Mateřské mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
4.10.10 17:36

Mateřské mléko

Ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat jak skladujete mateřské mléko a jestli se musí před zamrazením převářet? :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
4.10.10 17:40

jejda,mléko se vůbec nepřevařuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.10.10 17:40

Nepřevářet! Převařením zbytečně ztratíš část prospěšných látek.
Jinak skladuju v ledničce v kelímcích od Aventu max 24 hodin (ale někde jsem našla, že může být i 72 hodin), v mrazáku pak může být 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.10.10 17:46

v lednici 24h a v mrazáku 3 měsíce při teplotě -18 stupňů a nižší a mrazit zchladlé mléko a rozmrazovat postupně-napřed v lednici a pak ohřát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.10.10 17:53

Jojo,moc děkuju,mám mlíka že bych ho mohla prodávat a malá nestíhá konzumovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
300
4.10.10 18:24

Ahoj, já dávám mléko do skleniček od přesnídávek, jak už bylo napsáno, v lednici vydrží 24 hod., mléko se nepřevařuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
4.10.10 18:53

Já nechávala MM v lednici taky max 24h.
Ale co mě zarazilo, na návodu k odsávačce mléka (polský výrobek), psali, že MM v lednici se může skladovat až 72h. Tak že by polské matky měly mléko trvanlivější? :lol: :mrgreen:

Já jsem to teda nikdy nezkoušela na těch 72h, mě nevonělo ani mléko, co bylo v lednici jen přes noc. Možná jsem si to vsugerovala protože bylo moje, syn nikdy neprotestoval, když je dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.10.10 10:10

Jak mlíko ohříváte?V mikrovlnce,nebo ve vodní lázni?Na kolik asi stupňů? :think: Kolik asi mililitrů týdenímu mimiskovi,potřebuju na chvíli zmizet a bude krmit taťka,trak ať to má v pořádku :wink:

• Citovat
  • Upravit
Klarika19
7.10.10 18:18

Ahoj.Slyšela jsem,že se má ohřívat v hrnci s horkou vodou,ale já ho ohřívám v mikrovlnce.Na plný výkon ho nechávám 10-15 vteřin a pak pořádně promíchám.

• Citovat
  • Upravit
Klarika19
7.10.10 18:20

Malý když měl týden tak vypil 90 ml

• Citovat
  • Upravit
63
7.10.10 21:10

Mateřské mléko se NESMÍ ohřívat v mikrovlnce !!! Zničí se tím veškeré prospěšné látky obsažené v MM, to pak vyjde nastejno, ne-li hůř, než UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.10.10 21:12
rozmary píše:
Jak mlíko ohříváte?V mikrovlnce,nebo ve vodní lázni?Na kolik asi stupňů? :think: Kolik asi mililitrů týdenímu mimiskovi,potřebuju na chvíli zmizet a bude krmit taťka,trak ať to má v pořádku :wink:

Ahoj,co ohřívačka Avent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
22.7.13 11:36

Ahoj chtěla bych se zeptat když dokojím za jak dlouho se mléko znovu dotvoří?

• Citovat
  • Upravit
310
22.7.13 11:59
@Miiiiisa píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat když dokojím za jak dlouho se mléko znovu dotvoří?

Mléko se ti vytváří pořád a to i během doby co kojíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.8.13 19:54

pití mateřského mléka v dospělosti

Budu rodit až na podzim svého prvního potomka, proto s vlastním mateřským mlékem ještě nemám zkušenost :D
Děláme si s chlapem srandu, že jestli budu mít hodně mléka a mimino to nebude stíhat pít, tak si budu odstříkávat do bandasky, dávat do ledničky a budem to pít místo kravského mléka :lol:
Nebojte, sranda.
Ale ze zvědavosti já i on určitě ochutnáme jak chutná.
Btw. co by se stalo kdybychom ho fakt v domácnosti používali místo klasického kravského? Je to asi hodně ujeté že? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová