma odpočívám. Naopak mi říká, že nechápe, jak to můžu vydržet :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
12.12.15 10:29

Pro mě byla rozhodně náročnější mateřská. Zlatá práce oproti 10 hodinovému řvaní denně. Divím se, že jsem nespáchala sebevraždu. Vůbec jsem si tak mateřskou neužila, bohužel. Do práce jsem šla na půl úvazku, když bylo malé 16 měsíců. Konečně jsem si v klidu vypila kafe a naobědvala se v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.15 10:32

Asi záleží na tom JAKÁ PRÁCE… :mrgreen: :mrgreen: Třeba 28 tříletých dětí taky není žádný med…ale zase je nemám 24/denně…teď teda je to náročnější, Vánoce…akce…takže jsem byla v práci i 10 hodin denně. :roll: Ale děti odevzdám, zamknu a jdu domů…večer spím v pohodě. Obojí (práce i mateřská) má svoje pro a proti, záleží jak na druhu práce, tak na „náročnosti“ dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí