Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@zvědavá borůvka píše:
Budu rodit až na podzim svého prvního potomka, proto s vlastním mateřským mlékem ještě nemám zkušenost
Děláme si s chlapem srandu, že jestli budu mít hodně mléka a mimino to nebude stíhat pít, tak si budu odstříkávat do bandasky, dávat do ledničky a budem to pít místo kravského mléka
Nebojte, sranda.
Ale ze zvědavosti já i on určitě ochutnáme jak chutná.
Btw. co by se stalo kdybychom ho fakt v domácnosti používali místo klasického kravského? Je to asi hodně ujeté že?![]()
tak to je asi věc názoru, na jednu stranu je to zdravější než kravský nejspíš, ale na stranu druhou, mě to připadá hrozně nechutný, já to ani nikdy neochutnala, blé. a to jsem chodící mlíkárna už přes 3 roky v kuse, ale nenapadlo by mě to pozřít ![]()
Jakože by ti přišla návštěva a do kafe by jsi jim každému stříkla, jak kdo by chtěl? ![]()
Mě to teda přijde ujetý nahradit to kravským, ale ochutnat určo ano, taky jsme s manželem ochutnali, je to takový slaďoučký
s tím, že dáme návštěvě do kafe jsme si taky dělali srandu ![]()
Ale samozřejmě bych tohle návštěvě neudělala ![]()
Můj názor je, že si radši koupím láhev mlíka. Vím co se mnou vždycky těhotenství a následné kojení udělalo, po pár měsících kojení bylo vidět, že tělo mele z posledního.
Ona taková kravička toho nemá moc na práci, jen žere, bučí a vyrábí mlíko, kdežto běžná ženská s miminem je nevyspaná, má na starosti dítě/děti, domácnost, produkci mlíka bych držela tak, aby to stačilo dítěti, ale jinak by mi to přišlo zbytečně vyčerpávající pro tělo.
@Gladys OT: Vesmírná mluvilka, to jsem ještě neviděla.
Jsi tu jediná?
Jinak souhlas, taky bych neprodukovala víc, než je nutné, je to pro tělo velmi vyčerpávající.
@Cuarentena ač se to zdá neuvěřitelné, tak nejsem nejukecanější uživatelka amimina, třeba taková Kamča. dalmatinka má určitě víc, na další si nevzpomenu, ale jsou holky, které mají víc příspěvků a to v řádech tisíců a možná i desetitisíců ![]()
Já jsem teda prvních šest měsíců odsávala denní dávku pro staršího syna. A to střídavě kojím nebo jsem těhotná bez přestávky víc jak tři roky a nemám pocit, že by mě to nějak extra vyčerpávalo
A to vážím necelých 51 kilo (náhodou na linii je to fakt dost dobrý
).
Myslím, že pro lidský organismus je mateřské mléko lépe stravitelné než kravské, ale že bych ho kvůli tomu pila?
Samozřejmě jsem ochutnala, je to sladké, ale na mě to má takový hořký ocásek ![]()
@Cuarentena píše:Šája má kolem 70 tisíc a má nejvíc
@Gladys OT: Vesmírná mluvilka, to jsem ještě neviděla.Jsi tu jediná?
Jinak souhlas, taky bych neprodukovala víc, než je nutné, je to pro tělo velmi vyčerpávající.
Já MM ochudnala jednou, omylem
Prvního syna jsem dokrmovala Nutrilonem a pokaždý trochu uchutnala kvůli teplotě. Jednou se mi tak povedlo ochutnat i MM a asi mám jiný složení, protože to bylo naprosto bez chuti ![]()
@zvědavá borůvka Masakrrr
Nu ale proti gustu zadny disputat
Ale na chut teda nic moc, aspon pro mne
Manza ten to ani nedal ![]()
Těch pár přebytků z prvních dní vypila kočka
Z misky teda. Samozřejmě. ![]()
@Gladys píše:
Můj názor je, že si radši koupím láhev mlíka. Vím co se mnou vždycky těhotenství a následné kojení udělalo, po pár měsících kojení bylo vidět, že tělo mele z posledního.
Ona taková kravička toho nemá moc na práci, jen žere, bučí a vyrábí mlíko, kdežto běžná ženská s miminem je nevyspaná, má na starosti dítě/děti, domácnost, produkci mlíka bych držela tak, aby to stačilo dítěti, ale jinak by mi to přišlo zbytečně vyčerpávající pro tělo.
náhodou je to boží! V životě jsem nejedla tolik, jako teď! Jím uplně všechno!! (pro někoho možná normální, pro mě vzácnost po 10ti letech omezování se) i dorty!!! A hubnu cca 500gramů týdně! Nikdy nechci přestat kojit ![]()