Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nepřevářet! Převařením zbytečně ztratíš část prospěšných látek.
Jinak skladuju v ledničce v kelímcích od Aventu max 24 hodin (ale někde jsem našla, že může být i 72 hodin), v mrazáku pak může být 3 měsíce.
v lednici 24h a v mrazáku 3 měsíce při teplotě -18 stupňů a nižší a mrazit zchladlé mléko a rozmrazovat postupně-napřed v lednici a pak ohřát
Jojo,moc děkuju,mám mlíka že bych ho mohla prodávat a malá nestíhá konzumovat ![]()
Ahoj, já dávám mléko do skleniček od přesnídávek, jak už bylo napsáno, v lednici vydrží 24 hod., mléko se nepřevařuje.
Já nechávala MM v lednici taky max 24h.
Ale co mě zarazilo, na návodu k odsávačce mléka (polský výrobek), psali, že MM v lednici se může skladovat až 72h. Tak že by polské matky měly mléko trvanlivější?
![]()
Já jsem to teda nikdy nezkoušela na těch 72h, mě nevonělo ani mléko, co bylo v lednici jen přes noc. Možná jsem si to vsugerovala protože bylo moje, syn nikdy neprotestoval, když je dostal.
Jak mlíko ohříváte?V mikrovlnce,nebo ve vodní lázni?Na kolik asi stupňů?
Kolik asi mililitrů týdenímu mimiskovi,potřebuju na chvíli zmizet a bude krmit taťka,trak ať to má v pořádku ![]()
Ahoj.Slyšela jsem,že se má ohřívat v hrnci s horkou vodou,ale já ho ohřívám v mikrovlnce.Na plný výkon ho nechávám 10-15 vteřin a pak pořádně promíchám.
Mateřské mléko se NESMÍ ohřívat v mikrovlnce !!! Zničí se tím veškeré prospěšné látky obsažené v MM, to pak vyjde nastejno, ne-li hůř, než UM.
rozmary píše:
Jak mlíko ohříváte?V mikrovlnce,nebo ve vodní lázni?Na kolik asi stupňů?Kolik asi mililitrů týdenímu mimiskovi,potřebuju na chvíli zmizet a bude krmit taťka,trak ať to má v pořádku
Ahoj,co ohřívačka Avent?
Ahoj chtěla bych se zeptat když dokojím za jak dlouho se mléko znovu dotvoří?
@Miiiiisa píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat když dokojím za jak dlouho se mléko znovu dotvoří?
Mléko se ti vytváří pořád a to i během doby co kojíš…
Budu rodit až na podzim svého prvního potomka, proto s vlastním mateřským mlékem ještě nemám zkušenost ![]()
Děláme si s chlapem srandu, že jestli budu mít hodně mléka a mimino to nebude stíhat pít, tak si budu odstříkávat do bandasky, dávat do ledničky a budem to pít místo kravského mléka ![]()
Nebojte, sranda.
Ale ze zvědavosti já i on určitě ochutnáme jak chutná.
Btw. co by se stalo kdybychom ho fakt v domácnosti používali místo klasického kravského? Je to asi hodně ujeté že?
![]()
Ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat jak skladujete mateřské mléko a jestli se musí před zamrazením převářet?