Mateřská, rodičák a brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.4.16 20:44

Mateřská,rodičák a brigáda

Maminky, chtěla bych se zeptat a poradit.
Momentálně pobírám mateřskou, v léťe přejdu na rodičák.. Od příštího měsíce budu mít brigádu(práce z domova) Jsem s dítětem sama, takže budu mít rodičák, alimenty a příspěvek na bydlení.. Chci se zeptat když budu mít brigádu a budu jí mít normálně přiznanou, strhnou mi nějak peníze? Třeba z toho příspěvku na bydlení? Nebo jak to udělat, řešit? Chci si přilepšit a ne, že si vydělám něco navíc a strhnou mi kvůli tomu příspěvěk na bydlení a byla bych na tom furt vlastně stejně.. vůbec nevím jak tohle funguje.. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30922
19.4.16 20:49

Ano, bohuzel se ti o to snizi prispevek na bydleni. On primarne se ma snazit clovek zajistit sam, stat nastupuje az v pripade, kdy to clovek sam nezvlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.16 20:51

@Cuddy Děkuji za odpoved :)

• Citovat
  • Upravit
19.4.16 23:10

Bohužel v ČR to tak funguje… :( myslí si že za tu almužnu rodičovského příspěvku využije nejlépe celá rodina… Leda to v příjmech neuvést, ale zase kdyz vás nekdo práskne tak je problém… Nejsem člověk co má rád podvody a ani k tomu nechci nijak navádět… Ale bohužel to takto praktikuje každý a kdyz si jen představím kolik peněz berou někteří občané od sociálky a maminky s dětma nemají pomalu co jist… :nevim: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.16 07:43
@Anonymní píše:
Maminky, chtěla bych se zeptat a poradit.
Momentálně pobírám mateřskou, v léťe přejdu na rodičák.. Od příštího měsíce budu mít brigádu(práce z domova) Jsem s dítětem sama, takže budu mít rodičák, alimenty a příspěvek na bydlení.. Chci se zeptat když budu mít brigádu a budu jí mít normálně přiznanou, strhnou mi nějak peníze? Třeba z toho příspěvku na bydlení? Nebo jak to udělat, řešit? Chci si přilepšit a ne, že si vydělám něco navíc a strhnou mi kvůli tomu příspěvěk na bydlení a byla bych na tom furt vlastně stejně.. vůbec nevím jak tohle funguje.. Děkuji za rady.

určitě se Ti ta brigáda počítat jako příjem bude, ovšem i tak Ti nestrhnou celou částku, ale budeš mít o chlup víc, než jsi měla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.16 07:43
@MarkétaPol píše:
Bohužel v ČR to tak funguje… :( myslí si že za tu almužnu rodičovského příspěvku využije nejlépe celá rodina… Leda to v příjmech neuvést, ale zase kdyz vás nekdo práskne tak je problém… Nejsem člověk co má rád podvody a ani k tomu nechci nijak navádět… Ale bohužel to takto praktikuje každý a kdyz si jen představím kolik peněz berou někteří občané od sociálky a maminky s dětma nemají pomalu co jist… :nevim: :zed: :cert:

to jsou kecy toto.. proč by měl stát platit příspěvek v plné výši někomu, kdo si přivydělává? twl, to by nám taky mohl hradit hypotéky a pod, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.16 21:43

@martina.se Spíš jde asi o to, že pak to tady vypadá jak to vypadá.. člověk má nějaké peníze a když si chce přivydělat, tak mu strhnou příspěvek a je na tom samém.. Proto je tu X lidí kteří raději nemakaj když to takhle funguje a valej se doma na podpoře.. je to smutný je to tak..

• Citovat
  • Upravit
72725
23.4.16 07:46
@Anonymní píše:
@martina.se Spíš jde asi o to, že pak to tady vypadá jak to vypadá.. člověk má nějaké peníze a když si chce přivydělat, tak mu strhnou příspěvek a je na tom samém.. Proto je tu X lidí kteří raději nemakaj když to takhle funguje a valej se doma na podpoře.. je to smutný je to tak..

maj si vydělávat.. proč by ses měla mít dobře díky státu? Makej, a měj se dobře vlastním přičiněním.. je naprosto v pořádku, že ty příspěvky pak sundají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
23.4.16 07:49
@Anonymní píše:
@martina.se Spíš jde asi o to, že pak to tady vypadá jak to vypadá.. člověk má nějaké peníze a když si chce přivydělat, tak mu strhnou příspěvek a je na tom samém.. Proto je tu X lidí kteří raději nemakaj když to takhle funguje a valej se doma na podpoře.. je to smutný je to tak..

Ano, mas pravdu, je to smutne. Nemely by byt zadne socialni davky pro zdrave lidi, aby se lide nemuseli potykat s takovymi problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.16 08:17
@Cuddy píše:
Ano, mas pravdu, je to smutne. Nemely by byt zadne socialni davky pro zdrave lidi, aby se lide nemuseli potykat s takovymi problemy.

přesně tak. Sociální dávky mají být pro potřebné, to nemakačenkové řvoucí o diskriminaci fakt nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat