Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, tak to moje skoro 7m zlobidlo taky odmítá UM. Už s tim bojujeme strašně dlouho a já už jsem uplně na dně a jen brečim. Vzal si ho 2krát aspoň v noci,ale teď už ho nechce vůbec a v noci se mi budi a nechce ani čaj prostě nic. V tomhle je to opravdu hrozný dítě. Zítra jdu k mudre tak uvidim co řekne. Ale o nějakym 500ml mléčných výrobků nemůže být řeč a o litru tekutin už vůbec ne. Ach jo ![]()
Motiko, věřím, že je to hrozný, prcek pije čím dál míň, včera si vzal 320 UM. Zkusila jsem dát sušený um do jablečný přesnídávky, to mělo úspěch. Ale jakmile vidí flašku, dostane hysterák, dělá luky… Takže zkoušim různý hrníčky, někdy si vezme, někdy ne. Místo kaše mu udělám k obědu polívku. Jsem taky zoufalá, pak zas naštvaná. Jenže násilim do nich nic nedostanem, že… Mudra ti asi řekne, že máš nabízet nabízet a být trpělivá ![]()
spíš se dřív zbláznim. A to mám fakt dát jenom sušený UM do přesnídávky? A kolhk odměrek takhle za den dáš? A když se ti v noci vzbudí tak mu stačí jen čaj? Nejhorší je že se bojim že má málo tekutin.
Včera jsem to zkusila na zdejší rady poprvý, dala jsem 3 odměrky na 160 přesnídávky. Dělám je stejně řidší, takže se to dobře rozpustilo a byla taková smetanová, prckovi zachutnala. V noci pochovám nebo si ho vezmu do postele, zase se ale naštěstí tak často nebudí. Tak když jsem si spočítala, že by měl vypít 500 UM, to mi vychází na 17 odměrek (beba2), něco zatim vypije, budu počítat dejme tomu 350, zbytek 150 (=5 odměrek) někam vpašuju. Nějaký tekutiny jsou v příkrmech, tak to nějak pytlikujem a snad jednou začne pít i něco jinýho…
A kolik ti toho vypije a sní?
ráno a večer mléčná kaše-celkem 300-400ml
k obědu 250g masozeleniny
svačinka 100g přesnídávky smíchané se 100ml um.
No a do včera ješte měl 2krát v noci po 200ml UM a to už nechce
300-400ml čaje.
Bez tý noční dávky mlíka je toho málo ![]()
Luci, nevěš hlavu, já to mám za sebou, koncem 7. měsíce po asi tříměsíčních různých bojích s mlíkem přes den úplně skončil. Pak asi měsíc pil 2× za noc, o půlnoci a v půl paté, ve spánku, nařizovala jsem budík. Pak odmítl půlnoční. Zkusila jsem posunout mlíko na druhou hodinu a to jedno jediné noční zatím pije, opět nařizuju budík na druhou ráno. Vypije cca 160 ml. měkdy míň. Budu mít budík tak dlouho, dokud ho bude pít (musí ale spát, jestliže se vzbudí, konec, flašku nevezme).
Místo mlíka má 2× denně jogurt 150 ml pokaždé s dvěma odměrkami UM. K snídani a odpo svačině. Dopo ovoce (tam nic nesypu), oběd (taky nesypu) a večer 200 ml kaše. Mudr. říkala, že mu to bohatě na mléčné dávky stačí a pokud mě to moc neobtěžuje, mám se snažit zachovat to jedno noční (to říkala na 10 měsíční kontrole).
Já vyšilovala, brečela, hroutila se. I teď mi to není jedno, ale snažím se na to nemyslet, vápníku má dostatek (vlastně dohromady 650 ml mléčných výrobků + 4 odměrky UM denně navíc), mrzí mě ty vitaminy a minerály v mlíku, v jogurtu je více méně jen vápník.
Mám ale štěstí, že časem se dopracoval zhruba k 550 ml granul. čaje denně, čůrá dobře a světle. Ale byl to boj o každý ml a trvalo to dlouho, než začal pít a bylo (a je) potřeba mnoha obezliček a triků.
Takže jsem se trochu uklidnila až poslední měsíc.
tak si představte,dneska jsem byla u doktorky na očkování tak jsem se rovnou zeptala na to mliko. No jsem z toho jalová, jediný co mi řekla je že mu mám dávat jednou za den jogurt a jak jste tady psaly o tom sušenym UM třeba do přesnídávky tak to mi nedoporučovala. Tak já nevim
jo a ještě jsem se chtěla zeptat jaký teda jogurty pro 6 a půl m. mimčo
To s tím sypáním radí i na kojení.net a ta paní ví, co říká, já jí věřím ![]()
Jinak začni s bílým určitě, když mu nepojede, dej mu do toho ovocnou přesnídávku nebo tak. Z bílých se doporučuje Hollandia, Choceňský a Jihočeský ve skle, jsou čisté, kvalitní, bez přídavku konzervantů, éček a různých jiných fujtajblů.
Z mé zkušenosti je nejchutnější Choceňský, ale má 10% tuku, smetaňák
Hollandia je taky moc dobrá, akorát „vodovější“. No a Jihočeský je taky krémovější, ač má kolem 3% tuku a má v celé skleničce trošku příchuť té marmelády dole, ale tu já nedávám, jen ten bílý vršek, marmošku sním já
Ale už mu to teď zkusím smíchat, jenže my už máme skoro 11 měsíců.
Tak jak to vypadá u tebe Motiko? Docela mě zarazilo, že tvoje mudra neřeší, že malej nepije um ani čaj. Můj prcek si vezme už jen ráno a odpoledne v polospánku, dohromady tak 250 um. Tak jsem začala dělat mléčnou kaši, ta se ujala. JInak s tima ostatníma tekutinama je to v háji, zkoušela jsem ty šťávičky od Hippu, granulovaný čajíky, prostě nechce. MaryClementine, můžeš mi prosím napsat, jaké triky jsi použivala? Díky díky
ahoj mumi, čaj pije to jó. Naštěstí. Jinak s tim mlíkem je to už konečná. Už to nechce ani v noci. Buď má savičku jen v puse a nesaje nebo se rovnou probudí,no hrůza. Ještě ke všemu už třetí den se v noci furt budí. Spí neklidně no a ve dvě ráno už je uplně čilej,ach jo. Ale už nám roste druhej žub,tak je to třeba tim,co? Jinak jsem koupila do zásoby jogurty holland. Tak uvidim jak je vezme. Jdu založit novou diskuzi na téma jogurt a co do něj. Tak budu ráda když tam taky písneš
Možná je to buzení opravdu od zubů, nám teda zatim neroste nic. Na tu novou diskuzi se juknu, abych se taky poučila ![]()
Ahoj maminky mám taky problém malé je za 10 dní 7 měsíců a odmítá UM, ráno vypije 200 to ještě jde za 4 hodky kolem 10 sotav do ní dám 160 a to ještě začne blinkat-nevím čím dopoledne nahradit, odpoledne má 190g masozel, v 17 přesnídávku a na noc dávám rýžovou kaši s 200ml sunaru-je bez cukru a rozmíchá se do sunaru to zbaští celý. přijde mi, že nechce dudlík tak nevim jestli jí to nedat i dopoledne jinak vylije za den 200-300ml-po čaji blinká a odmítá takže šťáva naředěná vodou.