Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím že se to pořád nějak mění, ale jak to teď funguje s mateřskou..od kdy na ni nastupuji, předtím může být neschopenka nebo tak něco? Z čeho se mateřská pak počítá a kdo ji platí? Prosím trochu mě zasvěťte..
![]()
Kdekoliv na netu je to vysvetleny.
Podminkou je mit odpracpvano 270 dni za posl. 2 roky a v dobe nastpu byt zamestnana nebo v ochr. lhute po skonceni pr. pomeru. Muzes byt i na neschopence. Materskou vyplaci socialka a je vypoctena z platu.
Ahoj zdravim ja mam uplne stejny problem taky by me zajimalo ta Materska jsem prvorodicka a rada bych o radu :/ poku by jsi mi mohla neco napsat nebo poradit byla bych rada moc dekuji Katka:) ![]()
@Dice píše:
Kdekoliv na netu je to vysvetleny.
Podminkou je mit odpracpvano 270 dni za posl. 2 roky a v dobe nastpu byt zamestnana nebo v ochr. lhute po skonceni pr. pomeru. Muzes byt i na neschopence. Materskou vyplaci socialka a je vypoctena z platu.
Stejně je to nějaký divný, mě to na www. penize vypočitalo, že budu mít v čistým asi jen o tisícovku míň než mám teď..já myslela, že dostanu tak 6000 ![]()
@Tunkam píše:
Stejně je to nějaký divný, mě to na www. penize vypočitalo, že budu mít v čistým asi jen o tisícovku míň než mám teď..já myslela, že dostanu tak 6000
no pozor na to ze je rozdil mezi materskou a rodicovskou, materska by mela byt 70% z orumerny hruby mzdy