Najednou odmítá UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
170
4.10.10 07:32

Najednou odmítá UM

Ahojky, náš 7m prcek si najednou usmyslil, že nebude pít um. Trvá to už týden, denně vypije tak 450 ml mléka, 200 masozeleniny, 100 ovoce a žádné jiné tekutiny taky nechce. No už jsem z toho na palici. Dřív tak krásně pil a najednou tohle. Je celkově takovej mrzutej, kaká normálně, počůraných plínek máme teda míň. Namíchám mu dávku, vypije tak 30 ml a spustí řev… Stalo se vám to taky někdy, co s tím???????? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4633
4.10.10 07:55

Jojo, stalo…asi před dvěmi týdny…nic s tím nenaděláš..zkus mu ho dávat do příkrmů (jako sušený UM).
Kuba ho zase začal pít cca po týdnu…před tím pil cca 350 ml UM denně a v té době vůbec nic. Nepomohla ani změna UM, prostě nic …
Držím palce, aby to rychle přešlo !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
4.10.10 08:00

nam tohle zacalo kolem 9 mesice a uz Um nechtel a nepil vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.10.10 08:15

Chjo, sušený mlíko můžu přidat do příkrmů, to je fakt, díky za tip. Ale co ty tekutiny? KOlik by vlastně měl sedmiměsíční prcek, asi 8,5 kilo vypít? Kolik mléka a kolik ostatních tekutin? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.10.10 08:22

Ahojky, tak to je diskuse přesně pro mně. Teď právě tu sedím už úplně hotová. Asi 14 dní odmítá mléko úplně (zkouším mu dávat ve spánku, ale to někdy odmítně taky a když pije tak max60). Tak jsem dávala ráno a večer kaši a mezitím jogurt. Jogurt už taky nechce a dneska mi nechtěl ani tu kaši :zed: , horko těžko jsem do něj trošku narvala :pocitac: . Doktorka řekla,že musí mít 500ml mléčných výrobků denně :think:
Ostatní jídlo pokud to není „mlíko“baští dobře. Jen se hloupě zeptám - to do uvařeného ohřátého příkrmu nasypete třeba 2,3 odměrky mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
4.10.10 08:56
borima píše:
Ahojky, tak to je diskuse přesně pro mně. Teď právě tu sedím už úplně hotová. Asi 14 dní odmítá mléko úplně (zkouším mu dávat ve spánku, ale to někdy odmítně taky a když pije tak max60). Tak jsem dávala ráno a večer kaši a mezitím jogurt. Jogurt už taky nechce a dneska mi nechtěl ani tu kaši :zed: , horko těžko jsem do něj trošku narvala :pocitac: . Doktorka řekla,že musí mít 500ml mléčných výrobků denně :think:
Ostatní jídlo pokud to není „mlíko“baští dobře. Jen se hloupě zeptám - to do uvařeného ohřátého příkrmu nasypete třeba 2,3 odměrky mléka?

jj, přesně tak…aspoň do něj dostaneš vápník, atd…
tekutiny u nás nejsou tak hrozné..Kuba má hrníček s brčkem a sráááášně ho baví z něj pít, ale vzhledem k tomu, že pije vodu, tak pije míň … cca 200 ml za den nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.10.10 08:58

Mumi, mně přestal na konci 7. měsíce pít UM a od té doby je bez něj, a to jsem se ještě měsíc snažila všelijak možně. Ve dne nechtěl, chvíli pak ještě pil 2× v noci a teďka si jednou v noci ve spánku občas vezme. Ve dne ani omylem a já už to dávno nezkouším. Má dva jogurty (dohromady 300 g) a kaši denně, půllitr mléčných výrobků splňujeme.
Tekutin to je různý, obecně 100 ml na kilo, čili u vás cca 850 ml včetně tekutin z jídla, kaše, polévek, apod.
My jsme teďka na cca 550 ml granul. čaje denně, pije z malé (125 ml) lahvičky s pítkem (musím mu ji držet, sám si ji k pití nedrží, jen ke hraní) a po chvíli, když vyplivne pítko, odšroubuju ho a loká to přímo z lahvičky :-) Ale strašně dlouho trvalo než začal něco pít, taky to byly boje a občas ještě jsou.

Borima - ano, nasypu do každého jogurtu dvě odměrky UM (takže denně „sní“ 4 odměrky), do jiných jídel nic nesypu. V masozelenině mi to přijde strašně divný, chvíli jsem sypala do ovocné přesnídavky zezačátku a pak od toho upustila. Do kaše taky ne, tam už UM je, dělám mléčné.
Ale vím, že jiné maminky, když jim třeba mimčo nejí kaše nebo jogurt, to sypou všude, i do zeleniny, ovoce a tolik, kolik mimčo snese na chuti.

Příspěvek upraven 04.10.10 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.10.10 09:02

Borimo, a jak starého prcka máš? Že už dáváš jogurt, o tom jsem taky přemýšlela. Lžičkou papá pěkně, dělám teda kolem divadýlko, ale papá. Do masozeleniny asi sušený mlíko dávat nebudu, ale do ovoce jo. Zkusim zvýšit dávku ovoce na 200 ml a přidám tak 3 odměrky. Uvidim. JInak milostpán se zrovna uráčil vypít celých 120!!!, z hrníčku, kterej jindy taky silně odmítal. Tak jsem z toho jelen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.10.10 09:05

Hrníček s brčkem taky zkusim, taky ten kouzelnej hrníček od aventu. Mám doma jen od Mam, a příjde mi, že to pítko je dost tvrdý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.10.10 09:28

Dík za rady!Matýskovi je 10měsíců 21dní. Jogurty dávám od asi 9,5měsíce. Nejdřív mu chutnali s přesnídávkou a teď je moc nechce takže kupujeme jogurtové přesnídávky od Nestlé nebo Hami a to mu jede:-)
Jinak doktorka dovolila i tvrdý sýr nebo lučinu. To se taky počítá. ¨
Ale nějak mi pořád přijde, že v tom mlíku je spoustu různých vitamínů, které by měl prcek dostat tak se snažim to do něj nacpat jak to jde.
Zkusím teda mlíko nasypat do ostatních příkrmů a uvidíme jak se bude tvářit :-D
jinak u nás tekutiny taky nejsou tak hrozné, dělám mu vodu a do toho kápnu trošilinku šťávičky od hippu a to mu jede takže vypije i 3 lahvičky za den.
a holky nevadí, že se tam to sušené mléko nerozpustí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.10.10 09:41

Rozpustí, neboj. Jogurt je skoro tekutý, ovoce má spoustu vody, i ta masozelenina má myslím tolik vody, aby se to mlíčko rozpustilo.
Já mám zkušenost s ovocnou přesnídávkou a jogurtem a rozpouští se normálně dobře. Zamíchám pořádně víckrát, minutku nechám stát, zase promíchám a je to.

Co to znamená 3 lahvičky, jestli se můžu zeptat? jako myslím, kolik má ta jedna lahvička ml?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.10.10 09:49

Ještě se zeptám na ty šťávičky od Hippu, taky jsem na ně koukala v krámě, ale myslela jsem, že se dávají neředěný. Nebo jsem se nedívala na návod. Takže je to v podstatě jako sirup pro dospělý? Prckovi čaje nejedou, granulovanej jsem zkoušela jen jablečnej sunárek, taky žádnej úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.10.10 09:49

no vypije ty velký 260ml někdy se pustí i do čtvrtý :-) To by mělo snad tačit, když počítám, že je něco v ovoci, zelenině a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.10.10 09:56

samotný je to dost sladký je to vlastně 100% šťávička z ovoce. tak já dám třeba těch 260 a na to asi 10 nebo 20 šŤávičky, tak nějak. V podstatě nám ta jedna malá šťávička 0,2l na 2-3dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.10.10 10:00
borima píše:
no vypije ty velký 260ml někdy se pustí i do čtvrtý :-) To by mělo snad tačit, když počítám, že je něco v ovoci, zelenině a tak

Jéjé, to je super :palec: já myslím, že to stačí v pohodě, my ani tolik nevypijeme, jak jsem psala cca 550 ml plus jídlo a čůrá dobře. Asi je důležité mít světle počůranou plínku, pak je to podle mě ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová