Kojení z jednoho prsa

1327
4.10.10 08:21

kojeni z jednoho prsa

chci se zeptat kojim od 2 mesice jen z jednoho prsa druhe odmita cimm to muze byt u tech dvou sem takovy problem nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
4.10.10 08:34

Z toho druhého buď neteče mlíčko tolik a nebo pokud pije raději z levého, tak jsem slyšela, že to může být tím, že miminko rádo poslouchá srdíčko :-) Ale to se mi zdá nepravděpodobné. Ale pokud mimčo preferuje jeden prs, tak se má vždy nabízet první ten, který nechce-tím se víc podpoří laktace a bude z něj téct taky tolik mléka jako z druhého. Mě to dělal malý taky, až jsem zjistila, že z pravého neteče skoro nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
4.10.10 08:55

Může to být tím, že v jednom prsu je méně mléka (může se tam tvořit fakt malinko) nebo se z něj mléko pomalu spouští. Některé děti nejsou trpělivé a nechtějí sát na prázdno. Takže prs se málo stimuluje a tvorba mléka pak samozřejmě klesá.
Moje kamarádka už od prvních týdnů kojila jen z jednoho prsa, druhé nikdy nerozkojila. A kojila 5 měsíců plně i z jednoho :wink:.
Já jsem měla taky v jednom méně mléka, když jsem kojila zrovna z něj a nestačilo, tak jsem dokojila z druhého. Žádný problém nebyl.
Můj syn byl taky líný, jak to neteklo samo, dělal scény. Od třetího měsíce bylo každé kojení boj, ale po zavedení příkrmů se to trochu zlomilo. Ovšem klidné kojení, o tom se mi mohlo jen zdát 8-). Po půl roce už to bylo lepší, ale potom asi v 8 zase nechtěl kojit přes den, jen v noci nebo k ránu :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
4.10.10 11:44

Malej taky odmítal jedno prso, tak jsem ho položila na polštář a nafingovala polohu jakou měl rád a najednou pil. Prostě při kojení chtěl mít hlavičku otočenou napravo.. Sice bylo kojení trochu nepohodlné, ale pomohlo to :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
4.10.10 12:41

:think: ahojky…mam 5tydenniho klučika, od zacatku trochu preferoval leve prso a po pravem se dozadoval este i druheho(obracene to ale nedelal).mam desne citlive bradavky a prsa a uz jsme je stihli znicit :zed: nejsem kuli bolestem u kojeni a po kojeni schopna ho nakojit, takze odstrikavam a pak krmim strikackou…zacalo mi ale kuli tem bolestem mliko odchazet…takze musim prikrmovat…teda spise ted uz jsme na UM a kdyz mam odstrikano tak dam MM. vypozorovala jsem ze z praveho prsa odsaju max 20ml a z leveho dam nekdy 50-150ml na jedno odsavani…takze asi fakt v tom jednom bylo stale mlicka mene a ted tam neni nic :-( uz jsem vzadala to ze bych ho kojila normalne, tak ho ucim na lahvicku…ale nekdy mu to jde a nekdy ne…tak uvidime… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.10.10 12:49

Dva týdny po porodu jsem dostala zánět levého prsu, kde se pak okamžitě snížila laktace na naprosté minimum. I přes veškeré rady laktačních poradkyň jsem bohužel prso nerozkojila a tak jsem to ve dvou měsících vzdala a naprosto bez problémů kojím jen pravým (9,5m). Teda pokud nepočítám o dvě čísla rozdílnou velikost, kterou řeším vycpávkou v podprsence :lol: Laktaci jsem nevrátila, jen jsem byla vynervená, lítala jen kolem prsou a malej byl akorát vzteklej, že mu nutím prázdnou mlíkárnu. :roll: Pak se prostě k levému ani nechtěl přisát. Pokud chceš rady, jak se pokusit rozkojit odmítané prso, napiš SZ. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
4.10.10 15:03

ahojky malý mi taky ze začátku celkem odmítal pravé prso, mamka mi řekla že prý to máme dědičné že v levém je více mléčných žlázek tak proto chtěl z levého ale ted už je mu to jedno kojíme 11měsíc:)z obou hlavně noci jsou šílené to už nevím jak ho odnaučit ale to už je jiná diskuse..Hrozné noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
1.4.13 17:26

Kojení z jednoho prsa - přestat kojit?

Ahoj, malá mi v prosinci přestala pít z levého prsa. Už od narození ho moc nechtěla, ale od prosince z něj nechce vůbec, tak kojím jen z pravého. Přemýšlím teď, jestli mám přestat kojit úplně, protože bude brzy tepleji a budu chodit venku v tričku nebo v létě na koupališti v plavkách a přece jen ten rozdíl ve velikosti prsou jde fakt hodně vidět :roll: Ale zase na druhou stranu je mi líto to malé takhle odepřít. Možná by pomohla elektr. odsávačka že? Mám doma jen manuální Avent a s tou jsem odsála vždy jen 10 mm, tak jsem to asi po týdnu vzdala :( Byla jste některá v podobné situaci? Jinak malé bude 7.4. už 1 rok, takže to kojení zase tak nepotřebuje, jen je mi to líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
1.4.13 17:31

Ahojky, já taky poslední měsíc kojím jen z levého prsu, z pravého už malý taky moc nechtěl. Já ale žádný zásadní rozdíl ve velikosti prsou nepozoruju, ale je fakt, že kojím spíše už jen tak symbolicky, trochu ráno a pak před usnutím. Malého už to moc nebere, v noci se mi odstavil sám asi před měsícem - chtěla jsem nakojit a se zlou jsem se potázala:-).Asi bych to zatím neřešila, do nějakých extra teplejších dnů ještě nějaký ten měsíc zbývá a kdoví, co bude - třeba se už malá odstaví a nebudeš to muset řešit:-). :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12743
1.4.13 17:31

@Monika24 pokud je pro tebe kojení priorita tak koj dál a na rozdíl ve velikosti prď. já bych tohle nijak neřešila. pokud ti to vadí tak přestaň. malá už to bez kojení vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.4.13 17:36

Já mám taky velký rozdíl ve velikosti prsou, malá je „pravičák“ :-) Ale mlíko mám v obou a kojím z obou. Tak je možná otázkou, jestli by se ta velikost srovnala. V upnutém tričku je to taky vidět a říkám si, že si když tak holt dám do levého košíšku nějakou vložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
1.4.13 18:24

Měli jsme podobný problém. Syn chtěl pít pouze z pravého prsu, levý absolutně odmítal. Vyřešili jsme to tak, že jsem mu v poloze, jak pije z pravého prsu, podstrčila ten levý. Je to sice dost nepříjemná poloha se takhle vytočit, abych s prckem nehnula :mrgreen:, ale nějakou dobu jsem to tak aplikovala a pil tím pádem z obou. Samozřejmě občas na to přišel a začal ječet, tak jsme se vrátili k pravému, ale po chvíli jsem se snažila opět „podstrčit“ levé ;). Po nějaké době to přešlo a zase pil normálně z obou i bez „krkolomné“ pozice. Paradoxně mám pravé prso o něco menší, i když z něj pil častěji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
1.4.13 19:57

Já kojila jen z kevého prsu asi 3 měsíce, přestali jsme s kojením v roce, malá se sama odstavila asi kvůli mému dalšímu těhotenství, pokud chceš kojit, tak koj dál a na velikost se vyprdni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
1.4.13 20:02

Mám roční a od měsíců taky kojím jen z jednoho, už jsem ho nerozkojila, bylo slabší od začátku, nikdy jsem nemohla střídat, dokonce jsem přemýšlela jestli to nebylo tím, že na sále mi ji přiložili k tomu, co kojilo dobře. Ono jak už po příkrmech kojíš málo, tak to rozkojíš hůř. Na odsávání bych se asi vyprdla, akorát budeš mít víc mlíka než potřebuješ. Rozdíl ve velikosti je vidět, ale neřeším to, ono to sfouklý vypadá hůř než to větší :lol: Pak budou sfouklý obě.

• Citovat
  • Upravit
1479
19.2.17 11:10

@hed 26 taky to tam posledni dobou mame asi lepe tece, ale u nas teda preferuje prave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová