Mateřská - jak to teď funguje?

41
11.2.14 18:49

Mateřský

Vím že se to pořád nějak mění, ale jak to teď funguje s mateřskou..od kdy na ni nastupuji, předtím může být neschopenka nebo tak něco? Z čeho se mateřská pak počítá a kdo ji platí? Prosím trochu mě zasvěťte.. :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
11.2.14 18:53

Kdekoliv na netu je to vysvetleny.
Podminkou je mit odpracpvano 270 dni za posl. 2 roky a v dobe nastpu byt zamestnana nebo v ochr. lhute po skonceni pr. pomeru. Muzes byt i na neschopence. Materskou vyplaci socialka a je vypoctena z platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
11.2.14 19:39

Na www.penize.cz najdes snad vsechno:)

• Citovat
  • Upravit
41
11.2.14 19:47

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.14 19:54

Ahoj zdravim ja mam uplne stejny problem taky by me zajimalo ta Materska jsem prvorodicka a rada bych o radu :/ poku by jsi mi mohla neco napsat nebo poradit byla bych rada moc dekuji Katka:) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
11.2.14 19:55
@davidova
@Dice píše:
Kdekoliv na netu je to vysvetleny.
Podminkou je mit odpracpvano 270 dni za posl. 2 roky a v dobe nastpu byt zamestnana nebo v ochr. lhute po skonceni pr. pomeru. Muzes byt i na neschopence. Materskou vyplaci socialka a je vypoctena z platu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.2.14 20:06

Stejně je to nějaký divný, mě to na www. penize vypočitalo, že budu mít v čistým asi jen o tisícovku míň než mám teď..já myslela, že dostanu tak 6000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.14 20:08

Dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
11.2.14 22:19
@Tunkam píše:
Stejně je to nějaký divný, mě to na www. penize vypočitalo, že budu mít v čistým asi jen o tisícovku míň než mám teď..já myslela, že dostanu tak 6000 :nevim:

no pozor na to ze je rozdil mezi materskou a rodicovskou, materska by mela byt 70% z orumerny hruby mzdy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex