Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, nase holcicka ma 12 dni a strasne me chytlo kojeni a moc si to uzivam, ale chtela bych se zeptat, jak dlouho bude trvat, ze se vzdy pri kojeni z jednoho prsu, spusti mlicko i z druheho? Nedokazu si predstavit ze budu treba pul roku nosit v podprde neustale vlhke vlozky. „Zreguluje“ se to casem nejak? Jake jsou vase zkusenosti popr. co radite?
Tak mně se i teď občas (když je plnější) spustí mléko i z druhého prsu. První 4 měsíce jsem měla těch vložek vážně velkou spotřebu. No, jsem zvědavá, jak jsou na tom ostatní.
bubulina píše:
Tak mně se i teď občas (když je plnější) spustí mléko i z druhého prsu. První 4 měsíce jsem měla těch vložek vážně velkou spotřebu. No, jsem zvědavá, jak jsou na tom ostatní.
ja to měla pořád. celou dobu,co jsem kojila.
Hmm tak to jste me moc neuklidnily holky
No kazdopadne ten maly cervicek stoji za tech par flicku na triku. ![]()
Ahoj, mám to i v 9. měsíci kojení … ale určitě už ne tolik. Ze začátku to mlíko z toho druhýho prsa doslova stříkalo (min půl metru ode mě
) ale v půl roce to už byl jen čůrek a dneska je to nanejvýš pár kapek nebo slabej pramínek pár sekund.
Prsní vložky jsem používala jen při kojení mimo domov, doma jsem si dala přes druhý prso látkovou plínku - jeden konec „obdélníku“ (čtvercovka klasická složená na čtvrtiny podélně) na prso a druhej konec plínky miminku pod bradu. Ta „pomlíčená“ plínka pak byla pro malýho dobrej fetiš (čuchal jí při usínání
, denně samozřejmě nejmíň jednou vyměněná za čistou).
Mě spíš otravovalo to, že jsem měla každž ráno v posteli mokro
, prostě to ani vložky, ani ručníky apod. nepobraly.
Tak mě se při kojení spouští z obou a často i mimo kojení - třeba když zapláče, nebo déle spí - takže já se bez vloek rozhodně neobejdu.
Ahoj,myslím,že se tohle stává při plném kojení,mě se to stávalo taky,třeba,když malej spal déle,než bylo obvyklé.Já jsem tedy kojila z obou prsou,teď,co kojím jen jednou denně kojím jen z jednoho.Prý je to normální reakce ![]()
ahoj no ja kojim 2 mesice a kdyz malej papa tak z druhyho prsu to tece proudem tak se toho vzdycky snazim vyuzit a jednou rukou drzim maliho a druhou odsavam..
jinak mam spotrebu vlozek do podprdy tak 4denne na kazdy prso… hruuuza!!!!
Já používala při kojení od Avent sběrače mateřského mléka,strčí se do podprsenky a mlíčko tam nastříká samo.Super věc, máš mlíčko do mrazáku a ještě ušetříš za prsní vložky.
TAk já taky bojovala s vytékáním mléka. Používala jsem různé vložky i ty prací a pak jsem zjistila, že nejlepší jsou Chicco (doufám, že to není reklama). Protože vytečené mléko se ve vložce změnilo v gel a téměř nikdy se mi nestalo, že by proteklo. Což u těch různých jiných se mi stávalo naprosto běžně. Vložky jsem nosila nonstop - ve dne v noci. Někdy kolem roku se to uklidnilo.
Souhlasím,že nejlepší jsou Chicco!!!Stojí sice víc peněz,ale zase déle vydrží.