Mateřská/rodičovská dovolená

175
27.1.21 23:21

Mateřská/rodičovská dovolená

Ahoj. Mám takový dotaz. Momentálně jsem na rodičovské dovolené s prvním prckem. Mateřskou jsem nepobirala, mela jsem odpracovany víc než rok, ale jelikož jsem předtím nepracovala na smlouvu, nýbrž na dohodu, tak nárok na mateřskou zaniká. Dneska mě však známá zaskočila s tím, když mi řekla, že když teď čekám druhé mimi a jsem na rodičovské, že na druhé mimi bych měla mít na mateřskou nárok, je to možné? Jak to vlastně funguje v tomto případě, kdy navazuje rodičovská dovolená z prvního na další dítko? Předem děkuji za všechny informace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
562
27.1.21 23:45

Dobrý den, z toho co mám načtené, tak určitě nárok na mateřskou mít nebudete. Když ty děti na sebe takhle navazují, tak výše mateřské je u druhého stejná jako u prvního dítěte.
Jestli chcete mít 100% jistotu, zavolejte nebo pošlete mail na úřad práce - mail můžete poslat i na podatelnu ÚP. Odpoví mailem nebo vám zavolají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.1.21 23:57

Pokud jsi neměla nárok u prvního, tak nemáš ani teď. Jedině, že bys pracovala. Ale předpokládám, že žádnou smlouvu nemáš, takže nejsi ani zaměstnaná a nejsi na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.1.21 23:59

Jinak dá se přejít z rodičovské na druhou mateřskou, když jsi pořád zaměstnaná. A před prvním jsi měla na PPM nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.1.21 00:01
@Mainada píše:
Dobrý den, z toho co mám načtené, tak určitě nárok na mateřskou mít nebudete. Když ty děti na sebe takhle navazují, tak výše mateřské je u druhého stejná jako u prvního dítěte.
Jestli chcete mít 100% jistotu, zavolejte nebo pošlete mail na úřad práce - mail můžete poslat i na podatelnu ÚP. Odpoví mailem nebo vám zavolají :)

Zakladatelka by hlavně musela být zaměstnaná a to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.1.21 00:18

@Mainada ÚP nemá s mateřskou (PPM) nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.1.21 07:16

Pokud chápu správně, tak nejsi aktuálně zaměstnaná. Takže nejsi na Rodičovské dovolené, ale pobíráš Rodičovský příspěvek. Pokud nebyl na PPM nárok poprvé a nepracuješ mezi dětmi, tak nárok samozřejmě není a po porodu bys zase pobírala Rodičovský příspěvek :mavam: ( PPM se neřeší na ÚP, ale přes ČSSZ/OSSZ )

• Citovat
  • Upravit
8
12.2.21 19:32

Rodicovsky prispevek

Źdravim chci se zeptat bude mi skonci materska po 2letech v kvetnu na syna. Mam jeste starsi dceru te v dobu budou 3. Je neco co se vyrizuje po skonceni materske neco jako ta materska. Nevyznam se v tom dceru v roku materskou sebrali a dali ji synovi tomu ted bude koncit, dcera uz od narozeni syna nebere zadne penize respective ja na dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.2.21 12:55
@Joe00 píše: Źdravim chci se zeptat bude mi skonci materska po 2letech v kvetnu na syna. Mam jeste starsi dceru te v dobu budou 3. Je neco co se vyrizuje po skonceni materske neco jako ta materska. Nevyznam se v tom dceru v roku materskou sebrali a dali ji synovi tomu ted bude koncit, dcera uz od narozeni syna nebere zadne penize respective ja na dceru.

Vůbec nerozumím na co se ptáš. Mateřská ale končí půl roku po porodu, pak je rodičovský příspěvek. Pokud porodíš druhé dítě. Tak se rp na první stopne. A ty bereš peníze jen na druhé dítě. Pokud jsi teď vyčerpala rp na syna, tak už nic nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.4.21 11:38

Mateřská dovolená - dávky

Ahojky holky, mám prosbu. Chodí Vám mateřská vždy ve stejný datum nebo to je různé kdykoliv v mesici?

Já jen, že mě vždy přišla k 2.dni v měsíci a teď pořád nic, tak jen jestli nějaká chyba ze strany ČSSZ nebo posílají jak se k tomu dostanou.
Děkuji za odpověď Katka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.4.21 11:22
@Keeitt píše:
Ahojky holky, mám prosbu. Chodí Vám mateřská vždy ve stejný datum nebo to je různé kdykoliv v mesici?Já jen, že mě vždy přišla k 2.dni v měsíci a teď pořád nic, tak jen jestli nějaká chyba ze strany ČSSZ nebo posílají jak se k tomu dostanou.
Děkuji za odpověď Katka :)

Mně většinou +- stejný den. Pokud to není ta první, tak už to chodí automaticky. A taky si uvědom, že 2.byl státní svátek a v pondělí byl svátek taky. Tak je to vcelku jasné, proč se zpozdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5982
11.4.21 11:53

Mně přišla v pátek 9.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie