Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak se asi připojím s blbou otázkou…ano v kojení jsem udělala chybu…proste jsem mela problem kojit z levého prsa a tak jsem se na to proste vyprdla malej ma 7 měsíců plne kojím jen pravým prsem… ten velikostní rozdíl je neskutečný:D stydím se za to a fakt si za to nadávám…ale to je asi jedno… malej se mi prisal k tomu levemu sam od sebe a fakt pil docela dlouho a usnul a ted nevim mam zkusit znovu kojit z toho prsa..? není to mleko špatné? myslíte že se to po 7 měsících muze obnovit?
![]()
Jako že by se tam za tu dobu skazilo? To asi ne
prostě se tam omezí tvorba. Taky kojim v podstatě jen z pravého už rok, když už ho mám třeba večer při uspávání ožužlaný, tak mu dám to levé
asi tam neteče tolik, ale něco málo asi jo. Pokud začneš hezký střídat, může se zase klidně mlíko rozjet
Ahoj, taky kojím jen z jednoho, a ty rozdíly velikostí, to je hrozný, mám původně hodně malá prsa a ted mi přijde, že to nepoužívané se ještě scvrklo nebo co…taky se hrozně stydím…ale malej to malinko prso vůbec nebere na vědomí…
Prosím o radu. Devítidenní miminko, do včera pilo krásně z obou prsů. Už večer mě ale začalo bolet levé a od té doby u něho při přiložení křičí, kroutí a vzteká a prostě nechce. Mléka mám dost, teče úplně samo z obou. Zkusím si to levé odsát, ale pomůže to? Prs mě boku ze strany při jakémkoliv pohybu.
Ahoj holky prosím mám prozbu. Také kojim z jednoho prsa a to z levého. Jenže jak už jsem tady četla jedno prso mám o dvě čísla větší než druhé a jedno jako by se scvrklo. Myslíte že jak přestanu kojit že se prso zmenci a nebude žádný rozdíl? Děkuji za odpověďi
@Nikosek spíš ne, taky jsem z jednoho kojila víc, měla jsem dceru v posteli, takže jedna strana byla preferovanější a prso zůstalo větší..
Ahoj holky, mam stejný problém.. od začátku malému moc nejelo levé prso ale porad jsem se snažila střídat prsa. Spí semnou v posteli takže jsem mu upřednostňovala to pravé, abych se v noci nevztekal u toho levého. Ted jsou malému 4 měsíce a ja uz asi měsíc skoro pravidelně kojim jen z toho pravého prsu. A ten rozdíl je sakra velkej
kojit rozhodně nepřestanu ale chtela bych vědět jestli to levé prso dokáži rozkojit aspon odsávačkou aby se tam začlo tvořit víc mléka. Koupila jsem si drahý caj na laktaci i pískavice řecké seno a benedykt lékařský. tak když mě nějaká poradíte budu ráda. ![]()
@Láskorád tu odsávačku zkus, spíš proč to levé nechce? Zkusila jsi i jiné polohy na tu stranu?
Ja mu ji davam hlavně večer nebo v noci kdyz je v polospanku.. tak mu ji dam a saje a pocumlava si az zase úplně usne. A nebo se probere uplne a chce proste najist a z toho moc nevytáhne tak mu dám druhy prso a to je v klidu a naji se a jde spat, ale pres den ji nechce.. nevim jestli je to tim ze je v ni malinko mlíka a je línej tahat🤷. Kdyz piju ten caj a beru ty tablety a snažím se odsávat cca po hodince tak uz citim ze se mi jakože nalejva🤷tak zkouším a uvidím. 😊 Tak dekuju za odpověď 😍