Pár otázek ohledně kojení

žirafííí
4.10.10 14:43

pár otázek ohledně kojení

ahojky. chtěla bych se zeptat asi je to blbá otázka ale včera mě napadlo zda si musim na kojení pořídit kojeneckou podprdu? Myslíte že by to šlo s klasickou na kterou jsem zvyklá? Myslim si že prsa mi moc nenatečou.

Chtěla bych se ještě zeptat jak vám kojení vytahalo prsa? Mám stoho strašnej strah , neumim si představit že tak brzy budu mít povadlý prsa, je na to nějaké cvičení? nebo něco jak tomu zabránit?

A poslední otázka :oops: , už delší dobu mi teče mlezivo jen z jednoho prsa to druhé je třeba jen nateklé kolem bradavky ale ráno na pyžamu mám fleky jen od toho jednoho je to v pořádku?

Budu vám moc vděčná za odpovědi
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s3884.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s3884.gif

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
111
4.10.10 14:53

AHOJKY to mlezivo mi taky teklo jen z jednoho a s blížícím se porodem se mlezivo objevovalo i u druhého prsa:)

pak s tou podprdou ze začátku sem měla kojící a postupem času tkaže i ted když má malý 11měsíců mám normální protože už se ty prsa tak nenalívají:)ale kojící podprda je fakt dobrá na začátky:)

no a na co si se to ještě ptala?JO na vytahaný prsa tak to nevim no uvidi se taky bych nechtěla mit tak vytahaný..:/snad se to pak cvičením zlepší:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.10.10 14:58

Kojicí podprda je lepší, že má ty odepínací košíčky… Měla jsem dvě, pak už jsem nosila i normální nevyztužené. Jak moc se ti prsa nalejou fakt dopředu nepoznáš=)

Mlezivo - neteče z toho prsa, na kterém boku spíš? Můžeš si ho tam víc mačkat, že to občas ukápne.

Prsa se mění už v těhotenství, místo tuku se zvětšuje mléčná žláza. Až ta pak splaskne (a je jedno jestli kojíš týden nebo rok), tak splasknou i prsa… Já kojila ten rok, no hned po dokojení to byla hrůza, fakt splasklé pytlíčky, ale teď už to bude zas rok a celkem se to spravilo do přijatelného tvaru - asi i tím, že zas beru HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
4.10.10 15:04

Ahoj,já mám tedy radši podprsenku na kojení než klasickou ale můžeš nosit co ti bude vyhovovat.Co se týče povadlých prsů tak to také záleží jak velké máš a cviky na posílení prsních svalů mě moc nepomohly a to jsem cvičila pravidelně.Tedˇmám druhé mimčo a prsa mám větší než při prvním tak uvidíme jak to dopadne :lol:Nosím podprsenku pořád i v noci.To že ti vytéká mlezivo jen z jednoho prsu je normální to se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.10.10 15:05

Tak podprsenka - já si dokonce první koupila, až když jsem do obchodu jela s kočárem. Ovšem ocenila jsem, že je to „lepší“. Nemuset se jakoby slíkat, stačilo jen odepnout „poklopec“ … Ovšem dnes si prostě z prádla spíš beru ty, na který mám náladu - krajkový s kosticema, a nebo hadrový „pohodlný“ (= vytahaný … :oops: :oops: :oops: ) bez ohledu na to, zda jsou kojenecký nebo ne. OVšem pokud vím, že zřejmě budu muset kojit „venku“, tak si beru kojící. A to právě proto, abych se jaksi nemusela „slíkat“ …

Povadlý prsa … no, zvětšily se mi, pak zase změnšily … teď zase s druhým mimi zvětšily … a že by povadly? Možné to je, ale nemám pocit, že bych je tahala někde na břiše :think: Spíš mám pocit, že s těma plnýma mlíka to bylo horší!

Jojo, prsa se nalévají nestejenoměrně. Dokonce až budeš kojit (tipuju, že jsi ještě těhu, ne?), zjistíš, že ikdyž pravidelně střídáš, tak to prostě není stejný. Jedno se ti přes noc naleje k prasknutí a probudíš se v louži, a druhý nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
4.10.10 15:07

Kojeneckou podprdu nemam. Nosim bud sportovni podprdy, pri kojeni ji vyhrnu anebo normalni, to kdyz nekam jdu.

Mlezivo mi zaclo tyct az po porodu, takze jestli tece nebo ne je jedno.

Pevne doufam, ze prsa vytahany nezustanou. I kdyz by mi nevadilo kdyby zustaly o to cislo vetsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
4.10.10 15:09

pipet- to nepoznám ale normálně mam 3 a za celý těhotenství se mi vůbec nezvětšily a to bylo keců jak při těhu se zvětší prsa :mrgreen: .. no těd se nad tim mlezivem pozastavuje ptže asi máš pravdu :lol: :lol: :lol: , no to by mě
nenapadlo :oops:
no to si mě nepotěšila já mám stoho hrůzu takže je jedno jak dlouho se kojí prsa stejně povadnou :cry:
tak aspon že se ti to spravilo a antikoncepce tomu nejak pomáhá? zase blbá otázka ale já nikdy antikoncepci nebrala.

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
4.10.10 15:20

Emilie
no to já ani nvm jak vypadá kojící podprda,když to vidim zabalené v obchodě s cenovkou 800 kč tak se chytám za chlavu,tak mě ani nenapadlo že je tam nejaký poklopec :mrgreen: .
přesně tak jsem ještě těhu :lol:
tak to je pěkný mít jedno nalitý a druhý mín . to jsou věci sčim se ještě setkám

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
4.10.10 15:26

mařízek
tak to ráda slyšim že se dá nosit i ta normální na kterou jsem zvyklá, ale zase pohodlnost bude pohodlnost :mrgreen: .. no ty cviky jakto že nepomohly :cert:
když se nosí podprsenka v noci tak to poháhá spevnit? nebo se pletu?
no to mlezivo mě jen zaskočilo pač tekly obě a těd asi 2 měsíce jen jedno tak jsem si řikala že je nějaký ucpaný.. :think: :lol: :lol: ale koukám že je to v pořádku :-)

• Citovat
  • Upravit
4155
4.10.10 15:28

Kojící podprsenka je super alespon ze začátku, kdy kojíš každu chvíly. Jinak vypadá asi takhle: http://tehotenska-moda.heureka.cz/…636/galerie/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.10.10 15:42
žirafííí píše:
Emilie
no to já ani nvm jak vypadá kojící podprda,když to vidim zabalené v obchodě s cenovkou 800 kč tak se chytám za chlavu,tak mě ani nenapadlo že je tam nejaký poklopec :mrgreen: .
přesně tak jsem ještě těhu :lol:
tak to je pěkný mít jedno nalitý a druhý mín . to jsou věci sčim se ještě setkám

Tak to si ještě nastuduj o tom, že občas mimi neuznává pravé prso a chce jen levé (nebo naopak), takže bude současně nedostatek mléka a současně budeš muset odstříkávat. A taky o zánětech prsou a žužlání mimi bradavlky nškdy do krve … :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.10.10 15:44
Murka píše:
Kojící podprsenka je super alespon ze začátku, kdy kojíš každu chvíly. Jinak vypadá asi takhle: http://tehotenska-moda.heureka.cz/…636/galerie/?…

Jo, přesně, stačí úlně vobyč, dala bych maximálně ( a to už by muselo bejt!!!) 500 … :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.10.10 15:45

Kojící podprdu skoro nenosim, mám raději sportovní. Vyhrnu jí rychleji, než rozepínat kojící.
Prsa se mi nevytahali ani po roce. M8m je malý, tak ani nebylo co vytahat.
Mlezivo mi před porodem nevytékalo, zkoušela jsem těsně před porodem něco vymáčknout a pár kapek šlo.

• Citovat
  • Upravit
127
4.10.10 17:27

Když spočítám dobu kojení na měsíce, tak kojím 3roky v kuse, plus těhotenství. Prsa se mi změnila, ale nijak drasticky, dobrá podprsenka to šikovně schová. To mlezivo je ok, někomu nemusí vytékat vůbec. Podprsenku nosím kojící, jen protože je pro mě pohodlná, nos jaká ti vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
4.10.10 18:28

…a já si pořídila kojící podprsenky, které tedy nosím, ale stejně při kojení ji vyhrnuji celou…prostě se mi lépe manipuluje s prsem na volno, než když odepnu jen ten „poklop“… :-?

takže byhc mohla nosit i normální podprdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová